BC Timba, a zecea înfrîngere la rînd în deplasare, peste sută

Ceea ce părea foarte greu de crezut, ca „Urşii” de la BC Timba Timişoara să triumfe aici, unde campionii de la CSU Asesoft clacau în over-time în urmă cu 14 zile, cu 95:93, nici nu s-a întîmplat, galben-negrii pierzînd astă-seară pentru a zecea oară în deplasare de la promovarea în Liga Naţională. Vom reveni cu un fotoreportaj al jocului Energia Rovinari – BC Timba 102:78 precum şi cu declaraţii ale antrenorilor.

Energia Târgu Jiu - Timba 102: 78... Horton, coşgeter al Timişoarei

Timişorenii au cedat fără drept de apel, reuşind doar 26 de recuperări, faţă de cele 37 ale gazdei din Târgu Jiu, respectiv doar două aruncări izbutite de 3 puncte, din 17 încercări, cu Horton principal marcator, a 24 de puncte, şi Glynn autor al unui double-double, 18 puncte şi 12 recuperări, umbrite de acumularea a 5 greşeli personale cu 3 minute înainte de finalul disputei marcînd intrarea în ultima treime a sezonului tur-retur.

Pe nou-promovaţi, care se vedeau la un moment dat conduşi şi cu 35 de puncte diferenţă, după 8 minute din sfertul trei, îi aşteaptă acum dificile jocuri cu U Mobitelco, în sala Constantin Jude, respectiv la liderul CSM Oradea.

Favorita Energia Rovinari, pe locul 10 şi cu 10 victorii la activ înaintea acestui meci din etapa a 21-a a elitei masculine, a înregistrat astfel a treia victorie la rînd acasă, 102:78 (56:35), pironindu-i pe cei de la Timba pe locul 13, cu numai 5 succese în cont, dintre care doar unul pe alte terenuri, la chiar prima lor deplasare stagională, la Constanţa.

Revanşa gorjenilor pentru înfrîngerea din tur de la Timişoara a fost una fără istoric, după ce bănăţenii au ţinut cu adevărat pasul doar pînă spre finalul sfertului întâi, iar Wisseh, marcator a 23 de puncte în răpunerea prahovenilor, a fost coşgeter cu 25 de reuşite: 102:78 (23:17, 33:18, 23:15, 23:28). 

Oaspeţii au preluat de 5 ori conducerea în prima jumătate a sfertului întîi, pe care îl abordau în cinciul Huckaby, Johnson, Horton, Glynn, Mihuţi, însă amfitrionii din Târgu Jiu, în formula de start Darby Jr., Kennerly, Wisseh, Nikolic, Steffel, nu s-au mai văzut egalaţi după 13:13, înscriind ultimele 4 puncte ale primelor 10 minute.

Dacă în ultimul lor joc amical înaintea debutului în Liga Naţională, pierdut în septembrie la Târgu Jiu, galben-negrii nou-promovaţi conduceau la pauză cu 15 puncte, de această dată sfertul secund nu le-a priit deloc, înregistrînd un handicap de 21 de puncte după 20 de minute.

Energia s-a distanţat categoric spre finele sfertului 3, aruncarea de 3 puncte a lui Nikolic ducînd scorul la un maxim de 77:42 cu 12 minute înainte de final, handicap care a zgîlţîit întrucîtva orgoliul „Urşilor”, aceştia cîştigînd un sfert 4 în care Jordan Glynn a acumulat a cincea greşeală personală şi pe fondul rulării de către gorjeni a componenţilor cu mai puţine minute jucate.

***

Energia (8 marcatori): Wisseh 25 puncte, Darby Jr. – double-double (22p/13 recuperări), Nikolic 18p, Janjusevic 17p, Kennerly 9p, Gliga 6p, Lăpuşte 3p, Steffel – două puncte.

BC Timba (8 marcatori): Horton 24 puncte, Glynn – double-double (18p/12 recuperări), Mihuţi 10p, Johnson 9p, Huckaby 8p, Czmor şi Kicking Stallion, cîte 4p, Popa – un punct.

Au mai jucat Pătru şi Cormoş.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = noua

 


Ultimele articole din categoria Baschet: