Cu 9 marcatori printre care și Brown cu 15 puncte, timișorenii câștigă toate sferturile

CS SCM OHMA Timișoara a fost în această seară la un coș de egalarea diferenței de scor cu care se impunea tot acasă în precedentul meci de campionat, 97:71 pe 30 ianuarie cu Dinamo, de astă dată dublându-și avantajul în ultimul sfert și conturând un maxim echivalent rezultatului final, 80:56 la pauză 40:30 cu una dintre echipele modeste ale Ligii Naționale, CSM Târgu Jiu, aflată la al 14-lea eșec în 19 apariții.

Baschetbaliștii Timișoarei au câștigat de la ora 18 și al doilea meci jucat acasă în noul an, pe sferturi 22:14, 18:16, 14:12, 26:14 cu cei din Târgu Jiu, oaspeți care au condus o singură dată, grație deschiderii de scor semnată de Hamilton în secunda 16, după care Olah și Gajic au răsturnat scorul deja în primul minut, după care alb-violeții n-au mai cedat deloc avantajul încă din minutul 3, odată ce Strong a preluat din nou conducerea, 8:6.

Strong a fost de altfel principalul marcator al învingătorilor, cu 16 puncte, completat de compatriotul său Brown, revenit în alb-violet, autor a 15 puncte, Gajic înscriind 12, Mirkovic și Komatina câte 10 fiecare, noua achiziție Talton 8 puncte, pivotul localnic de lot național Alexandru Olah 5 puncte, iar Schipor și Petrescu câte două fiecare.

O nouă victorie la scor acasă a timișorenilor, conturată astfel în sfertul final, abordat de la scorul 56:42, ”violeții” bifând al nouălea succes în campionat, din 17 apariții, în condițiile în care au și restanțe, pe teren propriu cu orădenii dar și cu ilfovenii, respectiv la Focșani.

Elevii lui Dragan Petricevic n-au excelat la capitolul precizia aruncărilor, cu un procentaj al reușitelor de 52% la cele de două puncte, numai 38% de la distanță, fără însă a insista în zadar, cu doar 21 de încercări, având parte de numai 9 aruncări libere, 6 fructificate.

Au avut însă în față niște vizitatori dintre care același Troupe a fost cel mai solicitat, 32 de minute, unul dintre cei 5 străini în efectivul de 12 al gorjenilor, toți componenții oaspeților jucând în ”Constantin Jude”. Păguboși la precizia aruncărilor, doar 42% reușite de două puncte și chiar una singură de la distanță, din 13 tentative. Și coșgheterul oltenilor, Muhammed Bashir Ahmed, cu același total precum al lui Strong, 16 puncte, secondat de Hamilton cu 12.

Petricevic a utilizat 11 baschetbaliști, cel mai mult jucând Nikola Gajic, 35 de minute, urmat de Strong – 25 de minute, Brown și Talton câte 23, Olah 22, Komatina 20 iar Mirkovic 18. Dintre timișorenii care n-au marcat, Lazar a jucat peste 10 minute, Mocrițchi nici două.

”Violeții” au dispus detașat de un adversar modest, care pe de altă parte a taxat pe contraatac și a reușit mai multe recuperări, 36 la 41, Olah, Brown și Gajic izbutind câte 7 pentru bănățeni, Titus Nicoară 11 în contul gorjenilor.

Așadar, după două eșecuri ”afară”, și două succese acasă. Însă și o pauză competițională consistentă, dat fiind meciul România – Albania din precalificările EuroBasket 2025. Așa încât ”violeții” vor mai juca abia la început de martie, la Ploiești și pe teren propriu cu campioana din Cluj.

Rezultatele etapei a 20-a în LNBM și programul viitor, pe coloana clasamentului la zi a secțiunii Baschet.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 13

 


Ultimele articole din categoria Baschet: