CSS Bega contestă un junior arădean peste limita de vârstă

A demarat şi returul Campionatului Naţional al juniorilor I, pe zona sa transilvană, CSS Bega Timişoara, antrenată de Ioan Chiriţă şi Mircea Bologa, primind duminică la amiază, între buturile terenului din zona Dacia, vizita ocupantei locului 2 în serie, Lions Arad, care s-a impus cu 5-25, însă după un meci în care a utilizat un jucător născut în anul 1992, peste limita regulamentară de vârstă a competiţiei.

CSS Bega a depus contestaţie în acest caz la directorul de dezvoltare pe zona Ardealului al Federaţiei Române de Rugby, aşteptând soluţionarea problemei. „Un an în plus contează în planul experienţei competiţionale şi al capacităţii fizice. Căpitanul juniorilor noştri i-a auzit pe arădeni temându-se că ar păţi-o dacă vor fi prinşi, şi am depus contestaţie. Diferenţa e cu atât mai mare cu cât noi şi aşa aliniem o echipă cu un an mai mică, la limita inferioară a categoriei de vârstă. Oricum, arădenii au fost mai buni, le-a mers jocul, au fost superiori pe grămadă iar pe treisferturi au dat mai bine drumul la pasă, însă regulamentul e regulament. Dacă noi avem tăria să rodăm juniori mai mici în competiţie, alţii de ce n-ar putea să se încadreze în limitele de vârstă?Culmea e că şi Lions a depus contestaţie în privinţa unui jucător de-al nostru, dar fără nici un temei, el fiind regulamentar şi de fapt prezent anul trecut cu echipa la turneul final”, a explicat după meciul de duminică la prânz Mircea Bologa, antrenor al CSS Bega Timişoara.

O problemă a fost terenul moale, îngreunat de ploaie, pe care uzura bocancilor juniorilor s-a făcut cu atât mai mult resimţită. Pentru CSS Bega urmează deplasarea la Baia Mare, în vederea jocului de duminică, în compania liderei seriei.

Au jucat la timişoreni 1. Negruţ, 2. Mureşan, 3. Ruge, 4. Robotă, 5. Liteanu, 6. Varvaroi, 7. Macarie (căpitan), 8. Abraham, 9. Băbean, 10. Radiş, 11. Costi, 12. Stancu, 13. Dascaliuc, 14. Butcură, 15. Gruin, intrând şi 16. Doboş, 17. Ciobăniţă, 18. Becze, 19. Paionschi.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Juniori, Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: