Pero Milosevic: „N-a fost un joc foarte frumos, ci a fost multă tensiune. Cartonașul roșu la Irimescu a fost nemeritat”

Politehnica Timișoara a pierdut cu 28-30 (13-15) meciul cu HCM Constanța, în Caraș Severin, unde bănățenii au găzduit partida în Sala Polivalentă reșițeană, deoarece ”Constantin Jude” era ocupată. Antrenorul lui Poli, Pero Milosevic, a fost nemulțumit că elevii săi au ratat unele aruncări din poziții clare și n-au crezut până la final într-o posibilă revenire. Tehnicianul muntenegrean crede că Gheorghe Irimescu ar fi trebuit să primească doar două minute eliminare, nu cartonaș roșu, iar alb-violeții au resimțit absența pivotului titular.

Pero MilosevicPero Milosevic nu a fost mulțumit că echipa sa a ratat mult, lăudându-l pe Ionuț „Rudy” Stănescu. „Personal nu sunt mulțumit. Nu sunt mulțumit de cum am jucat la început. Am ratat multe aruncări, mai bine spus, portarul echipei din Constanța a fost foarte bun. Am alergat tot timpul după rezultat și nu ne-am făcut jocul nostru tactic, cu multă disciplină. Și când am găsit spații nu am marcat din ocazii clare. Astăzi nu am putut să contăm pe Denis Kaftin, un jucător în plus în prima linie, ca inter stânga, și fără interul Andrei Păiuș, pe care nu-l putem folosi în acest final de sezon”, a declarat Pero Milosevic la finalul partidei.

Partida de la Reșița s-a întins pe aproape două ore după ce a fost întreruptă de mai multe ori, din cauza nervilor care au cedat, dar și datorită faptului că unii jucători au avut nevoie de îngrijiri medicale. Meciul a fost ”scurtcircuitat” minute bune la jumătatea primei reprize, când Irimescu și Cristescu au fost eliminați. Irimescu a căzut cu mingea în posesie, iar pivotul alb-violeților l-a tras și pe Cristescu pe parchet. Cei doi au fost eliminați pentru comportament nesportiv.

Întreruperea a durat, după ce au pătruns în teren și cei de pe bănci. Iar antrenorul lui Poli a fost și el sancționat mai apoi cu două minute, după aceeași fază. Iată cum a perceput Pero Milosevic incidentul: „Am pierdut un jucător important cum e Ghiță Irimescu. Cartonașul roșu nu a fost meritat pentru că era jos, a fost faultat și un jucător l-a lovit cu cotul. Normal, trebuia să se apere în fața a 2, 3 adversari. Dacă trebuia ceva, erau două minute eliminare, nu cartonaș roșu pentru jucătorul nostru. Am pierdut un jucător cheie, foarte bun și în atac, și în apărare. După, am încercat cu un marcaj om la om la Cutura, ca să nu continue să joace cu Rackevic, pivotul. Am reușit”, a adăugat Milosevic.

„Poli” n-a condus în această partidă dar a reușit să egaleze de 5 ori. Tehnicianul muntenegran a fost nemulțumit de faptul că unii elevi ai săi nu au crezut într-o revenire. „Personal credeam că o să ajungem să egalăm și când am egalat am ratat din nou, nu vreau să comentez foarte mult arbitrajul. Am încercat să îi ajungem și am egalat la finalul partidei, dar n-a fost suficient ca să obținem un egal sau să câștigăm. Am văzut unii jucători care nu credeau. Eu credeam mai mult ca ei. Caracterul meu este să câștigăm, să câștigăm și să câștigăm. Dar astăzi, unii din jucătorii mei nu au crezut. Eu îi împingeam, și toată banca”, a mai spus Milosevic. Timișorenii s-au apropiat la un singur gol, 27-28, cu 1:49 înainte de final, au reușit să recupereze mingea dar au ratat egalarea, iar constănțenii s-au distanțat la trei lungimi.

Formația timișoreană a jucat ultimul meci al etapei precedente luni seara la Steaua, pentru ca joi să deschidă etapa cu partida împotriva campioanei. „Am jucat luni, am jucat joi, după o călătorie lungă de la București, l-am pierdut acolo pe rus. Sunt multe scuze dar nu există scuze pentru că am ratat câteva aruncări. Ce pot să spun? Îmi felicit jucătorii pentru că au luptat, dar pe unii nu pentru că au jucat bine. Felicit echipa Constanței pentru victorie”, a zis antrenorul lui Poli, care a vorbit și despre publicul reșițean. „Felicit publicul din Reșița pentru că a fost foarte bun. Reșița este un oraș căruia îi place handbalul. Au avut un club istoric și sperăm să înceapă din nou să obțină rezultate bune. Au ajutat ca să facem un meci bun. Nu a fost un meci foarte frumos, dar a fost multă tensiune și a fost interesant. Despre asta e handbalul: luptă, dăruire. Au fost multe lucruri, chiar dacă n-a fost un meci frumos, dar a fost tensionat”, a concluzionat Pero Milosevic.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu − = 0

 


Alte articole legate de acest subiect: