Cosmin Dumitrache (CSM Timişoara), cel mai iute din ţară la 60 metri garduri, în Naţionalul de sală

Cosmin Ilie Dumitrache, cel mai tînăr finalist al probei de 60 metri garduri şi unul dintre cei 2 juniori la start, a cîştigat astăzi după-amiază în etapa finală a Campionatului Naţional de sală pentru seniori şi tineret. Juniorul 1 născut în 1994 şi pregătit la CSM Timişoara de antrenorul emerit Ioan Damaschin, a întrecut hurdleri seniori în marea lor majoritate, învingînd cu timpul de 8,07 secunde.

Deşi se poate antrena doar în aer liber, Timişoara nebeneficiind de o pistă acoperită, juniorul 1 Cosmin Ilie Dumitrache a devenit duminică 10 februarie 2013 cel mai rapid alergător român pe 60 metri garduri în întreceri indoor

Dumitrache l-a întrecut cu o sutime de secundă pe Aurel Baciu, de la LPS Brăila, un senior născut în 1985. Timişoreanul s-a calificat în finala reuniunii de astăzi, a doua a etapei finale în Campionatul Naţional indoor pentru seniori şi tineret, după ce alerga în 8,16 secunde în una dintre seriile preliminare, încheind al patrulea, în urma a trei seniori.

Dumitrache s-a impus aşadar dintr-un grup de 14 alergători pe 60 metri garduri, dintre care majoritatea erau seniori sau de la tineret, depăşindu-şi limitele categoriei sale de vîrstă şi obţinînd practic cea mai bună performanţă a atletismului de pe Bega cu ocazia competiţiei bucureştene din week-end.

Triumful său este rodul seriozităţii şi disciplinei în pregătiri, fiind vorba despre o probă de mare dificultate, cu totul specială în acolada curselor pe pistă.

Un loc trei a obţinut şi ştafeta de 4 x 400 metri a fetelor de la LPS Banatul Timişoara, care, în alcătuirea Ioana Teodora Gheorghe, mezina din generaţia 1997, Mirabela Trăilescu, Livia Ana Cristurean, ambele din ´96, şi Adelina Dorina Pastor, a încheiat în 3:33.16, după CSA Steaua şi CSU Cluj Napoca.

Reuniunea finală, de duminică după-amiază, a programat tot 12 probe de concurs, ca şi în prima zi de întreceri, dintre timişoreni mai alergînd şi Marian Solomon, în proba de 800 metri, în care sportivul lui LPS Banatul a încheiat pe locul 15 din 20 la start, cu timpul de 2:01.12.

Etapa finală a Naţionalului de sală, găzduită în sala de atletism a complexului sportiv naţional „Lia Manoliu”, a fost dotată cu trofeul „Cupa de Cristal”.

 

Acest articol a fost publicat în Atletism și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 18

 


Ultimele articole din categoria Atletism: