SCM Politehnica intră la pas în optimile Cupei României

Abonată în ultimele câteva sezoane la biletele turneului Final4 al Cupei României la handbal masculin, după campanii în șir în care era eliminată prematur din întrecere, SCM Politehnica a debutat în ediția în curs prin a se detașa până la pauză de o secund divizionară fără succes în barajul de promovare de săptămâna trecută în Liga Zimbrilor.

Alb-violeții Timișoarei au început sezonul 2020-2021 prin a juca în turneul Final4 al ediției anterioare, reprogramat pentru septembrie anul trecut după ce toate competițiile erau întrerupte în martie 2020, și îl încheie prin participarea la noua campanie a Cupei României, aferentă stagiunii pe cale de încheiere.

Într-adevăr, în septembrie, poliștii au debutat oficial după lunile de pauză prin a pierde semifinala Cupei României, 20-24 pe teren neutru cu AHC Dobrogea Sud, câștigând în schimb a doua zi medaliile de bronz în finala mică, 30-28 cu CSM Bacău.  

Era pentru al treilea sezon la rând în care ”violeții” urcau pe podiumul Cupei României, mai întâi finaliști învinși cu trofeul pe masă de gazda AHC Dobrogea Sud, ”argint” la Constanța, apoi triumfători în ultimul act împotriva amfitrionilor la Focșani, ”aur” în Vrancea.

De astă dată în capitală, și în meci televizat de postul național, bănățenii tocmai preluați de fostul lor secund în perioada cu Pero Milosevic la timonă, și anume ex-handbalistul polist Atilla Horvath, au trecut fără să forțeze luni după-amiază de turul preliminar al noii ediții, 33-17 (16-9) cu CSU Pitești, argeșeni drastic învinși recent în barajul de promovare în prima ligă.

A fost doar încălzirea prin joc, o repetiție pentru duelul eliminatoriu prim-divizionar din optimile de finală de mâine cu buzoienii lui Pero Milosevic, fără preliminarii în program în absența ieșenilor la start, miza fiind dată de calificarea în sferturile de joi, în care așteaptă una dintre formațiile calificate direct în optimi, AHC Dobrogea Sud, mare favorită marți contra lui Magnum Botoșani.

Așa-zisa competiție a surprizelor este însă cât se poate de dezechilibrată și implicit lipsită de surprize în primele dueluri din calificări, meciul inaugural dintre cele 9 programate astăzi în săli din București oferind o mostră în acest sens, 41-19 (21-5) pentru CSU din Suceava contra secund divizionarei CSU Politehnica Timișoara, de la 10:30 în ”Rapid”. 

Nici celelalte rezultate n-au făcut excepție iar a doua cea mai mare diferență de scor până la această oră a fost conturată de alb-violeții de la SCM Politehnica, în dauna unor piteșteni învinși săptămâna trecută în toate jocurile patrulaterului de promovare în Liga Națională de la Turda, cu 40-26 (20-6) luni de CSM Bacău, cu 41-14 (17-3) marți de CSU din Suceava și cu 33-28 (17-12) miercuri de colega de eșalon CS Universitatea Cluj, care echipe învingătoare și-au împărțit frățește victoriile în întâlnirile directe, departajarea efectuându-se la golaveraj în ordinea Suceava, Bacău, Cluj, așadar tot cu prim-divizionarele în frunte, ocupante ale pozițiilor 11-12 la finele Ligii Zimbrilor.

Poliștii pe 9 în campionat porneau mari favoriți în fața argeșenilor iar meciul de Cupă n-a avut într-adevăr istoric, calificare la pas asigurată din prima parte, diferență mai mult decât dublată în repriza a II-a, în ciuda faptului că de la mijlocul ei noul antrenor principal Horvath a menajat jucătorii utilizați mai mult până atunci, chiar și așa avantajul crescând. O victorie la scor care nu poate spune însă prea multe dat fiind calibrul inferior al celor din Trivale, mai degrabă învinși și în turneul final al ligii secunde de luna trecută, pe 16-18 aprilie, când au trecut mai întâi cu 35-26 de CS Universitatea Craiova, dar au cedat apoi cu 19-32 lui ACS Szejke Odorheiu Secuiesc și cu 27-28 universitarilor clujeni, ordinea finală în turneu scoțându-le în prim-plan pe Szejke, CSM Alexandria, CS Medgidia și CSM Sighișoara.

Argeșenii n-au avut multe jocuri în mână în campionatul recent încheiat, și nici tari, încheind pe locul 2 cu două înfrângeri din 12 apariții și la egalitate de puncte cu CSU din Suceava II în Seria A cu 7 cluburi a eșalonului secund, în schimb în fața lui CSM Galați, CSM Ploiești, CS Politehnica Iași, CSM Bacău II și CNE Sighișoara.

Cheie în care trebuie percepută partida de la ora 15:50 din sala ”Dinamo”. Adevăratele examene de trecere pentru medaliații cu bronz pe drumul revenirii în Final4 urmează în fața buzoienilor și constănțenilor, cu clasări superioare la finele Ligii Naționale și care măcar o dată i-au întrecut pe ”violeți” pe puncte în ediția 2020-2021. 

Până atunci, de notat că din întregul efectiv rulat împotriva secund divizionarilor au marcat cel mai adesea extremele Cîmpan și Neamțu, câte 6 goluri, câte 4 înscriind Sadoveac și Năstăsie. 

Meciul de azi a venit la două săptămâni fără o zi de la ultima apariție în campionat, pe același teren, 34-30 în etapa a 30-a a Ligii Zimbrilor cu CSU din Suceava, victorie cu Vlad Caba pe banca tehnică, între timp demis de Sport Club Municipal Timișoara. Clasamentul final al ediției 2020/1 al elitei, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 42

 


Ultimele articole din categoria Handbal: