Rareș Călin (Aquasport Timișoara), campion pe țară de juniori la 200 metri bras

Așa cum semnalam încă din week-end între precedentele 5 consemnări pe marginea Campionatului Național de înot pentru seniori, tineret și juniori în bazin de 50 de metri, desfășurat de miercuri până duminică la Bacău, timișoreanul Rareș Mihai Călin, de la CS Aquasport s-a calificat în întrecerea moldavă în finala B a probei de 200 de metri bras masculin, fiind mai iute dintre juniori atât în seriile de calificare cât și în finală și îmbunătățindu-și totodată și timpul de la o cursă la alta, 2:31,15 de la 2:33,51. Călin, un înotător din generația 2000, a devenit astfel câștigător al finalei B la categoria Open dar și cel mai rapid junior din țară la 200 de metri bras băieți, respectiv al șaselea în ierarhia generală a categoriei tineret. Iată și comunicatul pe aceeași temă, însoțit de fotografii, al grupării CS Aquasport…

Săptămâna trecută echipa noastră a participat la Campionatele Naționale de Înot Seniori, Tineret și Juniori în bazin 50 m, ediția 2016. La start s-au aliniat 300 de sportivi de la 55 de cluburi din țară. Gazda concursului a fost modernul bazin de înot din localitatea Bacău, oraș renumit în lumea natației de la noi, pentru campionii săi la înot sau sărituri în apă. Echipa a fost formată din sportivii Rareș Călin (15 ani) și Vlad Remzing (14 ani), alături le-a fost antrenorul lor Sabin Avram.

Pentru prima dată, Clubul CS Aquasport Timișoara a reușit să câștige un titlu la înot categoria Juniori. Astfel, Rareș Călin a cucerit medalia de aur și titlul de campion la categoria Juniori (băieți născuți în anii 2001-2000). Titlul a fost câștigat în cadrul probei de 200 m bras masculin. Rareș Călin a înotat proba în 2,31,15 (593 puncte FINA) stabilind și un nou record al Clubului. În clasamentul General al Seniorilor s-a clasat pe locul 9 cu această performanță.

Rareș Călin a început să participe la cursurile de inițiere din cadrul Complexului Arena Aquasport încă de la vîrsta de 8 ani. La cursurile de avansați a venit când avea 11 ani, iar primul concurs oficial l-a susținut un an mai târziu. În clasa a cincea, pentru că orarul școlar nu-i permitea să participe la antrenamente (orele de curs la școală se terminau după ora 18), a fost nevoit să se mute la altă unitate de învățământ pentru a putea să practice în continuare acest sport. Acum, Rareș este elev al Liceului C.D. Loga din Timișoara și se antrenează zilnic câte 3 ore, 6 zile pe săptâmână. Într-o singură sesiune de antrenament reușește să înoate 6 kilometri. Antrenorii lui Rareș sunt Sabin Avram și Camelia Antal. Lui Rareș îi place să înoate și vrea să continue această activitate mult timp de acum încolo.

Zilnic, în cadrul Complexului Arena Aquasport, Echipa se antrenează între orele 8-11 sau după-amiaza între orele 16-18.

Rezultatele concursului pot fi accesate pe websiteul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern www.swimming.ro.

*

Practicarea înotului în cadrul Clubului CS AQUASPORT Timişoara se face la bazinul Arena Aquasport, Calea Dorobanţilor nr. 92A. Programul acoperă aproape fiecare zi a săptămânii: de luni până vineri, între orele 8 și 19, respectiv sâmbăta, 9-12.

Cei interesaţi, pot obţine detalii pe Internet, websiteul oficial al clubului www.csaquasport.ro, pagina oficiala de facebook a clubului www.facebook.com/csaquasport sau la e-mail:[email protected][email protected]

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Înot, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Înot: