Final de drum pentru SCM Politehnica Timișoara în Cupa EHF. Ribnica se impune acasă cu 30-19 și se califică în grupe la prima participare europeană

SCM Politehnica Timișoara a pierdut cu 30-19 în deplasarea de la Ribnica, 17-9 la pauză. Slovenii s-au calificat în grupele Cupei EHF cu 52-46 per total, după ce alb-violeții s-au impus în tur cu 27-22. Portarul Perovsek a reușit o partidă foarte bună, iar Leban și Henigman au fost de neoprit în atac. Timișorenii nu au găsit soluții în defensivă, dar nici în atac, astfel că au încheiat parcursul european cu o primă înfrângere, venită după cinci succese la rând.

Cele două echipe au fost însoțite la prezentare de juniori locali. Primii au intrat timișorenii, anunțați de crainic, iar gazdele au intrat, pe rând, din colțul apropiat de poarta alb-violeților și au bătut palma cu oaspeții înainte să se ducă în rând cu coechipierii. Clubul timișorean a pus la dispoziția suporterilor două autocare și ambele galerii și-au făcut simțită prezența de la început.

img_4709Gazdele au început în formula: Perovsek – Henigman, Leban, Pucelj, Kovacic, Erak și Kulenovic. Poli, în apărare, i-a avut în teren la start pe Daskaloski, Lasica, Simovic, Fenici, Pejovic, V. Milosevic și Marjanovic.

Leban a deschis scorul de la 7 metri, Pucelj a fost primul eliminat temporar și Lasica a înscris, din extrema dreaptă, primul gol violet în minutul 4. Gazdele au început tare în apărare, cu intrări energice, violeții cerând în mai multe rânduri fault fără succes. Lasica a făcut cunoștință cu bureții de la marginea terenului. Kovacic și Leban au dus scorul la 3-1, după o intervenție reușită a lui Perovsek. Lasica și Kosmrlj au fost eliminați temporar la aceeași fază, Milosevic l-a trimis în teren pe Ștefan iar Perovsek a reușit o nouă intervenție. Galben și pentru tehnicianul Milosevic, care a protestat nervos. Fenici a încercat să se apere sus la Leban, dar coordonatorul gazdelor a reușit să pătrundă și a făcut 4-1 în minutul 7. Henigman a înscris golul 5, Perovsek și-a continuat seria intervențiilor, time-out și același Leban a pătruns și a făcut 5-1 în minutul 8. Pejovic a scos aruncare de la 7 metri transformată de Marjanovic: 6-2. Ca și la Timișoara, Ribnica a scos portarul când ataca în inferioritate. Perovsek l-a blocat pe Milosevic și Erak, din extrema dreaptă, făcea 7-2, a doua diferență la care gazdele erau deja în față în ansamblul dublei manșe.

Savic i-a luat locul în poartă lui Daskaloski după ce a intrat în debutul meciului doar pentru o aruncare de la 7 metri. Fenici a pătruns și a făcut 7-3. Vuk Milosevic l-a luat în primire pe Leban, iar Savic a parat în fața acestuia. Pejovic a mai scos un 7 metri și Marjanovic a transformat pentru 7-4 la jumătatea reprizei, după ce apărarea timișoreană a dat semne că începe să-și intre în ritm. Henigman a înscris de la mare distanță, Perovsek a reușit două intervenții la rând, căpitanul Fenici, nervos, a fost trimis două minute pe bancă iar celălalt coordonator, Leban, a pătruns și a dus scorul la 9-4. A intrat și Lazarov în formația bănățeană, a greșit o pasă dar pe contră a punctat pentru 9-5 după intercepția și pasa decisivă a lui Lasica.

Savic a avut trei intervenții la rând în fața lui Knavs, Grebenc și Leban. Milosevic a redus ecartul la trei lungimi, 9-6 în minutul 20. Grebenc și-a desprins echipa la 11-6, iar Poli s-a apropiat la 11-8 după golurile lui Lazarov și Lasica, în superioritate. Savic l-a blocat din nou pe Grebenc și l-a făcut pe Robert Begus să ceară timp de odihnă. După întrerupere, Grebenc, Leban și Henigman au punctat pentru 15-9 și Santeiu, intrat de curând pe teren, a fost trimis două minute pe bancă după o intrare tare la aruncarea lui Henigman. Interul de doi metri a stat puțin pe parchet, a primit îngrijiri medicale și a rămas în teren. Perovsek a parat și un 7 metri, în fața lui Marjanovic și Fink, de pe semicerc, a făcut 16-9 în superioritate cu câteva secunde până la pauză. Alb-violeții s-au grăbit să atace, au pierdut mingea și Kovacic i-a pedepsit punctând pe contră la ultima fază. La pauză s-a intrat cu 17-9, scor care îi califica pe sloveni.

Perovsek a început și repriza secundă cu o intervenție reușită, Fenici a dus scorul la 17-10, Erak, din extremă, a făcut 18-10 și Pejovic și-a trecut numele pe lista marcatorilor după o contră. Alb-violeții nu au avut idei în atac, Perovsek a fost din nou la post și Ribnica s-a dus la 21-11 după reușitele lui Erak și Leban (2). Au fost momente în atacurile lui Ribnica ce au durat destul de mult până arbitrii au semnalat amenințarea de pasiv. Două minute la banca slovenă și antrenorul Pero Milosevic a protestat la masa oficială, atrăgându-și huiduielile publicului. Kosmrlj a primit roșu, pentru a treia eliminare temporară, când era pe bancă, în minutul 39. Neamțu a fost trimis în teren la violeți și Lasica a punctat de pe cealaltă extremă pentru 21-12. Savic a revenit în poartă și a reușit două intervenții, Perovsek l-a blocat pe Lasica, iar Fink, de pe semicerc, refăcea ecartul de zece lungimi, 22-12 în minutul 41. Time-out Poli și Vuk Milosevic a dus scorul la 22-13 cu o reușită de la șold. Henigman a înscris din nou în forță.

Triplă eliminare, Vuk Milosevic, Santeiu și Fink fiind trimiși două minute pe bancă în minutul 42. Perovsek a apărat în fața lui Fenici în amenințare de joc pasiv și Kovacic a făcut 24-13. Savic a intervenit din nou după care a necesitat îngrijiri medicale pentru că a primit mingea în cap. Neamțu a înscris după jumătatea reprizei, două minute Pucelj la faza la care Vuk Milosevic a fost trimis pe bancă pentru a primi îngrijiri medicale. Lazarov și Santeiu au redus ecartul la 24-16, time-out Ribnica, Savic cu o nouă intervenție urmată de bara gazdelor și Fenici dădea din nou speranțe fanilor alb-violeților punctând pentru 24-17 în minutul 49. În tur fusese 27-22 pentru timișoreni…

img_4733

Leban, Perovsek și Henigman au oprit însă seria polistă și au dus scorul la 26-17 cu opt minute înainte de final. Lazarov pentru 26-18, pasiv Ribnica, dar timișorenii nu au profitat și au fost pedepsiți pe contră de reușita lui Knavs (27-18). Perovsek l-a oprit pe Milosevic, care a fost eliminat temporar, iar Fenici s-a grăbit pe contră și a tras în blocaj, în inferioritate numerică. Fink a punctat pentru 28-18 și oaspeții au greșit un nou atac. Două minute Neamțu, Savic a apărat un 7 metri lui Leban, dar Klaric, intrat în poartă în ultimele trei minute, a reușit și el două intervenții. Fink, Neamțu și Henigman au mai punctat până la final și s-a încheiat 30-19 pentru Ribnica, care a obținut calificarea în grupele Cupei EHF la prima apariție în Europa.

Patrik Leban a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 9 goluri, urmat de Nik Henigman cu 7 reușite. Pentru RD Riko Ribnica au mai înscris: Fink 4 goluri, Erak 3, Grebenc 3, Kovacic 3 și Knavs 1. Cristian Fenici și Filip Lazarov au reușit câte 4 goluri pentru SCM Politehnica Timișoara. I-au urmat Lasica cu 3 goluri, Marjanovic 2 (de la 7 metri), Milosevic 2, Neamțu 2, Pejovic 1 și Santeiu 1 gol.  Jost Petrovsek a reușit 16 intervenții în poarta gazdelor, iar Savic 9 pentru oaspeți.

Pentru Poli urmează restanța din Liga Națională cu Suceava, meci care se va juca marți 29 noiembrie de la ora 19 la sala Constantin Jude.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: