ACS Agroland Timișoara, al doilea triumf la rând acasă: ”Au jucat foarte bine și frumos seturile 4 și 5!”

După ce pierdea în primele sale 3 apariții acasă de la lansarea în voleiul divizionar feminin la nivelul eșalonului secund, ACS Agroland Timișoara n-a mai călcat greșit pe teren propriu, victoriei de sâmbăta trecută, 3:0 în duelul local cu CSU Politehnica, adăugându-i astăzi la amiază un 3:2 cu revenire contra celor de la CET Govora CNMB Râmnicu Vâlcea. Iar concitadinele de la CS Universitar Politehnica s-au impus și ele acasă, 3:0 cu CSȘ2 CNE Baia Mare…

Într-adevăr, foarte tânăra garnitură de la ACS Agroland a reușit în ultimele 8 zile ceea ce nu izbutea în primele 3 încercări în sala ”Universității”, trecând astăzi cu 3:2 de vâlcence, după 108 minute de volei tineresc, plin de aplomb dar și de inerente suișuri și coborâșuri, într-o atmosferă entuziastă, cu multă lume pe margini. A fost pe muchie în cele aproape două ore de joc, 108 puncte fiind smulse de timișorencele îndrumate de profesorul Dan Mihai Jitaru, iar 106 de oaspetele din Zăvoi.

ACS Agroland, a doua victorie la rând acasă!

ACS Agroland, a doua victorie la rând acasă!

Victoria vine la finele unei săptămâni în care ACS Agroland, în colaborare cu CSM Timișoara, deținătoare a bazei sportive din Parcul Rozelor, unde erau găzduite în vara trecută două Balcaniade de volei pe plajă, a obținut dreptul de organizare al unui turneu satelit din circuitul european, tot în beach-volley, competiție ce va avea loc în vara acestui an, în aceeași locație, după cum a explicat profesorul Jitaru, antrenor al roș-alb-negrelor: ”Este un foarte puternic turneu de senioare, cu frumoase premii bănești, ce va avea loc în Timișoara, tot pe terenurile din Parcul Rozelor. Cu certitudine vor fi tinere componente de la ACS Agroland care vor reprezenta echipele aliniate de România, cu mențiunea că întrecerea are un caracter Open și pot fi înscrise mai multe formații românești.”

Până atunci, ACS Agroland a obținut astăzi a treia victorie din 9 apariții în Divizia A2 Vest respectiv prima împotriva unei grupări din afara Timișoarei, după ce primele două erau acontate în duelurile locale cu CS Universitar Politehnica, 3:1 în tur și 3:0 sâmbăta trecută.

Astăzi, timișorencele au revenit de două ori din urmă, pe seturi 20:25, 25:23, 23:25, 25:23, 15:10. Neașteptat a fost reculul de la finele setului trei, la 23:20 pentru ACS Agroland, când, pe fondul unor atacuri frumoase, unul sfârșit la doar o palmă în aut a dus chiar la pierderea setului, cu 23:25. Și 1:2…

”A fost un joc antrenant, cu atacuri frumoase. În primul set am intrat puțin fără motivație, cumva să treacă, dar mai apoi am intrat foarte frumos în joc. La finele setului III s-au blocat, l-au pierdut, și la 2:1 probabil urma și 3:1. Dar s-au motivat bine în continuare, au jucat foarte frumos seturile 4 și 5, și am câștigat”, a spus Jitaru.

ACS Agroland ceda în primele 3 meciuri acasă, 2:3 cu CSU Oradea, după ce bănățencele reveneau de fiecare dată din urmă cu 25:21, 2:3 cu CSȘ 2 CNE Baia Mare, de la 2:1 pentru timișorence, iar apoi 0:3 cu CSU Medicina CNUE Târgu Mureș. După eșecuri a răsărit însă și soarele, elevele lui Dan Jitaru revanșându-se astăzi în fața vâlcencelor pentru acel 3:1 din tur.

”Aștept să reușească să implementeze ceea ce exersăm atent la antrenamente, dar încă nu au curajul, sunt totuși foarte, foarte tinere, crude și neexperimentate, și pot interveni blocaje psihice. Am nevoie să aplicăm ceea ce învățăm!”, a adăugat Jitaru.

ACS Agroland a început ultimul meci acasă din retur în alcătuirea Ungureanu, Ordean, Vasilică, Bartha, Orlandea, Galiț , cu libero Melniciuc, mai jucând și Constantineanu. Pe bancă au rămas Niță, Păiușan și Mitrică – libero.

ACS Agroland, care are momentan bilanțul 9 3 0 6 16:21 10 puncte, va juca în ultima etapă a returului Diviziei A 2 Vest la Baia Mare, sâmbăta viitoare, cu CSȘ 2 CNE, după care va evolua în turneul play-off al seriei vestice.

Sistemul competițional din faza play-off prevede ca primele două clasate după cele 10 runde tur-retur din sezonul regular să stea în așteptarea disputării meciurilor între echipele de pe locurile 3 și 6, respectiv 4 și 5, după regula două victorii din trei întâlniri. Câștigătoarele celor două încleștări se vor alătura primelor două clasate după etapa viitoare în cadrul unui turneu patrulater disputat după sistemul fiecare cu fiecare, la capătul căruia primele două clasate vor accede la turneul final de baraj pentru promovarea în Divizia A1 de volei feminin.

De menționat că centrele olimpice și de excelență din Baia Mare și Târgu Mureș nu au drept de promovare și implicit de participare la barajul de accedere în A1, motiv pentru care, în cazul în care CSȘ 2 CNE și CSU Medicina CNUE s-ar clasa pe primele două locuri în turneul patrulater al zonei vestice, acestea ar fi înlocuite la barajul de promovare de ocupantele pozițiilor 3 și 4 în același turneu.

CS U Poli a dispus astăzi cu 3:0 (25:19, 25:22, 25:20) în sala ”Profesor Mircea Albu” de CSȘ 2 CNE Baia Mare, tot în runda a noua și penultima a sezonului regular, ”violetele” având linia de clasament 9 5 0 4 17:16 14 puncte. 

Iar mâine, în Divizia Juniori (1996/97) a Campionatului Național FRV de volei feminin, un duel local, la sala ”Profesor Mircea Albu”: CSȘ Bega – ACS Agroland, de la ora 11.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 9

 


Ultimele articole din categoria Volei: