F1, Abu Dhabi 2018. Triumf al campionului, în final de stagiune

Campionul Lewis Hamilton (Mercedes) a încheiat sezonul 2018 în forță, cu o nouă victorie, a 11-a. Podiumul de la Abu Dhabi a fost completat de Sebastian Vettel (Ferrari) și Max Verstappen (Red Bull). A fost ultima cursă în Formula 1 pentru spaniolul Fernando Alonso (McLaren), care și-a anunțat retragerea din Marele Circ.

Hamilton a castigat fara mari probleme o cursa pe care a controlat-o aproape tot timpul, singurele tururi in care nu a fost lider fiind cele din perioada schimbului de pneuri. Rivalul sau de la Ferrari, germanul Sebastian Vettel, a facut si el o cursa frumoasa, incheiata pe cea de-a doua treapta a podiumului. Din pacate, celalalt pilot Ferrari, finlandezul Kimi Raikkonen, a fost nevoit sa abandoneze pe linia de start-sosire, din motive tehnice, după cum notează tot http://24auto.ro/.

Max Verstappen (Red Bull) a completat podiumul, desi a avut un start slab, care l-a retrogradat pana pe locul 10. Insa, mai apoi, olandezul a reusit o excelelnta cursa de recuperare.

Cursa a avut si un moment de suspans, cand in urma unui acrosaj intre Nico Hulkenberg si Romain Grosjean, primul s-a rostogolit si a ajuns in glisiere, cu rotile in sus. Din fericire, germanul de la Renault a iesit nevatamat din masina.

Clasament final piloți: 1. Lewis Hamilton 408 puncte, 2. Sebastian Vettel 320 p., 3. Kimi Raikkonen 251 p.

Clasament final constructori: 1. Mercedes 655 p., 2. Ferrari 571 p., 3. Red Bull 419 p.

Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 4