Voleibaliștii Timișoarei, a opta oară 3:0 în 10 jocuri, dintre care 4 succese în deplasare. Vîrlan, căpitan!

CS Universitar Politehnica Timișoara a început anul 2015 cu o nouă victorie cu 3:0, la poalele Tâmpei, în dauna unicei grupări din Divizia A2 Vest de care nu a trecut la zero în cursul stagiunii de toamnă. Iar banderola de căpitan a fost preluată în premieră de proaspătul absolvent de juniorat Robert Vîrlan, de la Sorin Schiesz, ajuns din nou pe scena elitei A1, la Caransebeș, grupare cărășeană care a cedat sâmbătă seară la Lugoj, la debutul returului, în fața lui Phoenix Șimleu Silvaniei, de la 2:0.

Galben-albaștrii de pe Bega au învins astăzi de la ora 13 cu 3:0 pentru a opta oară în cele 10 runde din seria vestică a ligii secunde de volei masculin, patru dintre aceste victorii fiind adjudecate în deplasare, așa cum a fost cazul și în Sala Universității din Brașov, unde elevii lui Sorin Grădinaru au dispus de localnicii de la CSU Bravol, autori a 6 triumfuri până la reluarea competiției.

Astfel, cu 9 succese din zece apariții, bănățenii se vor prezenta pe cai mari sâmbăta viitoare, la Arad, în fața codașei CS ProVolei, în jocul din cadrul etapei a XI-a, anunțat pentru ora 14.

Învingători în toamnă cu 3:0 la Câmpia Turzii, Dej și Bistrița, timișorenii au repetat astăzi isprava și la Brașov, în puțin peste o oră de joc, mai anevoioasă în cursul primului set. În care CSU Politehnica a fost ajunsă din urmă de la 21:23 la 23:23, după care și-a adjudecat la rândul ei două puncte la rând: 23:25.

Stăpâni pe situație, oaspeții și-au apropiat apoi victoria cu 15:25, 16:25, după 66 de minute de joc, impunându-se mai clar decât în meciul tur, de la Timișoara, din 1 noiembrie, când cedau primul set, cu 24:26, după care se instalau la conducerea ostilităților: 25:11, 25:12, 25:14.

Sorin Grădinaru i-a convocat în deplasarea sub Tâmpa și pe selecționabilii care au evoluat recent în reprezentativa sub 21 de ani a României, Lucian Bădiceanu și Robert Vîrlan, învinși la finele săptămânii trecute cu ”tricolorii” în Austria, în cadrul preliminariilor Campionatului Mondial U21, de către gazde și sârbi, Bădiceanu intrând astăzi la schimb, pe când Vîrlan a fost desemnat căpitan, o premieră la seniori pentru absolventul în 2014 a grupării CSȘ Bega Timișoara.

”N-au fost tocmai în apele lor după turneul de calificare și de aceea am decis să încep totuși cu Unguraș, având de ales între el și Bădiceanu, dar am acordat credit experienței competiționale, dat fiind că era și primul meci la reluarea sezonului”, a explicat profesorul Grădinaru.

În privința lui Vîrlan, devenit căpitan, salt punctat de antrenorul Sorin Grădinaru cu exclamația ”Ce ascensiune!”, numirea tânărului a avut de-a face cu trecerea zilele acestea a experimentatului Sorin Schiesz la cealaltă grupare divizionară masculină bănățeană, nou-promovata în A1 CSVC Banatul Caransebeș. Fostul căpitan al timișorenilor, care mai juca în elită și pentru alte grupări din afara Banatului, va evolua pentru cărășeni până la finele actualei ediții de campionat.

În aceste condiții, CSU ”Poli” s-a aliniat astăzi în alcătuirea Unguraș (Bădiceanu), Bălulescu (Marius Roșu și Moica), Balint, Dincă (Călin), Vîrlan – cpt., Damian (Mircea Roșu), Toma – libero, așadar toți cei 12 componenți prinzând minute de joc.

Au absentat în schimb Reitmayer, accidentat, și Ungureanu, care a suferit un deces în familie.

Timișorenii rămân astfel în coasta ex-prim-divizionarei CS U Cluj, unică echipă de care erau depășiți, în ultima etapă a turului, cu 3:1, sub Feleac, unde bănățenii egalau la unu la seturi.

Tot cu 3:0 s-a impus astăzi și gruparea feminină CSU Politehnica Universitar Timișoara, pe teren propriu, de la ora 11,30, în sala Profesor Mircea Albu, contra lui CSU Oradea, duel de la care vom reveni în timp util cu o cronică, fotografii și declarații. Cealaltă secund divizionară de fete de pe Bega în Divizia A2 Vest, ACS Agroland, a cedat însă de la ora 12, în Sala Universității, cu 0:3, celor de la CNUE Medicina CSȘ Târgu Mureș, tot în etapa a VI-a, prima a returului.

S-a mai jucat volei divizionar de seniori în Banat și la Lugoj, în cadrul elitei masculine A1, CSVC Banatul Caransebeș – Phoenix Șimleu Silvaniei, sâmbătă de la ora 18, în returul campionatului: 2:3 (25:17, 26:24, 20:25, 17:25, 10:15). ”Banatul” a rămas astfel penultima în ierarhie, pe 11, cu 10 puncte, după Phoenix, care a urcat la 12 puncte, pe 9.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 7 = zero

 


Ultimele articole din categoria Volei: