Galerie foto: „Cupa Timişoara”, o tradiţie de decenii

CSS1 Timişoara a câştigat detaşat ediţia din acest an a tradiţionalei întreceri de kaiak-canoe „Cupa Timişoara”, o lansare la apă a sezonului intern, în care sportivii ce se pregătesc pe malurile Begăi urmează a se alinia la start în 19 aprilie în Campionatul Naţional de fond pentru seniori, în probe de simplu, dublu şi patru la kaiak respectiv canoe, pe distanţa de 6.000 metri, şi la care pot participa şi juniori III.

Naţionalul va fi imediat urmat, în 20-21 aprilie, de „Cupa României” la seniori, în probe de simplu şi dublu pe distanţe de 200, 500 respectiv 1.000 metri. Dar despre rezultatele tehnice premergătoare participării la un concurs oficial la nivel naţional, în rândurile de mai jos, pe marginea întrecerii de vineri, de pe apele canalului Bega, cu linia de start la pontonul CSS1 de vis-a-vis de Universitatea de Vest.

CSS 1 Timişoara, a cărei secţie de kaiak-canoe este condusă de profesorul Zeno Lache, a câştigat „Cupa Timişoara” în întrecerea pe echipe cu un total de 193 puncte, urmată de LTT1 Orşova, 66 puncte, LPS Arad – 56 puncte, NC Hunedoara – 34 puncte, UT Arad – 20 puncte şi CS Timişul Şag, secţia nou înfiinţată, 16 puncte.

Rareş Ilaş, Dragan Pop, David Balaj şi Cosmin Niculiţă au câştigat pentru CSS1 proba de K4 a juniorilor I pe 4.000 metri în 11 minute, 14 secunde, 69 sutimi, cu aproape două minute în faţa utiştilor arădeni Vida, Varga, Kadar şi Kiss. Arădenii de la LPS Alexandru Stoian şi Ionel Prisecaru şi-au luat revanşa pentru cei de pe malul Mureşului în proba de dublu a juniorilor I pe 4 kilometri, cu timpul de 12:14.84, devansându-i cu exact 12 secunde pe Mihai Honceriu şi Ciprian Postolache, de la CSS1 Timişoara.

Alexandru Munte şi Claudiu Cîrdei şi-au împărţit primele două locuri, pentru CSS1, în proba de simplu a juniorilor I pe 4 kilometri, la kaiak, pe când la canoe a triumfat Lucian Arbagic, de la Orşova, urmat de hunedoreanul Răzvan Pantea.

Georgiana Roka şi Ligia Ioniţă s-au impus pentru CSS 1 Timişoara la kaiak dublu, junioare I, pe 4.000 metri, cu 13.19, fiind urmate de colegele de club Elena Torac şi Elena Sinoi. Luptă timişoreană şi la simplu, între Mădălina Sîrbu şi Bianca Halip.

Ulterior, în întrecerea juniorilor II, pe 3.o00 metri, au câştigat Răzvan Dănciulescu şi Vlad Prada, de la CSS 1 Timişoara, la simplu lupta fiind mai ascuţită, cu Tiberiu Comănescu, de la LTTL Orşova, triumfând în faţa lui Laurenţiu Pop, de la CSS 1 Timişoara, cu un avans de doar 5 secunde.

Ştefan Strat, de la LTTL Orşova, a câştigat între juniorii II la canoe, pe 3 kilometri, fiind urmat la un minut şi două secunde de Ionuţ Tolohan, de la Hunedoara, şi Dorin Csontoş şi Stefan Buză, de la CSS 1.

La kaiak patru, junioare II, Marinela Bărbosu, Andreea Zăgrean, Roxana Axinte şi Andrea Muntean au vâslit pe 3.000 metri pentru CSS1 în 8.55, devansându-le cu aproape două minute pe colegele de club Dănciulescu, Botorea, Amaximoaie şi Golban, Andreea Dănciulescu fiind sora geamănă a lui Răzvan Dănciulescu, învingător într-o probă anterioară.

Denisa Lungu şi Adriana Katona, de la CSS1, au învins la kaiak dublu între junioarele II, proba de simplu avându-le pe podium pe Miki Meroniac şi Andreea Petriţa, ambele de la LTTL Orşova, respectiv pe Clara Borda, de la LPS Arad, toate sosite ca mărgelele în nici 9 minute pe 3.000 metri.

Cadeţii Lorenzo Bara şi Bogdan Edu au spulberat în 4.11 pe cei 2.000 metri ai probei de kaiak dublu, LPS Arad câştigând astfel în faţa localnicei CSS 1, reprezentată de Alin Tekin şi Eugen Babescu. George Şeica, de la CSS1 Timişoara, s-a impus în proba de simplu, în 4:31, în faţa a trei arădeni, în aceeaşi probă dar la canoe lupta dându-se între Ruben şi Zagor Elisei, de la Hunedoara, în această ordine.

În fine, la cadete, Diana Niculcea şi-a învins colega de club Violeta Găină, de la LTTL Orşova, dublul fiind câştigat de Lăcrămioara Rus şi Suzana Cuciuc, în faţa altor junioare de la CSS 1, care a ocupat podiumul.

Concursul a luat sfârşit la ora 18,50 cu spectaculoasa probă de kaiak simplu pe 200 metri, la categoria tineret, unde ordinea a fost următoarea: 1. Alin Anton, 2. George Şerban, 3. Nicu Cihărean, 4. Adrian Brînză, 5. Ionel Csonti.

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: