Luptele greco-romane din Timișoara, jumătate din aurul pe țară la Campionatul Național de juniori 3 și 4, zece din 20 de titluri: fără precedent în România. Heracle și CSȘ1, și alte 9 medalii

Captură impresionantă a unora dintre cei mai mici exponenți ai ”pepinierei” Timișoarei în luptele greco-romane la finala Campionatului Național de juniori 3, rezervat categoriei de vârstă de 14-15 ani, și juniori 4, de 12-13 ani, cei de la Heracle dar și CSȘ1 izbutind o premieră pentru sportul pe saltea de pe Bega dar și pe țară prin a câștiga în zece din totalul celor 20 de categorii de concurs puse în scenă la Botoșani. ”E un succes cu totul deosebit, căci nu s-a întâmplat niciodată în Timișoara, dar nici în luptele greco-romane din țară ca un club să ia jumătate din medaliile de aur”, a semnalat performanța profesorul Sebastian Gavrilă, antrenor al juniorilor.

Elevii lui Carol Both și Sebastian Gavrilă au cucerit 10 titluri naționale la cele două grupe de vârstă, o performanță foarte rară, în condițiile în care competiția a fost structurată pe 10 categorii de greutate la juniori 3 respectiv alte zece la juniori 4, celor zece medalii de aur adăugându-li-se alte 9 de argint sau bronz. Totodată, participarea a fost numeroasă, 322 de sportivi de la peste 30 de cluburi din țară aliniindu-se la start.

În ierarhizarea pe cluburi a competiției finale pe țară din nordul Moldovei, gruparea timișoreană Heracle a obținut titlul de campioană națională absolută atât la juniori 3 cât și la juniori 4.

Campioni ai României, în marea lor majoritate de la Heracle Timișoara, au devenit Szilaghi Trandafir, la categoria de greutate de 29 de kilograme a juniorilor 4, Onofrei Alex (32 kg / juniori 4), Lungu Iulian (35 kg / juniori 4), Miron Cosmin (46 kg / juniori 4),  Arsinte Luca (72 kg / juniori 4 – de la CSȘ1 Timișoara), Zarzu Raul (32 kg / juniori 3), Tereblecea Ilie (35 kg / juniori 3), Oros Paul (38 kg / juniori 3), Crăciun Alin (42 kg / juniori 3) și Barbul Andrei (72 kg / juniori 3).

Ceilalți medaliați sunt Lungu Constantin – pe locul 3 la 29 de kilograme în cadrul întrecerii juniorilor 4, Safta Alex (locul 3 – 42 kg / juniori 4, de la CSȘ1 Timișoara), Gordan Patric (locul 3 – 46 kg, juniori 4, de la  CSȘ1 Timișoara), Pavel Paul (loc 2 – 38 kg / juniori 3), Suciu Matei (loc 2 – 42 kg / juniori 3), Gîngu Adrian (loc 3 – 46 kg / juniori 3, de la CSȘ1 Timișoara), Orosz Adrian (loc 3 – 66 kg / juniori 3), Drăgoi Mihai (locul 2 la juniori 4 în cadrul categoriei de greutate 42 kg) și Retezan Mihai – pe locul 3 între juniorii 3 la categoria 85kg.

Timișorenii vor păși însă din nou pe saltea și spre încheierea săptămânii în curs, sâmbătă, cu ocazia finalei Campionatului Național pe echipe de juniori mari, rezervată luptătorilor de greco-romane de 17-20 de ani, la care sportivii de pe Bega țintesc locul 1. Întrecerea juniorilor 1 este structurată pe 8 categorii de greutate și se va lupta echipă cu echipă, pe fiecare grupă de concurs, ierarhizarea întocmindu-se pe baza adunării rezultatelor prin acumularea punctelor strânse în confruntările component cu component începând de la categoria de 50 de kilograme și până la cea maximă, de 120 kg. Dat fiind necesitatea alinierii măcar câte unui sportiv junior 1 la fiecare categorie de greutate, nici numărul cluburilor din țară ce se anunță la start nu poate fi prea ridicat, în jur de zece, cu 11 sportivi convocați în cazul timișorenilor de la CS Heracle și CSȘ1. Finalele de la Arad sunt inaugurate vineri de cântarul oficial.

Luptătorii locali din greco-romane nu se rezumă însă doar la întrecerile interne, finalul de an fiind punctat în calendarul competițional și de ieșiri în Ucraina respectiv Iran.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Lupte greco-romane, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Lupte greco-romane: