„Urşii” lui Timba aduc luni seară în Timişoara o „stea” africană

Doar 3 săptămîni şi jumătate îi mai despart pe „Urşii” nou-promovatei BC Timba de mult aşteptatul start oficial pe 2012-´13, odată cu turneul Seriei C al Cupei României, din 28-30 septembrie, cînd vor da de SCM U Craiova, Farul şi Atlassib, urmat de debutul în Liga Naţională masculină, din 6 octombrie, acasă tot cu craiovenii, urmat de un alt meci în „Constantin Jude”, cu CSS Giurgiu, şi iată că galben-negrii îşi vor pune luni seară hainele de gală, la prezentarea oficială a lotului, ocazie cu care aduc pe Bega „o stea” a baschetului african. Aşadar complet ignorată la capitolul bani publici, în şocant contrast cu soarta altor înrădăcinate prim-divizionare locale sub panou, dar totuşi, ţinîndu-se mîndră şi, iată, plină de surprize, în companie selectă.

BC Timba Timişoara - Etoile du Sahel (Tunisia), luni 10 septembrie, la 17,30, în "Constantin Jude"

„Urşii” tocmai au învins la diferenţe mai mult decît confortabile în Ungaria, sîmbătă şi duminică, în dauna unor secund-divizionare maghiare, după ce erau testaţi în primul joc al turneului de sîrbii din Varvarin, iar acum pot privi cu mîndrie şi satisfacţie spre o primă descindere pe parchetul din „Constantin Jude”, luni seară. Este întîia lor apariţie la joc după acontarea promovării, în Bucureşti, şi se anunţă a fi un moment cu totul special pentru un club care a dublat numărul prim-divizionarelor de pe Bega în elita masculină.

Astfel, site-ul oficial al nou-promovatei anunţă că BC Timba Timişoara joacă un meci de gală, iar pentru prezentarea lotului care va evolua în primul sezon al clubului în Liga Nationala s-a ales ca sparring-partner un nume cu greutate în baschet: Etoile du Sahel.

Echipa tunisiană a cîştigat sezonul trecut, sub bagheta îndrăgitului antrenor Dragan Petricevic, toate competiţiile în care a fost înscrisă! Mai întîi, Etoile s-a încoronat campioană a Tunisiei, pentru ca mai apoi să cîştige şi Cupa. Cireaşa de pe tort a fost însă trofeul suprem de pe continentul african, Liga Campionilor. Cu jucători în selecţionata care a participat la Jocurile Olimpice de la Londra, Etoile du Sahel este unul dintre simbolurile baschetului din Africa.

Luni, 10 septembrie, de la ora 17.30, sala „Constantin Jude” va găzdui un spectacol nu numai baschetbalistic.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = doi

 


Ultimele articole din categoria Baschet: