Voleiul amator, pe drumul cel bun: 12 echipe din Banat şi Ardeal, la “Cupa Timişoara”

Unul dintre partenerii media de specialitate ai Sporttim, Volei Banat, care se va relansa odată cu startul viitorului sezon competiţional, a luat în weekend pulsul unei noi ediţii a “Cupei Timişoara” la volei amator, Răzvan Aniţescu consemnând ceea ce a fost un succes…

Cupa Timişoara la volei a ajuns la final. Competiţia destinată amatorilor s-a desfăşurat sâmbătă, în sala “Profesor Mircea Albu” din cartierul Circumvalaţiunii.

Sportivi, foşti sportivi, juniori, copii şi părinţi au trecut pragul sălii de sport nu doar să privească ci şi să “bată mingea” în cadrul celei de-a doua ediţii a întrecerii ce tinde a deveni o tradiţie. În total, si-au dat concursul 8 formatii masculine si 4 feminine din Banat si Ardeal, la finele zilei clasamentele aratand in felul urmator:

Masculin:

1.Caransebeș
2. UMF
3. Shawarma
4. Timișoara
5. Continental
6. Alternative
7. Toxic Periam
8. Reghin

*

Feminin:

1.CSS Bega

2. Alternative
3. Caransebeş
4. Timișoara Girls

“Aşa cum era de aşteptat, cei din Caransebes au venit şi cu jucători din liga secundă, dar regulamentul le-a permis acest lucru. Sigur, nu au avut voie să folosească în teren decât unul singur, urmând ca respectivul component să poată fi schimbat ulterior”, a spus Ruben Paulevici, organizatorul competiţiei, care a completat: “La feminin, echipa CSS-ului a fost formată atât din junioare, cât şi din foste sportive care au evoluat la Clubul Sportiv Şcolar”.

Faţă de prima ediţie a competiţiei, numărul juniorilor nu a mai fost limitat, şi li s-a permis şi sportivilor din divizia secundă să participe, ceea ce a dus la un nivel mult mai ridicat: “Meciurile au fost mai grele de această data. Nivelul a fost altul. Am fost poate mai îngăduitori în ceea ce priveşte condiţiile de participare, pentru că am vrut să fie prezente şi echipe din Ungaria. Din păcate, acestea nu au venit pentru că sunt prinse în programul competiţional din ţara lor”, a mai spus Ruben Paulevici.

Dat fiind faptul ca numarul echipelor feminine a fost mult mai mic, organizatorii au vrut sa impace pe toata lumea, asa ca sistemul de joc a diferit de la o categorie la alta: “La fete au fost doar 4 echipe, fata de 8 cele masculine, prin urmare sistemul de joc a fost altul.  La fete am jucat pe sistemul 2 seturi din 3, fiecare pana la 25, iar la masculin, fiind mai multe echipe, am hotarat sa jucam pe timp, fiecare cu fiecare. Toate disputele au avut ca timp efectiv de joc 20 de minute, meciul fiind precedat de 10 minute de incalzire”, a mai completat Paulevici.

Ţinând cont de faptul că în sala “Mircea Albu” s-au disputat câte 3 meciuri în paralel, arbitrajul a fost asigurat de arbitrii federali dar şi de sportivi, cunoscători ai regulamentului şi arbitrajului. Ediţia a doua a Cupei Timişoara la volei a fost organizată din cotizaţia de 200 RON plătită de fiecare echipă, la care s-au adăugat “contribuţiile” suplimentare ale organizatorilor.

La final au fost acordate diplome şi medalii. Organizatorii speră ca întrecerea să fie organizată bianual, mai ales că au primit promisiuni financiare din partea Directiei Judeţene pentru Tineret şi Sport.

“În anotimpul frunzelor căzătoare, cum îmi place să spun, vom lansa noul website Volei Banat. După aproape 2 ani de blogging (2011-2013 ), ne-am luat un concediu prelungit dar, cum am precizat şi atunci, nu am renunţat. Echipa redacţională va fi formată din jurnalişti din vestul ţării, iar colaborarea cu Sporttim este în viaţă… realitatea dovedeşte acest lucru. Practic, ne mutăm la casă nouă, în scurt timp vă vom comunica şi adresa, dar până atunci, pe pagina noastră de facebook şi pe www.sporttim.ro, veţi găsi informaţiile care ştim că vă interesează”, a spus Răzvan Aniţescu – fondator Volei Banat.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: