SCM OHMA Timișoara suferă al doilea cel mai clar eșec în campionat, cu a doua clasată, CSO Voluntari

Baschetbaliștii ”violeți” ai Timișoarei au fost stopați în această seară din seria lor de 9 succese în Liga Națională, învinși fiind acasă în restanța cu CSO Voluntari în care au condus doar două minute și 22 de secunde și au fost numai 47 de secunde la egalitate cu ilfovenii de pe locul 2, tot în sfertul I. Oaspeții le-au câștigat pe primele trei prin a le încheia de fiecare dată în forță, coșurile lui Barro și Gotcher de la finele penultimului sfert conturând cea mai mare diferență a meciului, de 14 puncte. Se încheia 77:90 (39:48)

Implicit, a doua cea mai detașată înfrângere a alb-violeților Banatului în actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin, între cele 9 eșecuri suferite în 25 de apariții, doar precedenta înfrângere, înregistrată la Pitești pe 23 ianuarie, cu 95:73, consemnând o diferență mai mare de scor.

Al treilea joc cu cele mai multe puncte primite, a treia înfrângere acasă

De fapt, este doar pentru a treia oară în acest campionat ca timișorenii să încaseze atâtea puncte, 90 din partea ilfovenilor, față de cele 98 primite pe terenul campioanei din Cluj respectiv 95 în Trivale.

SCM OHMA Timișoara pierde după peste 10 săptămâni și 9 victorii, primă înfrângere acasă după aproape 4 luni

Cu mențiunea că este și doar a treia înfrângere acasă a elevilor lui Dragan Petricevic, din 11 reprezentații pe teren propriu pe prima scenă, precedentele înregistrându-se la inaugurarea competiției, cu ”violeții” argeșeni, respectiv în decembrie cu SCM U Craiova, care va să zică ilfovenii i-au copiat pe piteșteni, dispunând tur-retur de Komatina și compania.

De fapt, întâlnirea de la ora 18, disputată în fața câtorva sute de spectatori, a contat pentru prima rundă a returului, restanță abordată de ilfoveni după o rară înfrângere în acest sezon, suferită sâmbătă la Constanța, cu 83:77 (37:41), CSO Voluntari cedând la câte 5 puncte sferturile părții a doua a partidei. Altfel, ilfovenii mai pierdeau doar la Cluj, cu 97:75 în 15 martie, la steliști cu 87:85 în 2 februarie, și cu 86:83 la Sibiu pe 24 octombrie, în primele apariții ale sezonului. 

Majoritatea succeselor ”afară” ale ilfovenilor, mai clare decât astăzi

Ocupații podiumului s-au reabilitat însă prompt după eșecul de pe litoral, triumfând pe terenul timișorenilor intrați vineri în top 5, pe sferturi 16:18, 23:30, 16:21, 22:21, așadar cu un tardiv succes bănățean la limită în cele 10 minute ale sfertului final.

Iar dacă pentru ”violeți” a fost a noua înfrângere în campionat, pentru ilfoveni a fost a noua victorie în deplasare, 5 dintre acestea fiind conturate la diferențe și mai confortabile, printre care un 68:82 la Oradea. Pe măsura unei duble deținătoare la zi a Cupei României, învingătoare a Clujului în semifinala de la Craiova, cu 81:80, așa cum ilfovenii dispuneau cu 81:80 și de bihoreni în semifinala precedentei ediții, la Cluj.

Punct și de la capăt pentru elevii lui Petricevic, tot acasă și sâmbătă de la ora 18, cu vișiniii Giuleștiului, implicați în această seară într-un meci în capitală, CS Rapid – CSM Petrolul Ploiești miercuri de la ora 20. Iar astăzi a mai jucat și adversara ”violeților” din ”dubla” tur-retur de săptămâna viitoare, și anume CSM CSU Oradea, marți pe Bega, vineri în Bihor, roș-albaștrii reabilitându-se cu un 79:67 (39:37) în fața lui Dinamo, pe sferturi 25:23, 14:14, 20:14, 20:16. 

Timișoreni cu absențe, ilfoveni și ei cu 9 jucători utilizați. În tur se bazau pe 8

În sala ”Constantin Jude”, o restanță din cvintetul fruntaș spre finele returului cu un număr restrâns de protagoniști de cele două părți, de la timișoreni lipsind Talton, Brown și Mirkovic, dar și Lazar și Vlahovic față de întâlnirea tur, situație în care Petricevic s-a bazat ceva mai mult pe tineri localnici, Schipor jucând 12 minute și jumătate, Stanciu 10:21 minute.

De fapt, gazdele au înscris doar 10 sportivi pe foaia de joc, fără ca Mirkovic să fi jucat, pe când ilfovenii 11 componenți, dintre care 9 au jucat, însă nimic nou pentru ei, meciul tur tranșându-l în 8 baschetbaliști, 74:66 pe 13 decembrie 2021, când Nikola Gajic era integralist la învinși, autor al unui double-double.

Olah double-double, Schipor și Stanciu măcar 10 minute fiecare

Și astăzi a fost jucat cel mai mult, lipsind doar 25 de secunde de pe teren, component al unui 5 de start cu Schipor, Strong, Gajic, Komatina – cpt. și Olah care a oferit și coșgheterul partidei, în persoana pivotului localnic Alexandru Olah, internațional cu 20 de puncte marcate și 12 recuperări – double-double în 35 de minute. Strong a fost al doilea marcator al învinșilor, cu 19 puncte în 30 de minute dar și 5 greșeli personale, CSO Voluntari beneficiind de altfel de 23 de aruncări libere, față de cele numai 7 ale bănățenilor.

Din partea cărora Nikola Gajic a marcat 17 puncte, reușind câte 5 recuperări respectiv pase decisive, iar căpitanul Komatina 8 puncte. Pe bancă la start, bulgarul Lilov a fost al cincilea cel mai folosit jucător al amfitrionilor, 25 de minute, Petrescu jucând 14 iar Stanciu așadar 10, Mocrițchi doar patru minute, cu puține reușite în dreptul rezervelor: Lilov 5 puncte, Petrescu 4, Stanciu și Mocrițchi câte două.

CSO Voluntari încheie în forță primele 3 sferturi, +14 înaintea ultimelor 10 minute – maximum

”Violeții” n-au avut garnitura să furnizeze surpriza, iar în consecință au luat cel mult 3 puncte avans, spre finele sfertului inaugural, pe când ilfovenii 14, când conta, înaintea sfertului final. 

CSO Voluntari prelua însă frâiele partidei încă din debutul sfertului al doilea, cu un run de 11 puncte – cel mai lung al meciului, etalând un joc mai combinativ, grație căruia au înscris nu mai puțin de 20 de coșuri din semicerc. 

În 5-ul de start Gotcher, Vasiliauskas, Vida, Thompson, Moldoveanu – cpt., cu Woods, Torok, Barro și Badiu intrați pe parcurs, vizitatorii au controlat în general jocul, de fapt încă din primele sale faze, Thompson deschizând scorul iar Vlad Moldoveanu făcând 0:5 după 62 de secunde.

Ilfovenii, run de 11 puncte completat la startul sfertului 2 

Aveau să treacă în schimb 3 minute și jumătate până la primul coș al gazdelor, marcat de Gajic, ”coș cu fault”. replica favoriților venind însă cât se poate de prompt, prin Vasiliauskas, după 13 secunde. 

Principal realizator al învingătorilor avea să devină însă Ousmane Barro, cu 19 puncte și 8 recuperări în 25 de minute, Toddrick Gotcher înscriind 18 puncte în 32 de minute, Badiu 15 în 19 minute – dar și cu 4 aruncări ratate de la distanță, Vasiliauskas 12 puncte în 29 de minute, Woods 10 în 27 de minute, Torok 8 respectiv Moldoveanu 6 în circa 24 de minute jucate fiecare, iar Thompson cu cele două din debutul meciului.

Era destul de greu de crezut că ilfovenii vor ceda din nou și în Banat după eșecul de sâmbătă de pe litoral, care îi obliga, fără să uităm că CSO Voluntari a trecut săptămâna trecută în Ilfov de nimeni alta decât campioana țării, 84:81 cu U-BT Cluj, semn al omogenității nucleului de jucători din arsenalul lui Sasa Ocokoljic. 

Și totuși, în ciuda absențelor, bănățenii au avut minutele lor bune de joc, în care au și crezut în cel de-al 10-lea triumf succesiv, Komatina semnând prima lor ”triță”, care, completată cu coșurile lui Strong și reușita lui Gajic din același minut 6 au răsturnat scorul la 12:10.

Strong prelua apoi din nou conducerea, 14:13, oaspeții îi introduceau pe Badiu, Barro și Torok, însă tot SCM înscria, prin Olah, 16:13 în minutul 9. La care intra Lilov iar ilfovenilor le intrau aruncările, Barro din libere, Badiu și Woods din acțiune, 16:18 la finele sfertului I.

Oaspeții, deja 11 puncte avans înaintea mijlocului sfertului 2

De fapt, de la 16:13 la 16:24, run ilfovean de 11 puncte la finele sfertului inaugural și începutul celui de-al doilea, răsturnare care a făcut decisiv diferența. Badiu înscria de două ori la rând în primul minut al sfertului 2, Torok îl completa în minutul următor iar CSO Voluntari nu mai privea înapoi.

Petrescu a oprit temporar iureșul oaspeților dar Vasiliauskas a marcat altă ”triță”, Badiu a punctat și el de la distanță, iar diferența s-a majorat aproape cât a-i clipi: 20:30. Iar Woods marca și el de la distanță, 22:33 în minutul 14

Reintrau Lilov și Strong iar ”trița” lui Gajic îi apropia pe ”violeți” la 4 puncte cu 3 minute înaintea pauzei, finalul sfertului 2 fiind controlat tot de Moldoveanu și compania, de la 35:39 la 39:48, scor stabilit de Torok cu 7 secunde rămase de jucat.

Gajic i-a reapropiat de câteva ori pe ”violeți”, 77:83 înaintea ultimelor două minute

O altă ”triță” a lui Gajic realimenta speranțele gazdelor și după pauză, 46:51 în al 4-lea minut din sfertul 3, încheiat și acesta de timișoreni pe picior greșit. Cel mai mare deficit, -14. 

Ameliorat rapid de o altă ”triță” a lui Gajic, după primele 5 secunde din sfertul final, însă ilfovenii au refăcut avantajul de 14 puncte în nici 3 minute, și tot de la distanță, Badiu.

Oricât s-au străduit alb-violeții, apropiați și la 8 puncte la mijlocul sfertului final, pe mâna coșgheterului Olah, ocupanții locului secund s-au menținut la frâiele jocului, pe când Strong a înregistrat a cincea greșeală personală, cu 4 minute înainte de final.

77:83 înaintea ultimelor două, Gajic punctând coș cu fault, dar deja vu, Woods ripostând prompt de la distanță și risipind și ultimele dubii. Gazdele, învinse, oaspeții, desprinși decisiv, venindu-le ușor a marca ultimele coșuri, prin Vailiauskas, ”triță” respectiv din semicerc: 77:90.

Ultimele rezultate din LNBM, programul din weekend și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Baschet.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = saptesprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: