CSM Lugoj primește campioana CSM București, învinsă miercuri cu 3:1 la Moscova

De la un meci abordabil cu CS ”U” NTT Data Cluj, și adjudecat cu 3:0 acum două săptămâni în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”, la altul net mai dificil pentru gazda CSM Lugoj, cu campioana en-titre CSM București, pendulând la rândul său săptămâna aceasta între deplasări în CEV Champions League și Divizia A1, de la Moscova în Banat.

Învinse sâmbăta trecută cu 3:0 la București de CS Dinamo într-un alt duel din zona locurilor 5-7, voleibalistele de la CSM Lugoj vor primi duminică după-amiază vizita campioanei țării, care descinde pe Timiș după un nou eșec în Grupa E din faza principală a seriilor în ediția în curs din CEV Champions League – Women, înregistrat miercuri seară la Moscova, în fața lui Dinamo, cu 3:1, pe seturi 25:18, 25:20, 14:25, 25:15.

Cu Adelina Budai-Ungureanu una dintre cele 4 jucătoare autohtone în efectivul de 13 convocat de Ferhat Akbaș pentru antepenultima apariție din faza grupelor în Champions League, CSM București a pierdut clar setul inaugural în capitala Rusiei, după ce a condus numai cu 0:1 și 1:2, dar pe cel de-al doilea fie și după ce a condus permanent până la 18:20, cedând însă ultimele 7 puncte la rând. Vizitatoarele se reabilitau în cel de-al treilea prin a conduce da capo al fine însă n-au mai ținut pasul în ultimul set, în care au condus doar cu 1:2, sfârșind prin a rămâne cu 3 puncte în clasament după 4 runde, față de cele opt ale moscovitelor.

Bucureștencele au avut bune prestații individuale la primire, ca puncte adjudecate din blocaj și prin ași, Kodola cu cel mai bun procentaj, 35%, Koolhaas cu 3 puncte pe apărare iar Balkestein-Grothues din 4 ași, însă rusoaicele au dominat ofensiv pe mâna Nataliyei Goncharova, cu 24 de puncte cucerite dintre care 9 pe serviciul adversarului.

Așadar, o oportunitate pentru amatorii de volei din Lugoj să vadă în teren o pleiadă de jucătoare de peste hotare ale campioanei României, formație cu încă două meciuri în calendarul grupelor din Champions League, ambele acasă în ultima decadă a acestei luni, cu Chemik Police și liderul cu punctaj maxim și un set cedat Fenerbahce, accesul în sală pentru partida de duminică de la ora 17 fiind gratuit.

Este și ultimul meci acasă al bănățencelor pentru ceva vreme, urmând deplasări la Galați și Blaj, pe teren propriu în retur mai figurând apariția finală cu CSM Târgoviște și restanța cu CS Știința Bacău, care va juca pe Timiș și pentru un loc în turneul Final4 al Cupei României.

Datele tehnice din Divizia A1 de volei feminin, pe coloana dreaptă. Astăzi, în cadrul acestei runde a XIII-a din 18 ale sezonului regular, s-a jucat doar CS Știința Bacău – CSU Belor Galați 3:0, pe seturi la 13, 17 și 18, după ce ieri Dinamo trecea în București de clujence tot cu 3:0, roș-albele săltând astfel pe locul 5, peste bănățence.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = opt

 


Ultimele articole din categoria Volei: