Eşti precaut cu Csikszereda şi te îneci în Dunăre. Zăpada lunecoasă…

Mai întîi au trecut 74 de zile de la un prim eşec la Cluj, la cel imediat următor, în ultima apariţie pe 2011, acasă cu mureşenii. Apoi doar 52 de la o înfrîngere la alta. Iar mai apoi numai 21. Şi luni seară, la Dunăre, BC Timişoara a cedat mai mult sau mai puţin surprinzător la numai 9 zile de la precedentul capotaj, de la Mediaş.

Dominique Archie: 29 de puncte şi 14 recuperări... monumental. Dar de aceea loturile de joc au 12 componenţi, pentru a-ţi maximiza potenţialul ca echipă

Fostul lider a pierdut aşadar în fieful unei nou-promovate ce era înfrîntă de BC Timba Timişoara în barajul play-off de acces în Divizia A din primăvara trecută, şi de care dispunea în toamnă la 39 de puncte diferenţă, 103:64, în doar al 3-lea joc de campionat în „Constantin Jude”.

Ferindu-se vineri seară de imprevizibilitatea harghitenilor de la Csikszereda, alb-violeţii cu doar 10 convocaţi pentru deplasarea la Dunăre, una amînată de zăpezile rundei a 20-a, s-au împiedicat de un outsider aflat la doar al şaselea succes stagional, semn că odată cu înaintarea în sezon şi acumularea oboselii, precum şi odată cu înteţirea programului competiţional, gîtuit în cazul bănăţenilor şi de reprogramări, şansele alunecării pe o coajă de banană s-au mărit exponenţial.

Desigur, nu e deloc un capăt de ţară, „Leii” rămînînd într-un fel lideri neoficiali, în ideea jocului în mînă, cu care ar putea resălta pe prima poziţie… Dar este un semnal de alarmă, şi încă asurzitor.

Mai nimeni nu îşi închipuia că Baschet Club va suferi acest al cincilea eşec în Divizia A dar te poţi aştepta totuşi la orice la puţină vreme după un şirag de 6 deplasări completat cu alte două meciuri acasă în răstimp de 72 de ore, mai ales reamintindu-ne şi de tragedia trăită în toamnă de clubul giurgiuvean, pentru care Kraemer (27 puncte), Burrell (19) şi Simms (19) au jucat foarte mult cu sufletul la o rană sîngerîndă. Conotaţiile psihologice nu pot fi deloc neglijate, fiind vorba de revanşa unui meci tur de pe Bega venit la puţină vreme după înjunghierea fatală a baschetbalistului nord-american de la CSS. Cîteodată, asemenea circumstanţe pot naşte forţe nebănuite, mai ales în faţa unei favorite avînd totul de… pierdut, şi uşor sleită psihic de luptele pe 3 fronturi. Şi nu este exclus ca în sînul lotului timişorean să fi fost supraestimate resursele fizice şi psihice ale unor aceiaşi băieţi care au dus greul sezonului, unii dintre ei, niţel trecuţi de 30 de ani…

Iar dacă CSS Giurgiu a contat pe 3 străini mari şi laţi plus alţi 4 componenţi în joc, ex-liderul BC Timişoara a arătat din nou că nu are sau parcă nu vrea să aibă o „bancă foarte lungă”, dintre cei 10 pe foaia de arbitraj mizînd mai ales pe Archie, integralist, Jovanovic, ca şi integralist, respectiv Cuic şi Popescu, cu peste 30 de minute pe parchet, plus Siriscevic şi într-o oarecare măsură Sarovic, ultimul, un sfert de oră în joc. Iar doi din 10, doar dezechipaţi…

Adevărul este că eşecul cu 83:75, la 8 puncte, este un semn că pentru titularii de forţă ai Timişoarei a devenit deja puţin prea greu să ţină strocul după „forjarea” pe 3 fronturi, bătînd acum spre 40 de jocuri: 17 cu 5 eşecuri în Divizia A, 5 succese cu tot atîtea înfrîngeri în BIBL, 3 victorii cu 3 eşecuri în Cupa României. Se adună 38 în 178 de zile sau nu? De unde că eşecul la Dunăre nu a fost chiar atît de surprinzător pe cît poate părea la prima vedere, venind odată şi odată acea zi neagră, acolo sau dincolo… Tot aşa cum le-a venit şi altor fruntaşe, cînd le era lumea mai dragă, o explicaţie şi de ce totul e atît de comprimat în 1-8.

În orice caz, dacă 9 din totalul celor 22 de jocuri din prima ligă le-a încheiat la diferenţe mici şi foarte mici, fie pe scut, fie sub scut, şi anume la un punct (de două ori), la două puncte (de două ori), la 4 puncte (de patru ori), respectiv la 5 puncte, BC Timişoara s-a văzut condusă şi a cedat destul de clar la Dunăre, cu un handicap de 8 puncte. Un duş rece, care, comparativ cu celelalte eşecuri, 78:83 la Mediaş, 69:70 cu argeşenii, 79:83 cu mureşenii şi 68:85 la Cluj, a fost mai puţin drastic doar decît cel din runda a doua, sub Feleac.

Elevii lui Predrag Badnjarevic nu pot decît să strîngă rîndurile, pentru că frecvenţa deplasărilor nu se ameliorează: miercuri la Craiova, sîmbătă (ora 18), acasă cu Dinamo, apoi joia viitoare la Tîrgu Jiu şi duminica la Sibiu.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: