Voleibaliștii Timișoarei pun punct sezonului cu un succes. Urmează trecerea la UVT

CSU Politehnica Timișoara a încheiat astăzi de la ora 10, în sala ”Tel George Junior” din Ploiești, sezonul 2014/15, câștigând cu 3:2 (22:25, 25:21, 25:17, 22:25, 15:3) ultimul joc la turneul de promovare al ligii secunde, în care pierdea vineri și sâmbătă la zero.

Lucian Bădiceanu, la absolvirea junioratului cu mai multe medalii naționale în acest deceniu, a fost căpitan al CSU Politehnica la barajul de promovare în elita masculină

Lucian Bădiceanu, acum la absolvirea junioratului, cu mai multe medalii naționale juvenile în acest deceniu, a fost căpitan al CSU Politehnica la barajul de promovare în elita masculină

 

Voleibaliștii pregătiți de profesorul Sorin Grădinaru au dispus de omologii de pe locul secund în Divizia A2 Est, de la CSM Suceava, obținând astfel locul 3 la barajul de accedere în Divizia A1, în urma promovatelor din Ploiești și Cluj, victoria fiind conturată în 98 de minute.

Sextetul timișorean a apărut astăzi în teren fără veteranul Albert Balint, un sportiv cu zeci de ani în voleiul divizionar românesc, iar mult mai tinerilor componenți ai ”universitarilor” le-a venit relativ greu să se descurce pe cont propriu.

Aceasta a fost a 18-a victorie din acest campionat pentru galben-albaștri, care au suferit 4 înfrângeri, dintre care 3 în fața lui CS ”U” Cluj și una cu gazda barajului de promovare, Tricolorul Ploiești.

Antrenorul Grădinaru a jucat în acest duel al învinselor în primele două zile cu Bădiceanu, Vîrlan (Bălulescu), Moica (Mircea Roșu), Dincă (Reitmayer), Marius Roșu, Damian și Toma, ca libero.

”Trecerea proaspeților absolvenți de juniorat și a juniorilor este destul de problematică de la sistemul juvenil la rigorile divizionare, iar după ce testele din campionat, în sezonul regular, nu au fost cele mai edificatoare, când au dat aici de greu s-a evidențiat altceva, și este valabil pentru toți puștii”, a explicat Sorin Grădinaru. În consecință, și strategia pe termen scurt/mediu ar urma să aibă în vedere aceste considerente.

Totul se va înfăptui însă din sezonul următor nu sub culorile lui CSU Politehnica, dar la clubul sportiv al Universității de Vest Timișoara, inclusiv cu o secție de volei. Demersurile pentru înscrierea în viitoarea ediție a Diviziei A2 Vest se vor efectua sub noua denumire.

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = saizeci trei

 


Ultimele articole din categoria Volei: