CSM Lugoj, victorie ”scurtă” la Dacia Mioveni înaintea returului din Elveția

Voleibalistele prim-divizionare ale Banatului continuă neobosite sezonul de toamnă în 3 competiții diferite prin a juca aproape săptămânal și o ”intermediară” miercuri, caz valabil și zilele trecute, când au răsturmat complet scorul acasă în manșa I a primului tur din faza principală în CEV Challenge Cup, 16-imi de finală, 3:2 cu helvetele din Pfeffingen, CSM Lugoj repurtând și astăzi de la ora 17 o victorie, 0:3 în campionat în deplasare la o nou-promovată, ieșire în Argeș înaintea returului din Țara Cantoanelor, pentru un loc în optimile cu oponente din Austria. 

Gruparea de cupe europene de pe malurile Timișului a jucat astăzi deja cel de-al 12-lea meci oficial în noul sezon, în decurs de nici două luni, dintre care 7 în campionatul Diviziei A1, ultimul fiind tranșat după 83 de minute de joc dificil, deloc floare la ureche dar totuși fără emoții, 0:3 la nou-promovata CS Dacia Mioveni 2012, care, în cazul unei victorii cu 3:0 sau 3:1, le-ar fi depășit pe bănățence în ierarhie.

Dar CSM Lugoj a obținut al cincilea succes în noul campionat, din 7 etape, pierzând doar la Blaj și Medgidia, respectiv a zecea victorie din 12 reprezentații în 3 întreceri în sezonul 2021-2022, majoritatea dintre acestea la zero, precum astăzi în Argeș.

Unde alb-albastrele au reușit o victorie ”scurtă”, după o oră și 32 de minute de la debutul întâlnirii cădere de cortină peste runda a 7-a, astfel încât să se poată axa pe returul în deplasare al 16-imilor din Challenge Cup, a treia competiție ca importanță în eurocupe.

Dacia Mioveni nu constituia un adversar tocmai facil, nou-promovatele îndrumate de Dascălu și cu componente de extracție slavă sau latină în alcătuire izbutind victorii în primele două etape, 3:0 acasă cu Știința Bacău și cu 2:3 la nou-promovatele craiovene, victorii cărora au adăugat-o pe cea din etapa a V-a, 3:1 pe teren propriu cu nou-promovatele din Turda – în urmă cu două runde, după care au cedat strâns la Medgidia, tot unei formații implicate în Challenge Cup, 3:2 pentru gazda din Dobrogea.

De fapt, CSM Lugoj este doar a doua echipă care să se impună cu 0:3 acasă la CS Dacia Mioveni 2012, după campioana CSM Târgoviște, elevele lui Ugljesa Segrt impunându-se cu 22:25, 19:25 și 23:25, așadar la limită în setul final. 

Și urmează joi seară returul din Elveția, la Sm AESCH Pfeffingen, pentru un loc în optimile de anul acesta cu austriece, învingătoarea dintre Niederosterreich Sokol/Post și UVC Holding Graz, în tur 3:0 pentru gazde, pe seturi 28:26, 25:18, 25:20. Din Elveția, cândva spre Austria? Răspunsul, joi, pornindu-se de la 3:2 în manșa I pentru CSM.

Astăzi, Bojana Markovic și Loredana Filipaș au realizat cele mai multe puncte pentru CSM, 18 respectiv 17, completate de Sredic și Sakradzija cu câte 9, iar Gemănariu 6, pe când Kriskova a obținut 20 pentru învinse.

În tot cazul, al treilea triumf cu 3:0 al lugojencelor în Divizia A1, după cele din etapele 3-4, la Turda și acasă cu CS Rapid, celelalte fiind semnate în runda a II-a, 3:2 pe teren propriu cu Dinamo, și etapa trecută, duminică, 3:1 acasă cu Știința Bacău.

Tot astăzi, de la 14:30, CS Dinamo – CSM Volei-Alba Blaj 0:3 în capitală, pe seturi la 21, 22 și 16. Rezultatele complete ale etapei a 7-a în ”A1” de volei feminin și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Volei: