Un timişorean, locul 2 la maratonul nocturn sibian, o premieră

Dacă edilii Timişoarei n-au agreat în cele din urmă lansarea cu ocazia „Zilelor Timişoarei” a întrecerii atletice „Timişoara, primul oraş electrificat, primul cros noaptea alergat”, în schimb Sibiul tocmai a organizat o asemenea competiţie, o premieră în ţară, reunind la start 150 de alergători, printre care s-a regăsit şi un timişorean, care, concurând cu numărul 144, s-a clasat al doilea în cursa veteranilor.

„Am ajuns cu circa două ore înainte de start, am luat un număr de participare şi am plecat cu un loc doi fără a mă gândi neapărat la podium.
Iată că mişcarea după ce conduci face foarte bine. După ce am luat Diploma şi medalia, am continuat drumul, de la Timişoara înspre Bucureşti.
Asta da aventură! Doresc tuturor timişorenilor sănătate multă prin mişcare,
zi de zi cu 5 kilometri de alergare”
, a povestit Constantin Dumitra, promotorul ideii „primul oraş electrificat, primul cros noaptea alergat”, care nu s-a mai materializat însă în această lună, sâmbătă 6 august.

Ca organizator al tradiţionalului Timişoara Maraton, înscris în calendarul competiţional internaţional AIMS, Constantin Dumitra, conducător al Atletic Club Maraton Timişoara, spune că „pentru <Maraton Timişoara> aştept luni hârtia de la primărie cu posibilitatea de a modifica o mică parte din traseu, pentru că se intersectează şi nu este voie aşa ceva. Traseul va fi un circuit închis de 10,5 km. Starul vreau să-l dau din faţa Primăriei şi Sosirea tot acolo”. Competiţia din acest an, programată în 9 octombrie, adică peste 6 săptămâni, cuprinde cu startul la ora 10 un Bike Maraton, pe 42 kilometri, un semimaraton ajuns la cea de-a X-a ediţie, alergare pe 21,1 kilometri, crosul de10 kilometri şi Ştafeta-Firmelor, cu 4 x 5 km alergare. Deschiderea are loc cu <Bambi maraton>, rezervată copiilor de clasa I şi a II-a de la Liceul <Nikolaus Lenau>.

Altfel, Dumitra mai are în program, de această dată ca şi participant, în 24 septembrie, Crosul şi semimaratonul Arad, aflat la ediţia inaugurală, cu startul din faţa primăriei arădene, pe 15 octombrie, sâmbăta, revenind la pupitrul organizării celei de-a doua ediţii a „Wipro Running”.

Altfel, iată podiumurile alergărilor nocturne de la Sibiu, la veterani cu 1-Armenean Vasile 8:21.0 minute; 2-Dumitra Constantin 8:24.2; 3-Bălan Adrian 9:06.9, în vreme ce la semimaraton, pe 21,1 kilometri, au dominat 1-Scrob Daniel 1:13:40 ore, 2-Bostan Adrian 1:13:50 şi 3 – Cădescu Cosmin, în 1:18:34, cursa de maraton clasic, pe 42,2 kilometri, fiind apanajul lui 1-Carla Daniela 2:35:26, 2-Sarosi Francisc 2:50:23 şi 3-Florin Szomyu, în 3:15:44.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Atletism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Un timişorean, locul 2 la maratonul nocturn sibian, o premieră

 1. gogu spune:

  Acest timp de 8 ore 24 este o plimbare de 42 km daca iti place miscarea si ai timp poti sa obti acest timp cu cateva beri in mana si mergi la plimbare cu cainele inseamna aproape 12 min pe km adica mers usor!!
  Dar bravo lui Dumitra ca nu a adormit
  Respect pentru efortul lui !!

 2. Catalin spune:

  Legat de Maratonul Timisoara ..c.are nu se mai tine …. cred ca ar fi (fost) o foarte buna idee modificarea traseului , sa se alerge pe malul Begai, pe acele stradute mai inguste, a caror inchidere temporara nu ar paraliza traficul timisorean, deci nu ar constitui o problema….
  Eu cred ca participarea e tot mai redusa de la an la an in primul rand din cauza ca se alearga pe mari artere care nu pot fi inchise pe durata concursului ( Rebreanu, Buziasului) pe langa masini care trec pe langa tine chiar si cu 80 km/h pe unele portiuni…… si aceasta este FOARTE riscant si neplacut totodata
  Malul Begai este mult mai pitoresc, linistit, curat si alergarea ar fi o placere……iar sosirea poate fi in piata Operei
  Este doar o recomandare calduroasa, de la un participant din anii trecuti la matonul Timisoara ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = treizeci sase

 


Ultimele articole din categoria Atletism: