Poli blocată de CSM București, revanșă aproape în oglindă cu combinata braziliană

Două zile grele pentru handbaliștii Timișoarei în turneul clujean, cu întâlniri cu formații din careul fruntaș al Ligii Zimbrilor, duelul din această după-amiază cu CSM București fiind pierdut înaintea celui cu AHC Dobrogea Sud de vineri seară, o ocupantă a podiumului. SCM Politehnica a preluat de două ori conducerea la mijlocul primei părți, cu 6-5 și 8-6 pe fondul unui echilibru accentuat, dar n-a profitat mai apoi de o dublă superioritate numerică, din contră, cei din capitală desprinzându-se la finele reprizei I, 13-10 după ce Cîmpan egala pentru ultima oară în contul ”violeților”. Iar cine conduce la pauză și învinge, așa cum a fost și în tur, 26-22 (13-11) pentru ”Poli”, 25-22 (13-10) în etapa a 22-a pentru bucureșteni… 

Care, întinși serios alaltăieri de CS Minaur, pe care au depășit-o cu 26-24 (15-13), într-un duel direct al vecinelor din zona locurilor 4-5, au trecut și de poliști în jocul televizat de TVR2 de la ora 15:50, după un meci bun și foarte echilibrat în prima sa parte, cu nu mai puțin de 7 scoruri de egalitate, dar și tensionat spre pauză, pe fondul tot mai numeroaselor eliminări, primele goluri din partea secundă dându-le bucureștenilor un avans conservat până la mijlocul reprizei a II-a, de la 15-10 la 20-15. ”Rezerve” din care a rezistat pe final și cu aportul continuu al portarului ceh Krupa, în ciuda apropierii Politehnicii la două diferență. 

CSM i-a blocat mai bine pe alb-violeți, contrariați pe alocuri și de câteva decizii ale arbitrilor maramureșeni, pe când combinata braziliană a bucureștenilor n-a iertat, Nantes și Teixeira strângând sârguincios o zestre de peste jumătate din reușitele învingătorilor, inclusiv din aruncări de la 7 metri, 3 și una ratată în dreptul lui Campos Nantes Raul, 4 în contul lui Selicani Teixeira Henrique. Cu un efectiv ceva mai valoros în profunzimea sa, formația mai bine clasată s-a impus aproape în oglindă pe terenul neutru de sub Feleac, la exact o jumătate de an după eșecul din jocul direct din tur de la Sfântu Gheorghe.  

Nantes a deschis scorul dintr-o aruncare de la 7 metri și a preluat apoi din nou conducerea în sala Horia Demian, de aceeași manieră, după ce Sadoveac egala pentru poliști. Onyejekwe a fructificat o boltă lungă, 3-1, la care Barros și-a intrat în rol pentru alb-violeți de pe extrema stângă, Ungureanu punctând și el de pe extremă pentru bucureșteni, cea dreaptă. 

Avantaj anulat de ”dubla” aceluiași Barros, 4-4, dar și o nouă trecere în avantaj a celor din capitală, prin Tărîță, de pe extrema dreaptă. Urma și rândul poliștilor la conducere, goluri ale experimentaților Fenici și Sadoveac, 5-6, răsturnarea de scor continuând după egalarea semnată de Tărîță. Într-adevăr, Barros urca scorul la 8-6 pentru SCM Politehnica.

Și CSM București a răsturnat scorul, Nantes reducând din handicap iar Tărîță preluând conducerea, 9-8 pe superioritate numerică. 

Timișorenii au egalat, Nica i-a adus din nou în avantaj pe cei din capitală, însă Fotache i-a lăsat pe bucureșteni în dublă inferioritate numerică, fără ca Fenici să profite, blocat de inspiratul portar ceh Krupa, neînvins apoi și de Barros. 

Și totuși, ”Poli” a egalat de lângă propriul semicerc, Cîmpan aruncând precis în poarta goală: 10-10. Încă în inferioritate, elevii lui Eliodor Voica au obținut totuși o nouă aruncare de la 7 metri, Rotaru la Sadoveac, eliminat temporar. Preluând locul în poartă de la Tcaciuc, Pal a apărat aruncarea de la 7 metri expediată de Nantes.

Însă tot CSM avea să înscrie, prin Tărâță, și se întorcea roata, poliștii fiind lăsați în inferioritate numerică, eliminat Baican – a doua în contul său și apoi descalificat, dar și Fenici, pentru proteste pe marginea fazei de la 11-10. A patra eliminare în tabăra alb-violeților, egalitate la acest capitol. Iar Nantes transforma, 12-10.  

Final al primei părți controlat de bucureșteni, Krupa opunându-i-se lui Fenici iar CSM stabilind scorul reprizei I: 13-10.

Cea de-a doua, începută cu un atac ratat de SCM Politehnica, dar și cu o bară a lui CSM. După care Teixeira a marcat, Sadoveac a redus din handicap din aruncare de la 7 metri, dar bucureștenii au păstrat ecartul: 15-11. Eliminare a lui Teixeira pentru picior, Șomlea înscriind cu poarta goală, pe superioritate numerică, 15-12. Onyejekwe era eliminat și el, 7 metri polist, 15-13, însă Ungureanu făcea 16-13. Și alte goluri de fiecare parte, 18-15 prin Caba din 7 metri.

”Fault în atac în toate manualele” a protestat apoi Sadoveac, pe când era eliminat, Teixeira fructificând aruncarea de la 7 metri: 19-15. Desprinderea fostei reprezentante a ”Ligii” în cupele europene, la mijlocul reprizei a II-a, 20-15 Nantes, pe superioritate numerică. Timeout Vlad Caba dar poliștii au irosit atacul, risipit apoi și de bucureșteni. 

Torpila stângaciului Sadoveac, din cădere, spărgea ghinionul în minutul 48, 20-16 CSM, Tcaciuc opunându-i-se apoi lui Nantes, cu prețul unei lovituri. ”Pisica sălbatică” Krupa rezolva la rândul său în fața lui Enculescu, de la semicerc, dar n-avea reacție și la aruncarea lui Liviu Caba, sus, la colț, în dreapta sa: 20-17. ”Poli” recupera încet, încet…

Pivotul Rotaru i-a tăiat vântul din pânze, 21-17 în minutul 52, Fotache fiind însă trimis pe bancă și pentru a doua oară, intervenție asupra lui Caba. Și Barros reducea din handicap.

În inferioritate și cu riscul de a intra în prepasiv, Voica a solicitat timeout iar CSM a improvizat, Nantes pasându-i pe la spate lui Rotaru, piruetă lângă Păiuș și 22-18. Replică a lui Caba, 22-19. Și egalitate numerică înaintea ultimelor 6 minute.

Tcaciuc apăra în fața lui Ungureanu, Caba înscria din nou, jos la colț: 22-20. Ungureanu n-a mai ezitat, Vlad Caba a solicitat timeout. Și a optat pentru 7 în atac, fără folos însă. ”Poli” s-a apărat mai sus și Tcaciuc a blocat de pe picioare în fața lui Ungureanu, surprins apoi în apărare, 23-21 Sadoveac.

Remarcabil gol al lui Nantes, cu tot cu eliminarea lui Fenici, fază cheie cu două minute și jumătate înainte de final, 24-21. Și Krupa din nou, meciul fiind ca și jucat…

Păiuș a redus din handicap pe contraatac, servit de Barros, Voica n-a riscat, timeout. Iar CSM a obținut un nou 7 metri, transformat de Teixeira: 25-22.  

Nantes și Teixiera au înscris 8 respectiv 5 goluri pentru bucureșteni, mai mult de jumătate din reușitele învingătorilor, Tărîță marcând de 4 ori, Ungureanu și Rotaru câte 3 goluri iar Nica și Onyejekwe câte unul fiecare.

Marius Sadoveac a marcat de 7 ori pentru SCM Politehnica, iar Barros cu 5 goluri, Caba 4 și Șomlea două goluri, câte unul înscriind Fenici, Cîmpan, Enculescu și Păiuș, cu mențiunea că bănățenii au beneficiat de numai 3 aruncări de la 7 metri, toate transformate. Altfel, câte 7 eliminări de fiecare parte, cu descalificarea lui Baican înaintea pauzei.

Runda a 23-a se va încheia vineri în sala Babeș Bolyai cu jocul SCM Politehnica – AHC Dobrogea Sud Constanța, de la ora 18:30. Programul etapei viitoare și rezultatele rundei de azi, a 22-a, pe coloana clasamentelor secțiunii Handbal.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 6

 


Ultimele articole din categoria Handbal: