După 2 ani de pauză internă totală și reorganizarea federației, badmintonul se reunește la campionatele naționale, la București și Timișoara: clasările pe podium

Unele ramuri sportive au fost mai vitregite decât altele în cei deja aproape 2 ani ai farsei ”pLandemiei”, unele discipline s-au lăsat mai lesne influențate decât altele de mascarada ”pLandemiei”, unele au fost prinse pe picior greșit, mai vulnerabile fiind, fără însă ca ”pLandemia” să poată fi invocată pe post de pretext, nici atât ca scuză, dar cert este că dinspre badmintonul românesc n-a răzbătut mai nimic pe plan intern din decembrie 2019, până de curând, luna aceasta, așadar după 2 ani. Când s-au pus totuși în scenă primele campionate naționale după 24 de luni de pauză totală internă, dar și după reorganizarea Federației Române de specialitate. S-a jucat în capitală și la Timișoara, după ce, de la finele lui iunie și până la început de decembrie sportivi de pe Bega au mai concurat peste hotare. Datele… 

Despre diversiunea ”pLandemiei” se știe, iar cei în cunoștință de cauză îi puteau prevedea cu acuratețe încă din primăvara lui 2020 urzelile în etape și pas cu pas, la zi până în decembrie 2021, pe când cei care mizează cu naivitate pe medicina și știința ”la Telejurnal” se lasă și în continuare condiționați psihologic de furajele manipulării exersate de ”specialiști” și ”experți” prin intermediul ”narațiunii oficiale”, cert fiind faptul că badmintonul intern n-a mișcat deloc la fileul carpatin în întreceri oficiale din decembrie 2019, asta până luna aceasta, doi ani pierduți pe vecie și degeaba, fără absolut nici un rost, exemplu viu al deșertăciunii, mostră fidelă a forțării limitelor absurdului – până unde și în ce măsură pot oamenii înghiți și încuviința aberații nejustificate în detrimentul intereselor propriei activități, dar sub masca falselor virtuți, stupiditate și nu politețe a gentililor. Iar astfel acceptând dictatul, au creat precedentul și premizele a tot ceea ce va avea să urmeze după această incipientă ”probă de microfon”. 

Ținea de oameni și atitudinea lor, a-și vedea de activitate fără a băga în seamă ”măsurile” cusute cu ață albă, dar au înghițit momeala, ”CoVID-19” pe post de sperietoare dar și cal troian pentru demararea înțepării, acum mai bine de un an, și ce să vezi?, tineri clinic sănătoși și apți pentru regimul sportului competițional de vârf, ajunși cu probleme medicale sau chiar mai rău după injectare, caz al indonezianului în vârstă de 36 de ani Marquis Kido, exponent de vârf al badmintonului pe lista parcă tot mai lungă a competitorilor vătămați după inoculare, listă actualizată constant de portalul goodsciencing.com sub titlul ”384 de sportivi cu arest cardiac și aspecte serioase, 224 decedați după injecțiile COVID”, articol accesibil la această legătură. Cu motto-ul ”Știință reală – știința necesită o dezbatere deschisă, iar orice altceva e totalitarist”, goodsciencing.com enumeră în respectiva consemnare actualizată la zi și tragedia din iunie 2021 a medaliatului olimpic cu aur la dublu în badminton, indonezian decedat în timpul meciului, arest cardiac. ”Vaccinat” fiind, iar trimiterea spre articolul sursă este oferită tot de goodsciencing.com: News Story

De ce se leagă oamenii la cap fără a-i durea? Și de ce sunt în stare să renunțe la activitățile care le aduc împlinirea și bucurii, doar pentru a face pe plac unor impuneri politice, absolut nejustificate din toate punctele de vedere și lipsite de fundament, implementate în absența oricăror argumente pertinente și fără dovezi!? 

Cert este că badmintonul a avut numai și numai de pierdut după un an 2020 de pauză totală în calendarul intern și internațional, prelungită pe fondul previzibilei continuări a mascaradei ”pLandemiei”, de fapt un proiect SPRP de achiziții publice în intervalul 2 aprilie 2020 – 31 martie 2025, astfel încât competițiile internaționale din martie, aprilie și mai 2021 au fost anulate sau reprogramate. 

În consecință, primul turneu la care s-au aliniat badmintoniști de pe Bega după ”Naționalele” din decembrie 2019 a fost ”Serbian Youth International 2021”, disputat la Novi Sad în 25-27 iunie anul curent, când bănățencele au cucerit locul 2 la dublu fete în cadrul categoriei de vârstă U15, și anume Cristina Sirbu cu Sarra Palfi.

Cronologic, în continuare, prezență timișoreană nu doar la start ci și în finale ale Bulgarian U15 International, la Haskovo, în 9-11 iulie, cu medalii de aur… 

– loc 1 – simplu fete: Cristina Sîrbu;

– loc 1 – dublu mixt: Alexandru Mocan/Cristina Sirbu;

– loc 2 – dublu fete: Cristina Sîrbu/Sarra Palfi;

– loc 3 – dublu băieți: Alexandru Mocan/Dragoș Niță (ACS Andriany Piatra Neamț); 

– loc 3 – dublu mixt: Sarra Palfi/David Șînculeț (CSS Bacău).

O lună mai apoi urma în cadrul circuitului european U19 ”APACS Bulgarian Junior Open Championships”, la Pazardzhik, în 5-8 august, unde bănățencele prindeau un sfert de finală la dublu feminin, prin Iasmina Bugarschi și Silvia Maier.

Și tot în același cadru – ”Circuitul European U19”, ”11th Multialarm Hungarian International Junior Championships”, la Pecs, pe 27-29 august, și tot un sfert de finală, la simplu feminin, prin Alexandra Soare.

În luna imediat următoare, participări mai numeroase…

”Multialarm Hungarian Youth International” (U15), la Pecs, 3-5 septembrie 2021:

– loc 2 – simplu fete: Cristina Sîrbu

– loc 3 – dublu fete: Cristina Sîrbu/Sarra Palfi

– loc 3 – dublu mixt: Cristina Sîrbu/Vlad Dehelean (CSU UVT Timișoara).

”Hellas Youth International 2021” (U15), la Alexandroupoli, în 8-10 septembrie…

– loc 1 – dublu mixt: Alexandru Mocan (cu o partenera din Grecia);

– loc 2 – dublu băieți: Alexandru Mocan (cu un partener din Grecia);

– loc 3 – simplu băieți: Alexandru Mocan.

Iar în ”Circuitul European U19”, ”TEM Slovenia Junior International 2021”, la Mirna, în 17-19 septembrie: sfert de finală la dublu feminin, atins de Alexandra Soare și Briana Herciu.

În ”Circuitul European U17”, ”5th LI NING Zagreb U17 Open”, la Zagreb (24-26 septembrie), cu locul 3 la simplu feminin pentru Iasmina Bugarschi și Silvia Maier. 

Tot toamna, ”Adria Youth International 2021” (U15) la Opatija, în 29-21 octombrie 2021:

– locul 3 la simplu băieți pentru Alexandru Mocan;

– sfert de finală la dublu mixt: Alexandru Mocan/Cristina Sîrbu;

– sfert de finală la dublu fete: Cristina Sîrbu și Sarra Palfi.

Iar luna aceasta, în decembrie 2021, ultimele participări internaționale pe anul în curs…

În ”Circuitul European U17”, la Medvode Yonex Cup 2021, la Medvode (Slovenia), pe -5 decembrie:

– loc 3 – dublu feminin: Cristina Sîrbu și Sarra Palfi;

– sfert de finală – dublu feminin: Silvia Maier (cu o parteneră din Israel);

– sfert finală – simplu feminin: Cristina Sîrbu;

– sfert finală – simplu masculin: Alexandru Mocan.

La ”12th Medvode Yonex Youth Cup”, la Medvode, tot în 3-5 decembrie, la U15:

– loc 1 – simplu băieți: Alexandru Mocan;

– loc 1 – simplu fete: Cristina Sîrbu;

– loc 3 – simplu fete: Sarra Palfi;

– loc 1 – dublu băieți: Alexandru Mocan / Vlad Dehelean (CSU UVT Timișoara);

– loc 1 – dublu fete: Cristina Sîrbu/Sarra Palfi.

Iar la U13:

– sfert de finală – simplu băieți: Arthur Maier;

– sfert de finală – dublu băieți: Arthur Maier/Dragoș Peana.

În condițiile în care participările la turneele de U15 aveau ca finalitate strângerea de puncte ierarhice pentru CE U15 din februarie 2022, din Finlanda, dar Badminton Europe a amânat luna aceasta concursul pentru o dată ce urmează a fi anunțată ulterior, aspect valabil și în cazul locației gazdă.

Dar în sfârșit și în cele din urmă au fost totuși puse în scenă și întreceri interne, după nu mai puțin de 2 ani, și anume Campionatul Național U17, la București, în 10-11 decembrie, unde CSM Timișoara a obținut prima medalie într-un concurs sub egida FRB după atâta amar de pauză nejustificată, argint pentru locul 2 la dublu mixt, prin Iasmina Bugarschi, în pereche cu Dragoș Niță (ACS Andriany Piatra Neamț).

În același weekend, ”Campionatul Național U19”, la București, în 11-12 decembrie: 

– locul 3 la dublu feminin: Alexandra Soare/Diana Popescu;

– loc 3 – dublu mixt: David Drăghiciu/Alexandra Soare;

– loc 3 – dublu băieți: David Drăghiciu/Bogdan Stoica (CSȘ6 București).

O săptămână mai apoi, în capitala Banatului…

”Campionatul Național U13, U23”, la Timișoara, în 16-17 decembrie.

U23:

loc 1 – dublu masculin: Daniel Popescu/Mihnea Crăciun (CS Știința Bacău);

loc 3 – dublu masculin: Paul Hărănguș/Alexandru Mocan;

loc 2 – simplu masculin: Daniel Popescu;

loc 3 – dublu feminin: Alexandra Soare/Irina Călin (CS Politehnica Iași);

loc 3 – dublu mixt: Daniel Popescu/Loredana Lungu (CS Știința Bacău).

U13:

loc 1 – dublu băieți: Ioan Fircea/Maxim Iacob (ACS Kids Tâmpa Brașov);

loc 3 – dublu băieți: Arthur Maier/Dragoș Peana;

loc 1 – dublu mixt: Ioan Fircea/Irina Gherasim (CSU Universitatea Galați);

loc 3 – dublu mixt: Arthur Maier/Andreea Costache (CSO Voluntari).

Dar și ”Campionatul Național U15, Elite”, tot la Timișoara, în 18-19 decembrie.

Elite:

loc 2 – simplu masculin: Daniel Popescu;

loc 3 – simplu masculin: Paul Hărănguș;

loc 3 – dublu masculin: Daniel Popescu/Mihnea Crăciun (CS Știința Bacău);

loc 3 – dublu feminin: Iasmina Bugarschi/Silvia Maier.

Iar la U15:

loc 2 – simplu băieți: Alexandru Mocan;

loc 3 – simplu fete: Cristina Sîrbu;

loc 2 – dublu băieți: Alexandru Mocan/Dragoș Niță (ACS Andriany Piatra Neamț);

loc 3 – dublu băieți: Ioan Fircea/Maxim Iacob (ACS Kids Tâmpa Brașov);

loc 2 – dublu mixt: Alexandru Mocan/Cristina Sîrbu;

loc 3 – dublu fete: Cristina Sîrbu/Sarra Palfi.

Trăgând linie, bilanțul medaliilor adjudecate luna aceasta de badmintoniștii de la CSM Timișoara la întrecerile Campionatului Național este de 3 medalii de aur, 6 de argint și 14 de bronz.

  

 

 
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = doi

 


Ultimele articole din categoria Badminton: