LPS Banatul răstoarnă CSŞ Drobeta la Dunăre: 33-30 (12-20)

Nu e doi fără trei, dar cu ce emoţii. LPS Banatul a răsturnat astăzi spectaculos soarta deplasării la Drobeta Turnu Severin, în etapa a X-a a Seriei E din Campionatul Naţional de juniori 1 la handbal băieţi, revenind de la un handicap de 20-12 la pauză, pentru a se impune pentru a treia oară în cele 11 zile de cînd a început returul: 33-30.

Antrenorul Luciean Vasilache, LPS Banatul Timişoara juniori 1

Cu acest succes, al cincilea stagional din 9 meciuri respectiv primul în deplasare, la care au contribuit cu goluri 10 juniori timişoreni, dintre care interul Claudiu Şimicu a excelat din nou cu 6, elevii lui Luciean Vasilache şi-au cimentat accederea la turneul semifinal I la nivel naţional, ce va avea loc la mijlocul lunii viitoare.

Însă succesul de la Dunăre, adjudecat în dauna unei penultime clasate de care trecea în tur tot cu 30 de goluri încasate, 41-30 în sala Banu Sport, nu s-a conturat decît după o trezire la realitate aplicată la pauză. Ulterior, timişorenii au înscris 7 fără replică, revenind de la 29-25 în minutul 47 la 29-32 în minutul 57, momente în care preluau pentru prima oară conducerea.

„Rareori mi-a fost dat să am parte de o asemenea răsturnare de situaţie, fericită în acest caz, dar atît de rău se poate întîmpla să începi venind după două victorii, mîndri de ei”, ne-a spus profesorul Vasilache, un ex-internaţional român, după jocul disputat la ora 14 în Mehedinţi, explicînd că „ne-au luat foarte tare şi nu ne-am dezmeticit dar la pauză i-am scuturat şi este foarte bine că putem să facem schimbări, care au contat. Am efectuat două-trei schimbări, plus portarul, noi fiind mai proaspeţi, pe cînd gazdele nu mai puteau”.

Au punctat pentru timişoreni Şimicu, cu 6 goluri, Homneac, de 5 ori, Zamfor şi Năstăsie, cu cîte 4 goluri, Beşliu, Ghimişi şi Hriştea, cu cîte 3, Mânzatu, cu două, respectiv Chivari şi Jeberian, cu cîte un gol, mai evoluînd Ban precum şi portarii Jurcă, Bojin şi Piţur.

Astfel, şi după succesele din ultimele două duminici, cu reşiţenii, cu 29-25, şi LPS Târgu Jiu (37-27), LPS Banatul are în această seară linia de clasament 9 5 1 3 305-269 11 puncte, aşteptînd duminică (ora 12) vizita lui LPS Liceul Mihai Viteazu Alba Iulia, urmăritoare a sa de pe locul 5.

Calificarea în prima fază semifinală ar fi ca şi sigilată în cazul înfrîngerii ardelenilor, ţinînd cont că LPS Banatul va mai avea ulterior o facilă deplasare la CS Novaci (în 20 februarie), echipă fără nici un punct în clasament, respectiv un meci acasă cu CSŞ Sibiu (24.02). Mai apoi, „Banatul” va sta în ultima etapă, din 3 martie, dat fiind retragerea din campionat a craiovenilor.

* Primele patru echipe din serie se califică la Turneul Semifinal I
Miercuri - Duminică 13.03.2013 - 17.03.2013
* Primele patru echipe din grupă se califică la Turneul Semifinal II
Vineri  - Duminică 19.04.2013 - 21.04.2013
* Primele două echipe din grupă se califică la Turneul Final
Miercuri - Duminică 08.05.2013 - 12.05.2013

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − sapte =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: