Fără rugbyștii lui RCM UVT Timișoara, ”Lupii” București înving în manșa I cu Calvisano prin punctele lui Vlaicu

Selecționata divizionară Bucharest Wolves s-a limitat sâmbătă seară la punctele lui Florin-Adrian Vlaicu, principal marcator în Superliga 2014 și finalist al competiției în primul său sezon la RCJ Farul, pentru a câștiga manșa I a barajului de calificare în European Rugby Challenge Cup, disputată pe ”Arcul de Triumf” în fața lui Rugby Calvisano, campioana Italiei.

O dublă manșă devenită extrem de controversată în România mai ales după ce ex-campioana RCM UVT Timișoara a refuzat cu 3 zile înaintea disputării semifinalei Superligii cu constănțenii să aprobe eliberarea celor 9 rugbyști convocați de ”Lupii București” la meciurile din întrecerea europeană.

Gruparea din Ronaț a argumentat inițial, pe parcursul sezonului, că ar merita să preia ștafeta de la Bucharest Wolves în ceea ce privește reprezentarea României în cupele europene, în baza titlurilor câștigate de galben-albaștri în 2012 și 2013, FRR mergând însă și în continuare pe mâna selecționatei prim-divizionare.

Până la urmă, ”Lupii București” a adunat selecționabili de la toate celelalte 6 formații din Superliga, mai puțin de la câștigătorii medaliilor de bronz, câștigând prima manșă la un avantaj ce trebuie apărat în revanșa din peninsulă. Italienii au încheiat însă jocul tur pe val, aripa Di Giulio reușind unicul eseu al întregii partide în minutul 80 iar transformarea lui Seymour stabilind rezultatul final: 18-13 (9-3) pentru români. 

Vlaicu distanța rapid gruparea gazdă, din lovituri de pedeapsă, Seymour reducând din handicap înaintea pauzei, 9-3, și tot australianul apropiind-o pe Calvisano cel mai mult, după care Vlaicu a mai concretizat 3 lovituri de pedepsă: 18-3.

”Lupii” au început în componența Pristaviță, Turashvili, Bădălicescu, Tatu, van Heerden, Lucaci – cpt., Morrell, Rațiu, Diaconescu, Vlaicu, Botezatu, Gal, Dascălu, Ioniță, Samoa iar pe bancă cu Oancea, Dico, Rusu, Neacșu, Ene, Surugiu, Neagu și Lazăr.

Fercu, Țăruș, Calafeteanu, Popîrlan, Lazăr și Burcea, în calitate de căpitan, jucau de la RCM UVT Timișoara pentru ”Lupii București” în ultimul meci găzduit de aceștia cu Calvisano, 37-15 în ediția trecută, dar în grupele AMLIN Challenge Cup, competiție înlocuită din acest an cu European Rugby Challenge Cup, pentru care cele două grupări trag acum în barajul de calificare.

* RC Bârlad a câștigat cu 25-24 finala Diviziei Naționale de Seniori, din Ghencea, în dauna lui Poli Agro Iași, și a promovat în Superliga de rugby, în vreme ce cei din Copou vor juca împotriva celei de-a șaptea și ultima clasată în primul eșalon, CSM Olimpia, pentru dreptul de a evolua la rândul lor în elită. Locul 5 în Superliga 2014 a fost adjudecat de U Cluj, în dauna Stelei.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: