Jimbolia, gazdă a primului turneu juvenil pe 2018

Cel de-al treilea week-end din noul an a adus din nou pe semicercul juvenil handbalistele aspirante angrenate în întrecerile sub formă de turnee la nivel județean sub egida AJH Timiș, prima competiție pe 2018 fiind găzduită sâmbătă de orașul Jimbolia și reunind mai multe formații de la categoria de vârstă a junioarelor IV, urmând ca la sfârșitul săptămânii viitoare să reînceapă concursul și băieții juniori IV.

Sfârșitul săptămânii le-a lăsat în așteptare pe handbalistele secund-divizionare de la SCM Timișoara, al căror prim meci în 2018, programat sâmbătă în sala ”Constantin Jude”, a fost anulat dat fiind retragerea vizitatoarelor de la KSE Târgu Secuiesc din campionatul seriei vestice a eșalonului secund, dar în schimb s-a jucat totuși handbal feminin într-un cadru oficial la Jimbolia, cu ocazia primului turneu din noul an al junioarelor IV, în Campionatul Județean Timiș.

Iată rezultatele înregistrate: HC Jimbolia – LPS Banatul Timișoara 19-25 (12-15), Leu Giarmata – Unirea Sânnicolau Mare 19-11 (11-6), Diniășanca Diniaș – Școala Generală 7 Timișoara 30-19 (16-6), Leu Giarmata – Diniășanca Diniaș 19-16 (6-9), HC Jimbolia – Unirea Sânnicolau Mare 33-15 (17-8) și AS Câtu – LPS Banatul 15-14 (6-8).

La nivelul senioarelor, SCM Timișoara – KSE Târgu Secuiesc nu s-a jucat așadar sâmbătă în cadrul etapei a XIV-a din Divizia A – Seria B, primă rundă dintre cele 13 ale returului, clubul ardelean abandonând întrecerea, așa încât secund clasata de pe Bega a învins la ”masa verde” cu 10-0, însă fără posibilitatea de a exersa într-o partidă oficială la ultima apariție pe teren propriu înaintea revanșei în duelul la vârf cu liderul cu punctaj maxim Minaur Baia Mare, programată peste două săptămâni. Până atunci, bănățencele vor evolua în deplasare la Național Râmnicu Vâlcea, implicată astăzi de la ora 12 în ultima întâlnire a etapei, la Mioveni.

Divizia A – Seria B de handbal feminin a suferit însă două pierderi înaintea returului, și fosta grupare de prim eșalon Mureșul Târgu Mureș anunțând săptămâna aceasta aruncarea prosopului, fără a se mai alinia duminică în partida de debut pe 2018 cu concitadina ACS Olimpic. Astfel, prin retragerea penultimei clasate, din Târgu Secuiesc, dar și a ocupantei antepenultimului loc, Mureșul Târgu Mureș, care recepționa 3 puncte de penalizare în tur pentru o neprezentare la Baia Mare, returul va continua prin nedisputarea a câte două partide aproape etapă de etapă, runde în care două formații vor sta în așteptare, învingând la ”masa verde”.

Ultimele rezultate și clasamentul în Divizia A – Seria B, pe coloana datelor tehnice.

Pe plan internațional, în Croația continuă și astăzi turneul final al Campionatului European de handbal masculin, în Grupa II fiind programate meciurile Germania – Danemarca și Macedonia – Spania. Vineri, în primele două jocuri din totalul de nouă ale fazei principale în Grupa II s-au înregistrat victorii la 3 goluri diferență, Germania – Cehia 22-19 și Danemarca – Slovenia 31-28, scandinavii și nemții având câte 4 puncte din 3 partide iar ex-iugoslavii trei și ibericii două, din câte două meciuri.

În Grupa I, Franța a rămas cu punctaj maxim după succesul de sâmbătă cu 23-17 contra Suediei, gazda Croația urcând tot la 6 puncte pe 2, peste Norvegia, de care a dispus cu 32-28. Următori oponenți ai francezilor sunt marți seară sârbii.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = unu

 


Ultimele articole din categoria Handbal: