CSU Politehnica remizează la Baia Mare în ”Lascăr Pană” cu Academia Minaur la încheierea Diviziei A – Seria B

Handbaliștii alb-violeți au pus punct aparițiilor în ediția 2016-2017 a campionatului seriei vestice în Divizia A de seniori prin a remiza după ce au fost conduși mai tot timpul de juniorii Academiei Minaur Baia Mare, CSU Politehnica încheind astfel sezonul printr-o suită de 3 deplasări fără înfrângere, în urma victoriilor la limită de la Sibiu și Târgu Jiu. Timișorenii au preluat în premieră conducerea pe final dar au fost egalați iar ultimul atac a fost irosit de ambele părți: 34-34.

Într-un duel juvenil-tineresc din jumătatea secundă a ierarhiei Diviziei A – Seria B, Academia Minaur Baia Mare – CSU Politehnica s-a încheiat precum în partida tur de la Timișoara, la egalitate, 34-34 după ce maramureșenii au condus la pauză cu un avantaj comprimat față de cel luat pe parcursul reprizei I: 19-17.

Cu probleme medicale, poliștii secund-divizionari au început slab deplasarea de la ora 16 în Sala Polivalentă ”Lascăr Pană”, Academia Minaur desprinzându-se clar la 7-2, 9-3 și chiar la 7 goluri avans, 16-9 și 17-10.

Băimărenii, din tabăra cărora aveau să înscrie cel mai adesea Petru Pomian, un junior din generația 1999, de 10 ori, iar Viorel Boșca (n. 1998) 8 goluri, n-au conservat însă avantajul până la pauză, așa încât ”violeții” au intrat la vestiare cu un handicap recuperabil, revenind la 18-15 și 19-17 după primele 30 de minute.

Revirimentul bănățean a continuat și în primele minute ale părții secunde, CSU Politehnica apropiindu-se la cel mai mic handicap din meciul programat în etapa a 26-a și ultima a campionatului, 21-20.

Precum în prima parte, Academia grupării câștigătoare a acestei serii vestice în Divizia A, CS Minaur, care a revenit în Liga Națională prin promovare, s-a redesprins la 24-20 și chiar 28-23 spre mijlocul reprizei a II-a, în minutul 44, diferența menținându-se până la un moment dat, 30-27 în minutul 49 respectiv 31-27 în minutul 50.

CSU Politehnica a reușit apoi 5 foarte bune minute în care a și egalat în premieră, 31-31, echilibru menținut spre final, 33-33 în minutul 58 și chiar 33-34 în minutul 59. Academia totuși a egalat iar timișorenii au avut atacul dar l-au ratat cu 24 de secunde rămase din duelul ultimei runde a returului, încheiat printr-o altă ratare, a juniorilor gazdă: 34-34.

După 27-27 (15-13) în disputa tur din 14 decembrie 2016, din Sala ”Constantin Jude”, avantajul ierarhic conform clasamentului de pe coloana dreaptă rămânând de partea maramureșenilor.

Care au înregistrat 4 eliminări și un cartonaș roșu la mijlocul părții a doua, în minutul 45:28, poliștii acumulând chiar 7 eliminări și un roșu în minutul 58:50 în contul lui Niță, șase dintre eliminările din tabăra vizitatorilor fiind în partea a doua.

Același longilin inter Niță a fost și principalul marcator al celor de pe Bega, cu 8 goluri, urmat de Dascaliuc cu 7, Szilagyi 6, Vișan 4, Vuia 3 iar câte unul Sonohat, Micle, Predoi, portarul Mărușcă, Homneac și Jigovan. Unii dintre tinerii poliști au abordat jocul cu probleme medicale iar altele s-au ivit pe parcurs. Sonohat s-a accidentat, Dascaliuc a evoluat cu o mică întindere la bicepsul femural, Predoi a avut probleme la piciorul de bătaie, Micle la brațul de aruncare iar Vuia la spate. Ca la final de sezon…

Rezultatele parțiale ale rundei finale și clasamentul provizoriu la finish, pe coloana dreaptă.

Arbitri: Apostu și Chinde – ambii din Maramureș.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = sase

 


Ultimele articole din categoria Handbal: