Victorie pentru BC Timișoara la Târgu Mureș după un „run” de 18 puncte în ultimul sfert

BC Timișoara s-a impus la Târgu Mureș cu 77-67. Gazdele au condus din primul sfert, iar alb-violeții au trecut pentru prima dată în față aproape de jumătatea sfertului trei. Au urmat patru minute în care oaspeții nu au găsit drumul spre coș, dar „run-ul” de 18 puncte din startul ultimului sfert le-a adus timișorenilor o victorie importantă cu vecina din clasament.

Kelvin Lewis - BC Timișoara

Kelvin Lewis

BC Timișoara nu a putut conta pe Jovanovic și Persic pentru partida de la Mureș și a început cu Pilcevic, Pesic, Lewis, Manigat și Tica, iar Sekulovic i-a trimis în teren pe Adamovic, Ivanovic, Barro, Dykes și Gajovic. Startul partidei le-a aparținut mureșenilor care s-au distanțat la 8-0 după două minute și jumătate și Dragan Petricevic a cerut time-out. După un minut au venit și primele două puncte ale „leilor” marcate de Lewis, iar gazdele s-au distanțat la 12-2. Manigat și Lewis a înscris de la distanță într-un interval de 30 de secunde și au făcut 12-8, iar Adamovic, tot din spatele semicercului, a punctat pentru 15-8 după jumătatea primului sfert. Popescu și Pilcevic au redus ecartul la două lungimi, iar 3 points play-ul lui Adamovic a stabilit scorul primei pauze, 22-17. Dykes a înscris pentru 24-17, iar Tica a redus distanța la 26-22. BC Mureș s-a distanțat la zece lungimi când mai erai trei minute și jumătate din sfertul secund, dar două „trițe” a lui Lewis, i-au readus în joc pe oaspeți care s-au apropiat la trei puncte, iar Dykes a înscris printr-un lay-up pe final, astfel că la pauza mare s-a intrat cu 44-39.

Dykes a marcat primele două puncte după revenirea de la vestiare, iar Tica și Pesic i-au adus pe alb-violeți la doar un punct în spate, 46-45. Peciukas a făcut 49-45. Coșul de la distanță a lui Pilcevic i-a adus pe „lei” pentru prima dată în avantaj, 49-50 în minutul 26. Au urmat două minute și jumătate în care timișorenii nu au găsit drumul spre coș, mureșenii au revenit la conducere, 54-50, iar Petricevic a cerut time-out, cu 2:23 înainte de ultima pauză. Căpușan a mărit ecartul la șase lungimi, iar Milencovici, cu două puncte, a pus punct seriei de peste patru minute fără coș marcat de oaspeți. Adamovic, de la libere, a stabilit scorul ultimei pauze, 58-52. Pesic și Tica au strâns scorul la 58-56, iar Lewis a egalat la 58. Dykes a ratat ambele libere de care a beneficiat iar Lewis i-a taxat pe mureșeni cu două coșuri de la distanță prin care a dus parțialul sfertului patru la 0-12 și scorul partidei la 58-64, obligându-l pe Sekulovic să ceară time-out. După timpul de odihnă gazdele au încercat de două ori aruncările de la distanță și au ratat prin Adamovic și Dykes, iar Manigat a înscris două „trițe” pentru 58-70. Adamovic a adus primele două puncte ale sfertului patru pentru BC Mureș după mai bine de șapte minute în care adversarii au avut un „run” de 18 puncte. Manigat a mai înscris o dată de după linia de 6,75, iar Tica a adăugat două puncte pentru 60-75. Adamovic a marcat și el de la distanță, Tica a ratat două libere iar Adamovic a redus ecartul la zece lungimi, 65-75, cu un minut jumate înainte de finalul meciului, moment în care Petricevic a cerut time-out. La reluare Pilcevic a fost faultat rapid și a transformat ambele libere, iar gazdele au ratat de la distanță. Ivanovic a beneficiat de două libere pe care le-a transformat, stabilind scorul final 67-77.

Lăsat în afara foii de joc la ultimele două partide, Kelvin Lewis a fost cel mai bun om al timișorenilor, cu 19 puncte (5×3), la care a adăugat 7 recuperări și 3 pase decisive. Și Vladimir Tica a înscris 19 puncte, plus 6 recuperări. Radenko Pilcevic a fost integralist și și-a trecut în cont 17 puncte și 8 pase decisive. Pentru BC Timișoara au mai înscris Jahenns Manigat (14 puncte, 4 recuperări, 4 assist-uri), Milos Pesic (4 puncte, 4 assist-uri), Bogdan Popescu (2 puncte) și Zoran Milencovici (2 puncte). A mai intrat Bogdan Stăncuț. De la gazde, Filip Adamovic s-a remarcat cu 19 puncte și 8 assist-uri.

Timișorenii au făcut diferența prin aruncările de la distanță, înscriind 12 din 27 (44%), față de 5 din 21 (24%). Mureșenii au fost mai preciși din interiorul semicercului, 20 din 34 (57%), iar oaspeții au marcat jumătate din aruncările de două puncte, 16 din 32 (50%). De la linia de fault, „tigrii” au înscris 12 din 15 (80%), iar „leii” au avut 9/13 (69%). Cele două formașii au avut același număr de recuperări, 32. Gazdele au fost sancționate cu 22 de faulturi, unul în plus față de bănățeni. BC Timișoara a încheiat partida cu 21 de pase decisive, 15 mingu pierdute, 2 capace și 9 intercepții, în timp ce BC Mureș a avut 15 pase decisive, 19 turnovers, 5 capace și 8 intercepții.

Pentru BC Timișoara urmează o altă deplasare, restanța din prima etapă a returului care se va juca marți de la ora 19.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 3

 


Ultimele articole din categoria Baschet: