CSM Lugoj pune punct la Galați seriei de 4 eșecuri în Divizia A1 și intră în play-off de pe locul 5

CSM Lugoj a câștigat în această seară în estul țării pentru a treia oară în deplasare în 2020 dar după mai bine de o lună, un meci de această dată decisiv pe terenul urmăritoarei sale pentru ocuparea locului 5 la încheierea sezonului regular. CSU Belor Galați, aflată la ultima apariție din retur, avea nevoie de toate cele 3 puncte în ideea saltului ierarhic peste bănățence, însă elevele lui Ugljesa Segrt, care au avut liber în runda din weekend, s-au impus cu 1:3 după ce au condus cu 0:2 la seturi și vor aborda faza play-off a zonei 1-6 de pe treapta a cincea, indiferent de deznodământul meciului acasă de sâmbătă de la ora 18:30 cu campioana CSM Volei Alba Blaj.  

Voleibalistele Lugojului și-au păstrat locul 5 în duelul direct de pe terenul urmăritoarei CSU Belor Galați, vizitatoarele revenind pe căi victorioase după o serie de înfrângeri în Divizia A1 dar și una în cupele europene, 1:3 la Dunăre, pe seturi 19:25, 16:25, 25:10, 19:25 în întâlnirea de la ora 18 din cadrul penultimei runde a sezonului regular, etapa a XXI-a în actuala ediție a elitei.

CSU Belor, învinsă pe linie cu 0:3 în precedentele 3 meciuri, inclusiv la Galați de CS Știința Bacău, aborda această a zecea rundă din retur și totodată din 2020 la două puncte în urma timișencelor, cu posibilitatea de a le depăși în clasament în cazul unui succes cu 3:0 sau 3:1.

CSM Lugoj s-a reabilitat însă la momentul oportun, după o serie de înfrângeri, cu 3:2 la CSO Voluntari 2005, cu 3:0 la Istanbul în Challenge Cup, 0:3 acasă cu CS Dinamo, cu 3:0 la Bacău și 0:3 pe teren propriu cu CSM Târgoviște, eșecuri care îi puneau în pericol păstrarea locului 5, în condițiile în care calificarea în play-off era oricum asigurată. Este pentru al patrulea sezon la rând în care prim-divizionara feminină a Banatului pătrunde în play-off-ul 1-6 din Divizia A1.

Bănățencele aveau nevoie de minim un punct la Dunăre pentru a se menține în fața elevelor lui Bogdan Paul, asigurându-l prin câștigarea primelor două seturi ale partidei, destul de clar, după care s-au desprins în învingătoare în setul al patrulea.

A fost a zecea victorie a lugojencelor în 19 apariții în actuala ediție din Divizia A1, cinci dintre succese fiind repurtate în returul din 2020, trei în deplasare, în 11 ianuarie cu 1:3 la Pitești și în 18 ianuarie cu 0:3 la Cluj cu CS ”U” NTT Data. Ieri s-a împlinit o lună de zile de când CSM Lugoj n-a mai învins, 3:0 acasă cu CS Rapid în urmă cu 6 etape.

Cu 1:3 a câștigat astăzi în deplasare și CS Știința Bacău, la Pitești, celelalte partide ale rundei încheindu-se cu 3:2 pentru gazde, CS Medgidia dispunând în Dobrogea de CS Dinamo iar campioana din Blaj revanșându-se în Ardeal în fața lui CSM Târgoviște, pe seturi 25:21, 18:25, 23:25, 28:26, 15:9. CSM Volei-Alba va juca sâmbătă seară în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”.

Rezultatele etapei intermediare de astăzi și programul din weekend al rundei finale a returului, pe coloana dreaptă, a clasamentelor. Tot sâmbătă va juca pe teren propriu și prim-divizionara masculină CS UV Timișoara, tot în ultima etapă din sezonul regular, de la ora 17:30, cu CS Unirea Dej.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: