LPS Banatul,revanşă la 8 goluri dar „sunt multe de pus la punct”

Pe semicerc nu doar în „Constantin Jude”, în cuplajul celor două competiţii ale Festivalului Handbalului Feminin Bănăţean, ci şi în Banu Sport, în paralel, la nivel juvenil… LPS Banatul Timişoara, formaţia de juniori I pregătită de profesorul Luciean Vasilache, s-a impus cu 37-29 (23-14) în runda a opta a Campionatului Naţional seria D în faţa rivalilor de la Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa, într-un joc disputat sâmbătă la amiază în sala Banu Sport, revanşându-se astfel pentru eşecul consemnat în chiar prima etapă a actualei ediţii. A fost prima etapă a returului într-o serie vestică dominată fără eşec de Unirea Sânnicolau Mare.

Juniorii timişoreni s-au impus graţie unei foarte bune evoluţii în prima parte, la finele căreia şi-au asigurat un avantaj de 9 goluri, 23-14. Albaştrii Reşiţei s-au apropiat treptat în partea a doua, dar doar până la 31-27, cu 11 minute înainte de final, când juniorii pregătiţi de profesorul Vasilache au demarat redesprinderea , ce le-a facilitat un triumf destul de clar, cu 37-29.

O explozie a bucuriei la final, alb-roşii intrând în vacanţă după o serie de 5 victorii ce a îndulcit startul ratat de campionat, în care cedau de 3 ori la rând. „A fost o victorie muncită, cu care am încheiat cu bine acest an, la capătul unui joc frumos. Este a cincea victorie la rând şi putem spune că ne-am revenit în partea a doua a competiţiei, după un start anevoios”, a spus antrenorul Vasilache, care a răspuns în privinţa acuzelor lansate de tabăra reşiţeană la adresa manierei de arbitraj că „nu a influenţat rezultatul”.

Vasilache a pus victoria concludentă în primul rând pe seama „determinării” juniorilor săi, care au manifestat o deosebită ardoare de a-şi lua revanşa după eşecul din tur, şi în condiţiile în care LPS Banatul a trebuit să facă faţă cu „vreo 2-3 jucători accidentaţi în lot”. În ansamblu, antrenorul juniorilor I timişoreni a admis că „mai sunt multe lucruri de pus la punct” dar a remarcat că „debutul cu stângul în campionat a fost influenţat şi de faptul că nu am reuşit să facem o bună pregătire de vară. Faptul că nu beneficiem de o perioadă de cantonament centralizat constituie unul dintre motivele startului slab”.

Au marcat pentru LPS Banatul Timişoara nouarul Robert Năstăsie, cu 11 goluri, numărul 18, Ioan Vlad Luca, autor a 10 goluri, 17. Claudiu Şimicu, cu 6 reuşite, dar din 15 aruncări la poartă, 10. Denis Istrate – 6, 5. Bogdan Banu – două goluri, 13. Darius Cristea şi numărul 2. Florin Mânzatu, cu câte un gol.

De la reşiţeni au punctat 14. Marius Dîsca, autor a 6 goluri, 13. Robert Rugaci – 5, 6. Lazics şi şeptarul David Raţiu, cu câte 4, 8. Ion Alexandru – 3, 9. Laurenţiu – 3, respectiv 4. Cătălin Dragomir şi 11. Zoltan Varga – câte două goluri.

Juniorii I vor reîncepe pregătirile în 10 ianuarie, în Timişoara, şi cel mai probabil fără un cantonament la munte, în absenţa fondurilor necesare, anticipând startul în 2012 tot pe teren propriu, cu juniorii sibieni, în faţa cărora se înclinau la limită în toamnă, pe malul Cibinului: „Începem în 28 ianuarie şi nu ne aşteaptă un joc uşor pentru că s-a văzut etapa trecută, Sibiu a fost capabilă să învingă la Reşiţa”.

Iar după juniorii I în sala Banu Sport şi-au făcut intrarea juniorii III, implicaţi în cel de-al treilea turneu al Seriei I din cadrul Campionatului Naţional, în cadrul căruia ziua inaugurală, vineri, a oferit un duel pe muchie CSS Lugoj – CSU Poli Timişoara, încheiat 24-24 (12-9), cu Raul Mărgan, autor a 9 goluri, şi Robert Goleţ, cu 5, principali marcatori pentru oaspeţi, respectiv Andrei Pascari, cu 11, respectiv Robert Lacsan, cu 6, în topul puncherilor violeţi.

Într-un alt joc al etapei de vineri dimineaţă, Şcoala Generală 7 Timişoara – Unirea Sânnicolau Mare 16-19 (6-10), Călin Radosavlevici 6 fiind principalul marcator al elevilor pregătiţi de profesorul Emil Cosmescu la unitatea de învăţământ din Calea Lugojului, iar Iosif Haag, cu 5 reuşite, al uniriştilor.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la LPS Banatul,revanşă la 8 goluri dar „sunt multe de pus la punct”

  1. calin spune:

    DE CE NU SCRIETI DE TURNEUL DE JUNIORI III DE LA TIMISOARA CASTIGAT DE UNIREA SANICOALU MARE..

  2. cezar spune:

    Sambata au jucat LPS la Sannicolau sa vezi ca au pierdut si mai mult decat asa au fost umiliti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 8

 


Ultimele articole din categoria Handbal: