Unirea bate din nou în Divizia A, şi cu 5 juniori în teren: 32-26

Remarcabil succes al Unirii Sânnicolau Mare în cea de-a treia rundă a Diviziei A de handbal masculin, mai ales prin prisma circumstanţelor aparte ale alb-albaştrilor, unica reprezentantă a Timişului în seria de vest adjudecându-şi joi seară şi cel de-al doilea meci pe teren propriu, de fapt la Jimbolia, 32-26 (16-13) cu CS Handball Bistriţa 2009. Ioan Morar a dat recital, cu 13 goluri, timişenii urmând a juca duminică în fieful unei ex-campioane naţionale, Minaur…

„Am fost nevoiţi să evoluăm cu juniorii I iar la un moment dat am avut în teren 5 jucători născuţi în 1993. Noi am convocat la meciul din această seară 7 juniori din lotul de 14 jucători, pe când Bistriţa niciunul. Ne-a fost extraordinar de dificil pentru că ne confruntăm cu accidentări ale unor seniori. Portarul Marius Gârboni a devenit indisponibil în săptămâna pregătitoare partidei şi ne-au mai lipsit Ciprian Foros şi Doru Clitan iar Dani Morar a început jocul, dar a acuzat o durere la spate şi n-a mai continuat după 10 minute”, a explicat Slobodan Lavrenski, preşedinte al secund-divizionarei Unirea, care s-a impus în şaptele de start Bălăoi – Ienciu, Mijin, Alex Morar, Dan Morar, Roateş, Gambra. Au mai jucat pe parcurs portarul Ruican şi Bogdan Balogh, născut în 1994, „mezin” al lotului, Timofei, Bot, Alda, Oargă şi Oancea.

Ioan Morar a marcat 13 goluri, Roateş şi Mijin câte 5, Ienciu şi Bot câte două, Alda şi Balogh câte unul.

Dar Unirea nu prea are timp să-şi savureze acest nou triumf, după un 32-22 la debut contra lui HC Odorhei II, pentru că infernala săptămână a celor din Sânnicolau Mare va continua sâmbătă la ora 11, cu ocazia meciului juniorilor I cu cei de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reşiţa, iar apoi, după o deplasare până în îndepărtatul Maramureş, un joc de liga a doua cu ex-campioana retrogradată, Minaur, duminică la ora 11. „Vă daţi seama, ne urcăm în microbuz după jocul cu Reşiţa, pentru a ajunge la Baia Mare. Şi venim de-acolo, luni la şcoală. Cristian Bălăoi va fi antrenor la cârma junioarelor, avem şi acele accidentări, din 9 seniori rămânând practic cu patru, aşa încât categoric vom pleca cu juniorii. Dar şi şcoala a început să intre pe un făgaş normal, aşa încât şi părinţii şi juniorii acordă mai multă grijă învăţăturii, în perspectiva bacalaureatului, motiv pentru care am redus numărul de antrenamente. Într-un ciclu săptămânal avem incluse 5 antrenamente, dintre care 3 obligatorii, iar în ceea ce-i priveşte pe juniori, două facultative. Trei sunt în sală, unul fizic, unul de forţă. Este vorba de un regim mai special, din cauza bacalaureatului”, a mai explicat „Boban” Lavrenski.

Iar de parcă problemele n-ar fi suficiente, juniorii Unirii se călesc odată în plus, trăgând din dinţi până în iarnă cu antrenamente la Lovrin, câtă vreme, în această toamnă, sala sporturilor din Sânnicolau Mare este în renovare.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 4

 


Ultimele articole din categoria Handbal: