Cu Fenici revenit, Poli e egalată la potou de Steaua

Deși n-a mai pierdut și în această seară, după eșecurile de duminică și marți în turneul de la Cluj, SCM Politehnica n-a învins nici în etapa a 27-a a Ligii Zimbrilor, retur în care n-a mai simțit gustul victoriei din runda a 21-a, fiind egalată în penultima secundă de extrema stelistă Adrian Mihalcea, la capătul unui duel foarte echilibrat și cu multe, multe goluri până la pauză, 17-16 pentru ”violeți” în ciuda faptului că au preluat conducerea abia în minutul 28. O parte secundă cu goluri nici pe jumătate dar în ”oglindă”, bucureștenii fiind cei care doar au alergat după egalare, reușită la potou împotriva bănățenilor descompletați însă la care a reintrat Fenici, după descalificarea din weekend: 29-29.   

Unică remiză a zilei dar și a întregului turneu de campionat cu 3 etape din județul Cluj, de fapt întâiul rezultat de egalitate în Liga Națională după 8 runde și o lună, de la Dinamo – Potaissa 27-27, punct în urma căruia poliștii au mai coborât o treaptă în clasament, pe locul 10, la două puncte în urma vasluienilor învingători cu CSM Reșița, respectiv la 5 puncte în urma steliștilor, pentru a nu mai pomeni că focșănenii s-au detașat deja la 10 puncte, pe poziția a șasea.

Cu un punct din 9 posibile la Turda și Cluj, timișorenii au tot fost depășiți în ierarhie, rămânând și la 6 puncte în urma buzoienilor lui Pero Milosevic. Astăzi ar fi putut fi altfel împotriva unor steliști care n-au avut de jucat duminică, doar ieri, când au trecut de CS Minaur, însă bucureștenii au izbutit pe finele meciului ceea ce reușeau alb-violeții la încheierea primei reprize, și anume să revină pe tabela de marcaj de la un același handicap maxim de 3 goluri – consemnat și în prima parte, atunci în defavoarea bănățenilor, cei din capitală egalând de 5 ori la rând în ultimele 10 minute, decisiv pentru evitarea înfrângerii.

Iar astfel ”Poli” n-a semnat ”dubla” tur-retur cu CSA Steaua, de care dispunea în 4 decembrie 2020 cu 24-20, ”violeții” trecând de două ori în acest campionat doar de penultima clasată CSM Reșița și CSM Vaslui, a doua fiind și remiza înregistrată de elevii lui Vlad Caba în această ediție a elitei, după cea cu Potaissa Turda, 25-25 (13-10) la Sfântu Gheorghe pe 3 februarie în etapa a 16-a.

Multe s-au desfășurat deja, doar 3 au mai rămas din ediția în curs, în perioada 8-11 mai în București, așadar peste mai bine de două săptămâni, pentru timișoreni cu CSM Făgăraș – a 13-a clasată, campioana gazdă Dinamo – care astăzi a suferit primul eșec, și cu CSU din Suceava, vecină de pe locul 11, runde de final urmând ”dublei” României în preliminariile Campionatului European de anul viitor, cu Suedia săptămâna viitoare și în Muntenegru. 

Dar ce-a fost în Sala ”Horia Demian” din Cluj de la ora 18:25? O ușoară dominare stelistă în majoritatea primei părți, în care ”Poli” a egalat doar în primele 4 minute prin Liviu Caba și Marius Sadoveac, 2-2, bucureștenii luând cel mai mare avans spre mijlocul reprizei I, prin ”dubla” interului ex-polist Krsto Milosevic, 8-5 în minutul 14. Nu mai trecea însă mult și o ”dublă” a interului Sadoveac readucea egalarea pentru alb-violeți, 11-11 în minutul 22, care egalau apoi de încă 3 ori la rând prin Fenici și Barros, reușind ulterior să preia în premieră conducerea, cu două minute și jumătate înaintea pauzei, prin Marius Sadoveac, dintr-o aruncare de la 7 metri dictată și cu eliminarea lui Johannson: 15-14 pentru băieții lui Vlad Caba.

Care conservau minimul avantaj până la pauză, prin Sadoveac și Fenici, 17-16, tot ”violeții” înscriind și în primul minut după pauză, prin Baican, ceea ce le-au asigurat două goluri avans în premieră în această întâlnire. În care poliștii au beneficiat de mai multe aruncări de la 7 metri în prima repriză, 5 dintre care 4 transformate, Barros ratând, față de o singură eliminare temporară, pe când CSA Steaua a avut un singur 7 metri dar două eliminări.

Și a rămas la două-trei goluri în urmă pentru mai bine de 10 minute, până după mijlocul reprizei a II-a, Sadoveac semnând cea mai mare diferență de 3 ori la rând, de două ori din 7 metri.   

Dar așa cum roșu-albaștrii îndrumați de Marius Stavrositu n-au putut ține de rezultat până la pauză, tot așa și poliștii n-au reușit să se desprindă într-o parte secundă mult mai închisă și în care au fost trimiși mai adesea pe bancă, din contră, Olaru de două ori și Krsto Milosevic apropiindu-i pe bucureșteni la un gol, 25-24 în minutul 48, din 7 metri. Pe care timișorenii apoi nu l-au transformat, permițându-i Stelei egalarea, o premieră după pauză, 25-25 prin Olaru în minutul 50. 

Efectivul restrâns și eliminările temporare suferite după pauză erau în cele din urmă resimțite, dar poliștii au continuat totuși să ducă de puțin trena. Final de partidă în care s-a mers într-adevăr cap la cap, înscriind Neamțu, înscriind și Roșu, înscriind Sadoveac, înscriind și Vârtic. ”Poli” îl pierdea și pe Caba două minute dar steliștii nu reușeau totuși preluarea conducerii, și ar fi fost pentru prima oară după aproape 30 de minute, Krsto Milosevic egalând și el reușita lui Denis Neamțu. Pivotul Baican a readus-o pe Poli în avantaj cu două minute înainte de final iar Vârtic n-a egalat, dar nici ”violeții” n-au fructificat ultimul lor atac, lăsând întredeschisă ușa steliștilor, care s-au salvat la mustață, prin Mihalcea… 29-29.

Într-o repriză a II-a în care timișorenii au mai avut 4 aruncări de la 7 metri, 3 fiind transformate, dar și o serie de eliminări, CSA Steaua trecându-și în cont un 7 metri. Una peste alta, încă un sezon cu o remiză într-un îndelungat duel direct peste ani ”Poli” – Steaua. De folos acum bucureștenilor…

Marius Sadoveac a fost golgheterul partidei, cu 12 goluri din cele 29 ale bănățenilor – aproape jumătate, Liviu Caba înscriind de 5 ori pentru timișoreni, Fenici și Baican de câte 4 ori iar extremele Barros și Neamțu câte două goluri – așadar doar 6 marcatori pentru ”violeți”. Opt în schimb pentru egalii lor, ex-polistul Krsto Milosevic având 6 reușite, Gabriel Burlacu 5, Vârtic și Olaru câte 4, Pop, Constantina, Roșu și Mihalcea câte două fiecare iar Khairi unul.

Rezultatele etapei a 27-a în Liga Zimbrilor și programul antepenultimei runde, din 8 mai, pe coloana clasamentelor secțiunii Handbal. 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: