Juniori 1: start în retur. LPS Banatul – CSȘ Lugoj 36-27 (21-12)

A început deja returul sezonului regular al Campionatului Național FRH de juniori 1, iar în grupa vestică, Seria D, s-au întâlnit în acest weekend cele două reprezentante ale handbalului masculin timișean la categoria 1997/8, cea mai mare ca vârstă din întrecerile juvenile, LPS Banatul și CSȘ Lugoj disputând revanșa contând pentru etapa a opta a întrecerii.

Iar ceea ce reușeau lugojenii în runda inaugurală, pe 19 septembrie, când se impuneau cu 36-25 (18-11), au izbutit acum timișorenii, triumfători la o diferență de scor aproape egală, 36-27, după ce și la pauză dețineau un avans de 9 goluri.

Cu câte două victorii la activ în cele 7 apariții din tur, formațiile timișene au dat piept în Sala ”Banu Sport” iar LPS Banatul a înclinat balanța în favoarea sa, grație bunei coordonări imprimate jocului de unul dintre nu foarte numeroșii exponenți în lot ai generației în curs de absolvire a junioratului, centrul Dan Jurcă, la pupitru, de fapt un fost component al colectivului finalist în acest an al Campionatului Național FRH de juniori 1.

Pe lângă Jurcă, timișorenii mai au în garnitura juniorilor I ca handbaliști ai generației 1997 și pe Haiduc, unul dintre principalii marcatori ai meciului, respectiv Florea, Iorgovan, Lungu și Roșu. Mai mulți jucători, de 1998, sunt în anul inițial la această categorie de concurs iar Vuia, din generația 1999, și portarul Maiorovits (n. 2000) au completat lotul aliniat dintre juniorii II.

Denis Florea, extremă stângă a timișorenilor, a înscris de 10 ori, iar stângaciul Angelo Haiduc de 9 ori de pe inter dreapta, celelalte reușite venind din aruncările lui David Pădineanțu, autor a 6 goluri, Robert Lacsan, cu 4, respectiv Laurențiu Vuia și Paul Lungu – câte două, Mircea Popovici, Paul Bologa și Dan Jurcă – fiecare cu câte unul.

Profesoara Daniela Ionescu-Tomaniycska i-a mai aliniat și pe Andrei Maiorovits și Alexandru Sala – portari, Adrian Mirescu, Cătălin Iorgovan, Sebastian Marușca, Florian Roșu și Ionuț Radu.

De cealaltă parte, pentru lugojenii conduși de fostul căpitan polist Nicolae Băban a înscris de 10 ori și Haag Raimund, celelalte goluri pentru CSȘ fiind semnate de Vlad Oprescu – 5, Alexandru Sîrbu 3, Davide Angelini 3, Herbert Miclăuș și Adelin Duba – câte două, Radu Lalescu și Marius Pintilie – câte unul.

Urmează o mare pauză de 3 săptămâni până la următoarea etapă, în care LPS Banatul va primi vizita celor din Alba Iulia iar lugojenii pe cea a craiovenilor, cu mențiunea că după cele 14 etape din retur vor avea loc două turnee ce vor însuma o altă serie de meciuri fiecare cu fiecare, așadar un total de 21 de apariții pentru fiecare club, finalitatea constituind-o calificarea de pe unul din primele 4 locuri în turneul semifinal național.

Aceeași primă rundă a returului Seriei D, una dintre cele 6 grupe la nivel național pentru juniorii 1, programează cu amânare pe 25 noiembrie derby-ul dintre liderul neînvins în tur Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița și secondanta cu un eșec LPS Târgu Jiu, tranșat în vară de bănățeni, în Oltenia, cu 34-32, după ce la pauză erau conduși cu 17-14.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: