„Urşii” cad pe final în Argeş: cele mai puţine puncte, cel mai clar eşec

BC Timba Timişoara a suferit pentru prima oară de la promovare o a treia înfrîngere la rînd, şi cea mai drastică în Liga Naţională, cedînd pasul pe final, în ultimele 6 minute ale jocului de duminică seară, în fieful cîştigătoarei Cupei României şi a Supercupei, BCM U Piteşti, care s-a impus în runda a noua cu 84:55 (36:21), după ce „Urşii” reveneau la începutul sfertului 4 la 58:50.

Timişorenii, care marcau peste 80 de puncte în primele lor două deplasări, la Constanţa şi CSM Bucureşti, au adunat de această dată cele mai puţine reuşite într-un meci, doar 55, oarecum în nota ineficacităţii de dată recentă, la Cluj, cu U-Mobitelco, respectiv în eşecul din „Constantin Jude” cu orădenii.

Zguduită de accidentările lui Huckaby şi Stojakovic, care n-au putut face deplasarea, şi utilizîndu-l pe Florin Popa deşi nu se regăsea în plenitudinea forţelor, semn că primele 8 etape de campionat şi-au lăsat deja urme pe galben-negrii nou-promovaţi, BC Timba a pierdut pasul în ultimele minute ale sfertului 1, cînd argeşenii s-au desprins decisiv de la 7:7 la 23:9, scor al primelor zece minute.

Serios şifonaţi în încercările lor din FIBA EuroChallenge, unde au cedat la 16 puncte diferenţă cu parizienii, la 31 în Belgia, la Aalst, respectiv la 5 puncte marţi seară, din nou pe teren propriu, cu Mons-Hainaut, cei de la BCM U Piteşti s-au revanşat în schimb în dauna timişorenilor, care, începînd în <5-ul> Popa, Johnson, Grubisic, Milovic, Glynn, n-au condus deloc în Trivale.

Şi care nici n-aveau cu adevărat şanse reale în Muntenia, mai ales după ce BCM U revenea în week-end de la Mediaş cu un surprinzător succes cu 78:74, compensînd eşecul cu 86:97 de pe teren propriu, cu campioana CSU Asesoft Ploieşti, înfrîngere venită după 3 victorii acasă de la 21 de puncte în sus, în compania mai slab cotatelor Dinamo, BC Csikszereda şi Farul.

Forţaţi de împrejurări, Bogdan Murărescu şi Radenko Toroman au apelat pe rînd la toţi cei 11 baschetbalişti deplasaţi la Piteşti, ba chiar încă din primul sfert şi la Pătru, Czmor, Kickingstallionsims şi Cormoş, însă oaspeţii n-au găsit soluţii de străpungere a ariergardei argeşene, văzîndu-se conduşi înaintea pauzei mari şi cu 36:17.

Echipa timişoreană şi-a ameliorat evoluţia odată cu cel de-al treilea minut după pauza mare, moment din care au revenit de la 42:23 la 46:38, graţie unor reuşite semnate de Popa.

Însă bariera celor 8 puncte, atinsă şi în sfertul 4, la 52:44 şi 58:50, a fost de netrecut, finishul fiind absolut galopant pentru piteşteni, în contul cărora au punctat mai ales Jones (25), Barac (14), Gennie (13), Albijanic (12) şi Kinloch, cu 10 puncte dar şi principal recuperator, cu 16. S-a încheiat aşadar 84:55 (23:9, 13:12, 16:19, 32:15).

Un double-double a izbutit şi Glynn, cu cîte 12 puncte respectiv recuperări în cele peste 30 de minute jucate, însă timişorenii n-au putut evita în această seară o a treia înfrîngere în faţa unei grupări care încheia sezonul regulat trecut înafara locurilor 1-8, după nereuşitele de pe teren propriu, din primele două etape, cînd erau învinşi de SCM U Craiova şi CSŞ Giurgiu, alte trupe de play-out în primăvara acestui an.

BC Timba Timişoara: Johnson 14 puncte (26 minute jucate), Glynn 12p (12 recuperări; 30 minute jucate), Popa 10p (23´), Milovic 6p (29´), Czmor 5p (22´), Grubisic 3p (15´), Kickingstallionsims 2p (16´), Andrieş 2p (5´) şi Mihuţi 1p (9´). Au mai jucat Cormoş, 13 minute, şi Pătru, 10 minute.

„Urşii” mai au de jucat vineri cu Dinamo, acasă, iar apoi la Sibiu, acasă cu BC PH Csikszereda Miercurea Ciuc, derby-ul local cu BC Timişoara, considerat în deplasare, pe 14 decembrie, şi tot acasă, cu CSU Asesoft Ploieşti.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 14

 


Alte articole legate de acest subiect: