„Ursuleții” de la Timba 2 înving în preambulul la derby-ul timișorean

Sateliții echipelor timișorene au prefațat derby-ul dintre BC Timișoara și BC Timba, care se va juca duminica viitoare de la ora 18. În duelul din divizia secundă, „ursuleții” de la Timba au avut câștig de cauză în meciul cu BC 2. Galben-negrii au avut o echipă mai omogenă, care a disputat mai multe partide în această formulă și s-au impus cu 84-77, după ce s-au desprins pe final.

IMG_8361

 

BC Timișoara 2 a fost echipa gazdă a partidei și a început în formula Szekely, Milencovici, Zaharie, Covaciu și Toth. De cealaltă parte, pentru Timba 2 au intrat în primul cinci Medgyesi, Csender, Andrieș, Filip și Mihuți. Toți cei zece jucători fac parte și din lotul prim-divizionarelor care se vor întâlni săptămâna viitoare. Milencovici a înscris primele două puncte pentru alb-violeți, iar „urșii” au trecut în față după un „run” de opt puncte (2-8), iar ecartul a crescut la 4-12 la jumătatea sfertului, dintre care Filip a înscris 6. Gazdele s-au apropiat la 12-15, Udrea a marcat de două ori de la distanță pentru Timba și Szekely de la libere au stabilit scorul primului sfert: 17-21. Ecartul urșilor a crescut la opt puncte în minutul 15, iar finalul sfertului secund le-a aparținut „leilor mici”, care au înscris șapte puncte consecutiv și au preluat conducerea la jumătatea partidei, 43-42.

IMG_8461Revenirea de la vestiare a adus un joc echilibrat, cu cele două echipe satelit trecând pe rând la cnducere, iar cinci puncte consecutive a lui Milencovici le-au adus gazdelor un avans de șase lungimi, 60-54. În ultimele 36 de secunde ale sfertului trei, oaspeții au reușit să egaleze scorul celor zece minute, astfel că la ultima pauză s-a intrat cu 62-61. Alb-violeții au încercat din nou apărarea în zonă care le-a adus victoria în tur și cu care le-au pus câteva probleme adversarilor și în această partidă, dar de această dată galben-negrii s-au descurcat mai bine de la distanță și l-au avut pe Ovidiu Udrea într-o zi de grație. Cele două „trițe” marcate de acesta le-au permis „ursuleților” să se desprindă la cinci puncte, 68-73, imediat după jumătatea sfertului decisiv. Medgyesi a contribuit și el cu cinci puncte și a mărit distanța la 70-78, în ultimele trei minute. Toth și Milencovici au redus diferența la 74-78, iar Szekely s-a accidentat ușor și a fost schimbat, dar a revenit în teren pentru finalul meciului. Elevii lui Cristi Bota au încercat o apărare avansată, dejucată de Csender care a  reușit să înscrie după o aciune coast-to-coast. Toth a marcat un 2 points play și a redus din nou ecartul la trei lungimi, dar Zaharie a fost sancționat cu pași după ce a reușit o intercepție. Căpitanul de la Timba 2 a cerut timp de odihnă, iar după repunere leii au faultat și Medgyesi a fost precis de la libere. Cristi Bota a cerut și el time-out, dar elevii săi au ratat aruncarea de la distanșă, iar Zaharie a fost sancționat cu fault antisportiv, când a încercat sa își trimită adversarii la libere. Andrieș a marcat cele două libere, iar în ultimele 11 secunde urșii au păstrat posesia fără să mai atace coșul. S-a încheiat 77-84 și BC Timba 2 se impune datorită preciziei de la distanță.

Cinci marcatori pentru gazde, 7-pentru oaspeți

Zoran Milencovici a fost coșgheterul partidei. Căpitanul „leilor mici” a marcat 27 de puncte (plus 5 recuperări). George Toth l-a secondat cu un double-double: 22 de puncte și 12 recuperări Și Ionuț Zaharie a încheiat partida cu double-double: 12 puncte și 10 recuperări (2 capace). Doar jucătorii din primul cinci au înscris pentru BC Timișoara 2. Vlad Szekely a marcat 10 puncte (5 recuperări, 7 pase decisive), iar Raul Covaciu (6 puncte, 10 recuperări). Au mai intrat: Tamaș și Secuianu, câte șase minute.

IMG_8526

Ovidiu Udrea (BC Timba 2) – purtat de colegi la final

Alexandru Mihuți a reușit cele mai multe puncte pentru BC Timba 2 (18 puncte, 10 recuperări). Și Leonard Filip și-a trecut în cont un double-double (11 puncte, 16 recuperări). Ovidiu Udrea a fost decisiv pentru urși, după ce a intrat de pe bancă și a reușit 17 puncte (5X3). La finalul meciului, acesta a fost aruncat în sus de colegii săi, după prestația sa. Pentru Timba 2 au mai înscris: Alin Andrieș (14 puncte), Dominic Csender (12), Robert Medgyesi (11) și Bogdan Costa (1).

Alb-violeții au fost mai buni la șuturile de două puncte: 25 din 48 (52,1%), față de 20 din 44 (45,5%). Galben-negrii s-au impus grație celor 11 trițe marcate din 27 de încercări (40,7%), în timp ce gazdele au marcat 5 din 22 (22,7%). BC Timișoara 2 a transformat 12 din cele 21 de libere (57,1%), a reușit 15 pase decisive, a fost sancționată cu 18 faulturi și a pierdut 16 mingi. De partea cealaltă, BC Timba 2 a marcat 11 din 16 libere (68,8%), a avut 18 pase decisive, 22 de faulturi și 16 mingi pierdute. Oaspeții au câștigat luta la recuperare 47 (16 ofensive/31 defensive) la 41 (14/27). Reamintim că echipele sunt obligate să aibă un jucător sub 20 de ani în teren pe toată durata partidei în Liga I.

Reacții la cald

Zoran Milencovici, cel mai bun marcator al partidei și căpitanul lui BC Timișoara 2

IMG_8476

Zoran Milencovici (BC Timișoara 2) – autor a 27 de puncte în derby-ul timișorean din Liga I

„Cred că meciul a fost frumos, v-a plăcut. Am condus noi, au condus ei. Ce pot să zic? Asta e, am pierdut azi, suntem supărați toți. Sunt foarte supărat că am pierdut, dar asta e viața, o dată câștigăm noi, o dată ei. Azi au fost ei mai buni. Nici nu am prea avut multe antrenamente împreună cu cei mici, decât unul azi dimineață și cred că s-a văzut chestia asta azi. Colegii noștri sunt foarte mici, au 15-16 ani și nu știu dacă puteau să joace azi mai mult de câteva minute să ne ajute. A trebuit să jucăm noi tot meciul, să facem față, să avem grijă la faulturi. Eram obosiți, am jucat tot meciul fiecare și la final s-a văzut și oboseala. Ei au mai rotit un pic, noi am jucat în șase și asta cred că s-a văzut. Contează orice meci și dacă sunt meciuri ca și acesta de azi, ca de la egal la egal, sunt importante, avem ce învăța. Cred că ne-au surprins un pic la aruncările de trei puncte la zona noastră. Nu am rotit cum trebuie și ne-au surprins un pic. Meciul trecut cu apărarea zonă i-am bătut, azi cu apărarea zonă am pierdut”.

Zoran Milovic, secundul de la prima echipă a Timbei, i-a condus azi pe ursuleți din spatele băncii, iar time-out-urile le-a cerut Manuel Lupașcu. Regulamentul Ligii I stipulează că Echipele vor fi pregătite şi conduse numai de antrenori principali care posedă cetățenia română, calificați, posesori ai licenţei FRB corespunzătoare competiţiilor de seniori, conform RGOC şi nominalizaţi în documentaţia care însoţeşte cererea de înscriere a echipei în Liga I – a.

„Nu sunt antrenor doar pentru că nu am luat licența ca să pot sta pe bancă ca un antrenor. E o problemă mică pe care o vom rezolva. Astăzi inima a făcut diferența. Am vorbit cu ei în vestiar și le-am spus că dacă vor pune suflet pe teren vor avea meciul și dacă vor fi ca o echipă, ca prieteni adevărați cum au arătat că sunt, o să câștige meciul. Baluba (Ovidiu Udrea) a fost „on fire” ce să spun. A fost perfect, a jucat foarte bine în seara asta, a avut multe șuturi deschise. Jucătorii de la prima echipă sunt mai mult timp împreună, se știu unul pe altul, știu sistemul folosit la prima echipă, pe care vrem să-l mplementăm și la a doua echipă, este normal. Cred că băieții au început să se cunoască foarte bine și asta este cheia rezultatului. O să încercăm să câștigăm toate meciurile până la finalul părții secunde din campionatul Ligii I”.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: