BC Timișoara a contat doar în primul sfert la Oradea

BC Timișoara a pierdut ultima deplasare a anului, la Oradea, pe terenul vicecampioanei. Gazdele s-au impus cu 91-66 după ce s-au distanțat decisiv în sfertul doi, pe care și l-au adjudecat cu 31-15. Timișorenii și-au trecut în cont doar primul sfert, cu 22-18, dar greșelile în apărare, problemele la recuperare mai ales în prima repriză și lipsa de concentrare din atac le-au permis orădenilor să câștige următoarele trei perioade de joc.

Zlatko Jovanovic (în negru) a fost coșgheterul pardidei de la Oradea

Subotic, de la Oradea, și Manigat, de la BC Timișoara, sunt străinii lăsați în afara jocului de cei doi antrenori. Achim a început cu Hatten, Dillon, Krapic, Pantic și Guțoaia, iar Petricevic i-a introdus pe Milencovici, Jovanovic, Pesic, Persic și Tica. Orădenii au deschis scorul și Persic a reușit două trițe consecutive și i-a adus pe oaspeți în avantaj, 3-8. Pesic a marcat și el de la distanță și a mărit ecartul la 5-12 după jumătatea primului sfert. Bihorenii au trecut la o apărare avansată și agresivă, au furat două mingi și s-au apropiat la un punct. Jovanovic a marcat de la distanță și a stabilit scorul primei pauze, 18-22. Gazdele au redus treptat diferența la începutul sfertului secund și au egalat la 29 după aproape trei minute, după care au trecut în avantaj și s-au distanțat la 38-31 la jumătatea celei de-a doua perioade de joc. CSM a profitat de greșelile oaspeților în atac, aruncări de la distanță ratate în poziții deschise, dar și singur cu coșul, astfel că scorul celor zece minute a fost 31-15, iar la pauza mare s-a intrat cu 49-37. Timișorenii au avut mari probleme la recuperare, având doar 7 mingi prinse la panou în prima repriză.

Gazdele au reușit mai multe intercepții la rând și au marcat puncte simple pe contraatac, astfel că au continuat să se distanțeze și în sfertul trei, pe care și l-au adjudecat cu 28-18, iar al patrulea le-a revenit cu 14-11. Astfel că CSM Oradea s-a impus cu 91-66 la capătul unui meci pe care l-a controlat începând cu sfertul doi. La BC Timișoara este de notat că Alin Ionuț Zaharie a jucat trei minute fără patru secunde, acestea fiind primele în echipamentul alb-violet.

Antrenorul Dragan Petricevic a declarat pentru site-ul oficial al timișorenilor: „O înfrângere despre care nu se poate vorbi prea mult la cald. Nici eu nu înțeleg ce s-a întâmplat în sferturile II, III și IV, am nevoie de timp de gândire, dar nu prea mult, căci marți vine un meci la fel de important, cel cu Sibiul, și nu trebuie să lăsăm să ne afecteze această înfrângere. Ne vom gândi ce nu am făcut cum trebuie: meciul a fost bine pregătit, iar câtă vreme s-a respectat ceea ce s-a vorbit, s-a văzut și pe teren. Apoi, au apărut mai mulți factori, asupra cărora mă voi opri abia după ce trece partida cu Sibiul”.

Zlatko Jovanovic a fost coșgheterul partidei cu 21 de puncte, plus 7 recuperări. Căpitanul timișorenilor a revenit pe teren după problemele medicale care l-au ținut pe tușă la meciul precedent și a fost singurul integralist al partidei. Pentru BC Timișoara au mai înscris: Dalibor Persic (13 puncte, 5 recuperări), Milos Pesic (12 puncte, dar și 7 mingi pierdute), Vladimir Tica (9 puncte, 6 recuperări), Bogdan Popescu (8 puncte), Radenko Pilcevic (2 puncte, 5 pase decisive) și George Toth (1 punct). Au mai jucat Zoran Milencovici (16:47), Kelvin Lewis (8:23) și Zaharie. De la echipa învingătoare, Daniel Dillon a fost cel mai bun marcator, cu 19 puncte (6 recuperări, 6 assist-uri).

CSM Oradea a înscris 70% din aruncările de două puncte (30 din 43), 6 din 16 de trei puncte (38%) și 13 libere din 17 (76%). Orădenii au avut 36 de recuperări (10 ofensive/26 defensive), 19 assist-uri, 22 de faulturi, 15 mingi pierdute și 11 intercepții. BC Timișoara a marcat 15 aruncări de două puncte din 32 (47%), 9 trițe din 26 (35%) și 9 libere din 11 (82%). Bănățenii au recuperat doar 23 de mingi (8/15), au avut 14 pase decisive, 19 faulturi, 17 mingi pierdute și 5 intercepții.

După acest rezultat, orădenii acumulează 19 puncte și sunt la egalitate cu BCM U Pitești, de pe locul trei. BC Timișoara ajunge la un bilanț de 5 victorii și 6 înfrângeri și cu 16 puncte este la egalitate cu alte patru formații. Timișorenii încheie anul cu o partidă pe propriul teren. BC Timișoara – CSU Atlassib Sibiu se joacă marți 23 decembrie de la ora 17 la sala Constantin Jude.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = paisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: