Depăşită după pauză de nou-promovata Balmazujvarosi KK, Poli Timişoara intră în linie dreaptă pentru primul joc pe puncte: vineri 29 august de la 19,30, la Dinamo

Mult a fost, puţin a mai rămas până la debutul în Liga Naţională 2014-2015, programat vinerea viitoare. Handbaliştii polişti au încheiat aseară seria jocurilor de pregătire din această vară, cu un eşec în Ungaria, iar acum încearcă să evite neplăcuta tradiţie de a pierde prima deplasare a sezonului.

Timofte, cu 5 goluri, era unul dintre cei 6 marcatori "violeţi" în Dinamo Bucureşti - AS CH Politehnica Timişoara 31-25 (15-14), în etapa a II-a a Ligii Naţionale 2013-2014, în septembrie 2013

 

 

CH Politehnica Timişoara a parcurs un bogat program de 12 meciuri de verificare, dintre care 4 în compania unor adversare din Liga Naţională şi 7 din handbalul maghiar, printre care şi cluburi de cupele europene, plus un duel cu elevii fostului ei antrenor, Nedeljko Vuckovic, iar concluzia seacă în cifre ar fi că alb-violeţii au învins în timpul regulamentar în 3 dispute, remizând în alte trei şi cedând de şase ori. Ca o regulă generală, poliştii au intrat la vestiare în avantaj sau la egalitate, iar în plan individual interul stânga gruzin Irakli Chikovani, revenit complet după o neplăcută accidentare suferită în ianuarie, a fost cel mai adesea principalul marcator al lotului de pe Bega.

Gata însă cu rodajul, Dinamo aşteptându-i pe polişti spre finele săptămânii viitoare, în etapa I. Ca un făcut, timişorenii abordau prima deplasare a sezonului trecut tot la alb-roşii, cu ocazia inaugurării noii săli a clubului departamental, „violeţii” pierzând atunci cu 31-25, duminică 22 septembrie 2013, în ceea ce era runda a doua a stagiunii, după un debut nefericit acasă, contra cărăşenilor. „Poli” doar a repetat însă atunci tradiţia de a ceda în prima deplasare stagională, după ce în 2012 pornea cu stângul tot în Bucureşti, la CSM, în prima rundă, pe când în 2011 la Pandurii, cu 25-21 în runda a doua, iar în 2010 la Bacău, cu 30-21.

Tradiţia nu îi este favorabilă însă datele problemei sunt cu totul altele, chit că nu numai alb-violeţii s-au întărit, ci şi amfitrionii lor.

Până una alta, să notăm că CH Politehnica Timişoara se întoarce azi din Ungaria, unde a efectuat cantonamentul estival profilat în special pe meciuri de verificare. Aseară, în ultimul amical, nou promovata în prima ligă a ţării vecine Balmazujvarosi KK s-a impus cu 32-30, după ce la pauză Poli conducea, scor 20-16. Au fost folosiţi toţi jucătorii deplasaţi în stagiul de pregătire, principalii marcatori ai întâlnirii de aseară fiind Chikovani, cu 8 goluri, Fenici, cu 5 şi Grigoraş – 4.

Până la startul sezonului oficial, CH Politehnica nu va mai disputa nici un joc amical, urmând să se concentreze doar pe antrenamentele tactice dinaintea campionatului. În prima etapă a Ligii Naţionale, timişorenii vor evolua în deplasare la Dinamo Bucureşti, vineri, 29 august, ora 19:30 (meciul va fi televizat de Digi Sport). Programul jocurilor formaţiilor locale, în rubricile din susul coloanei din dreapta primei pagini.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: