”Memorialul Dan Bagiu”, câștigat de ”Poli” Lugoj, cu golgheterul Diviziei D Timiș, Lucian Stoica

Douăsprezece echipe și aproape 12 ore de minifotbal, aceasta a fost rețeta celei de-a VI-a ediții a turneului dotat cu cupa ”Memorialul Dan Bagiu”, organizat și la acest sfârșit de an la Lugoj de prietenii și apropiații regretatului ex-fotbalist și apoi conducător de club Dan Bagiu, trecut în neființă la prematura vârstă de 41 de ani.

Toţi cunoscuţii l-au iubit şi apreciat ca sportiv dar şi ca om, iar acum s-au reunit din nou, cu un gând pios, întrecându-se în jurul balonului rotund, așa cum i-ar fi plăcut și lui Dan Bagiu.

Dan îşi începea fotbalul la juniorii lui C.S.Ș Lugoj, apoi la echipa ”mare”, Vulturii, trecând ulterior pe la Progresul, Gloria Bistriţa, Steaua și Venus Lugoj, iar finalul carierei l-a prins preferând să joace de plăcere la Poli-Micro 4, o formație de ”Promoţie”, mai bine-zis a prietenilor. Şi tocmai amicii săi i-au păstrat vie memoria prin punerea pe roate a unei întreceri de minifotbal rezistând peste ani.

Nivelul competiţiei n-a mai fost poate ca în sezoanele precedente, mai puțini fiind cei care au conferit dispute pe muchie, însă au fost totuși destule de văzut în cele 16 întâlniri desfăşurate în sala de sport ”Lavinia Miloşovici” din Lugoj.

Fiica regretatului om de fotbal a făcut onorurile de gazdă și a înmânat distincțiile, cupe, diplome și medalii, câștigătorilor și nominalizaților individual, în fața a peste 100 de spectatori care au umplut rândurile tribunei celei de-a doua săli de pe malurile Timișului.

Întrecerea în sine a constat în jocurile din serii, patru a câte 3 formații, și anume Micro I, ”Poli” Lugoj și Arsenal Flacăra Făget în Grupa A, cea mai puternică, Boldur, Poliția și Generația 1970 în Grupa B, Lucareț, Speranța și juniorii B de la CS Vulturii, generația de 1998, în triunghiularul Grupei C, respectiv Select, Victor Vlad Delamarina și Voința Gruni, în Grupa D.

Au fost așadar și jucători legitimați la divizionare C și D din zonă, dar și de la formații din Campionatul Județean Timiș, din eșalonul VI sau de la nivel juvenil.

Rezultatele:

”A”: Micro I – ”Poli” Lugoj 1-5, Micro I – Făget 1-4, ”Poli” Lugoj – Făget 6-2;

”B”: Boldur – Poliția 3-1, Boldur – Generația 1970 0-1, Poliția – Generația 1970 2-2;

”C”: Lucareț – Speranța 2-1, Lucareț – Vulturii 1998 3-1, Vulturii 1998 – Speranța 3-2;

”D”: Select – Victor Vlad Delamarina 3-0, Select – Voința 1-4, Voința – Victor Vlad Delamarina 3-2;

Un intermezzo a fost oferit la ora 12,30 printr-un meci de old-boys, între vechi prieteni ai fostului sportiv, pe teren fiind și Cosmin Petruescu, antrenor al divizionarei ”C” locale, CS Vulturii 2009.

Semifinalele, la ora după-amiezii, au adus și a treia victorie la scor în contul favoritei ”Poli” Lugoj, 6-0 cu cei din Lucareț, Voința Gruni croindu-și și ea drumul spre finală, contra Generației 1970, cu 2-1.

Generația 1970, și ce frumos sună, și-a adjudecat clasarea pe ultima treaptă a podiumului, 4-1 contra Lucarețului, în finala mică, după care ”Poli” Lugoj a urcat pe locul I, 4-2 în finala cu Voința Gruni.

Lucian Stoica, golgheter al turului Diviziei D Timiș, pentru cei din Dumbrăvița, s-a numărat între componenții învingătorilor, alături de alde portarul Sorin Micșa sau Petre Ploscariu.

Una peste alta, salutară iniţiativa de a perpetua turneul comemorativ în amintirea celui care în ultima perioadă a vieţii a activat și ca director executiv la Auxerre Lugoj, o ”miuță” devenită deja de tradiţie pentru sportul lugojan.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: