Saracens, 6 din 6 în Champions Cup

Saracens Londra, campioană la zi a Angliei în AVIVA Premiership și semifinalistă pierzătoare cu 13-9 la Saint Etienne în fața lui ASM Clermont Auvergne a ediției precedente a întrecerii numărul 1 din eurocupe, a câștigat astăzi și pentru a șasea oară din 6 apariții în grupele European Rugby Champions Cup, 28-17 (9-7) pe Ernest Wallon, la Stade Toulouse, izbutind premiera unui procentaj de 100% în această fază a principalei competiții continentale intercluburi.

Roș-negrii londonezi aveau deja asigurată calificarea în sferturile ”Champions Cup” înaintea deplasării în Franța, dar n-au ratat prilejul de a învinge și în revanșa cu cei din Toulouse, care s-au impus doar în privința eseurilor reușite, trei la unu. Finalista Heineken Cup din 2014 a efectuat 9 înlocuiri în XV-le de start pentru disputa de peste Canalul Mânecii, în care a preluat conducerea deja din minutul 7, din lovitura de pedeapsă transformată de Charlie Hodgson. Care a adăugat alte puncte, din dropgol respectiv lovitură de pedeapsă, în minutele 11 și 25, înainte ca gazdele să riposteze în minutul 37 prin eseul lui McAlister, transformai de Flood: 7-9 la pauză.

Saracens a început mai bine și partea secundă, rezerva Farrell fructificând o lovitură de pedeapsă în minutul 44 dar și transformarea eseului rezervei Spencer, din faza imediat următoare: 7-19.

Francezii au forțat revenirea, prin eseurile lui McAlister și Medard din minutele 60 și 70, netransformate, dar același Farrell a mai valorificat 3 lovituri de pedeapsă în ultimul sfert de oră.

Saracens, care a câștigat astfel Grupa 1 cu bilanțul 6 6 0 0 220-73 (26-8 la eseuri) 28 puncte, a început cu 15. Goode, 14. Taylor, 13. Bosch, 12. Barritt – cpt., 11. Wyles, 10. Hodgson, 9. de Kock / 1.. Barrington, 2. George, 3. Figallo, 4. Hamilton, 5. Kruis, 6. Rhodes, 7. Burger, 8. Wray.

Londonezii, învingători tur-retur în serie cu francezii, Ulster Rugby și Oyonnax, vor evolua pe teren propriu în sferturile de finală din Champions Cup.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: