Se cade pe capete în voleiul feminin juvenil, proiect pentru Timişoara la senioare

Timişoara se regăseşte în cel de-al treilea sezon plin fără reprezentantă în voleiul divizionar feminin de senioare dar, după cum ne-a confirmat Cerasela Şerban, fostă jucătoare a Universităţii, actualmente antrenor la echipele de junioare şi cadete ale CSŞ Bega, unde a preluat ştafeta de la Ioan Ersigan, pensionat în vară, există un proiect pentru reînscrierea unei formaţii în liga a II-a, în care ar putea evolua inclusiv proaspete absolvente de juniorat, care n-au practic unde să pună în aplicare toţi anii de instruire la clubul şcolar. În altă ordine de idei, tot apropo de subfinanţarea voleiului, cad echipele de cadete din zonă pe capete…

„Există un proiect pentru relansarea unei echipe divizionare feminine şi sperăm să-l punem în aplicare de la anul, pentru că este păcat, fostele noastre junioare neavînd unde să joace. Astfel le-ar fi mult mai uşor să intre în sistemul divizionar”, a spus profesoara Cerasela Şerban, nădăjduind ca Timişoara să copieze în cele din urmă modelul Caransebeşului, care a înscris o echipă în actualul sezon al Diviziei A2, Seria Vest.

În ceea ce priveşte sistemul juvenil, CSŞ Bega, cu victorii pe linie la ambele categorii, mai are de disputat un unic joc în 2012, şi anume în Divizia Juniori, la Caransebeş, în 16 decembrie, odată cu începerea returului în seria vestică, după ce turul l-a bifat la pas, cu 4 victorii, dar a şi stat, în runda de ieri.

Claudia şi Adriana Fantaziu precum şi căpitanul Anca Pienescu, toate din generaţia 1994, se regăsesc în ultimul an de juniorat, iar Oana Mara este din „clasa ´96”, ca şi continuatoare în sistemul juvenil din fosta echipă de absolvente, acestora adăugîndu-li-se în întrecerea Diviziei Juniori 2012-2013 cîteva componente care evoluează în continuare şi la grupa lor de vîrstă, a Diviziei Cadeţi.

Eşalon care are mari probleme de efectiv, după ce Pro Volei Arad, CSŞ Cetate Deva şi CS Hand United Arad s-au retras în noua ediţie de campionat, lăsînd-o pe CSŞ Bega cu doar 4 jocuri disputate întreaga toamnă, toate victorioase.

„Am mai rămas doar 3 echipe în serie, cu CSŞ Lugoj şi CSŞ Caransebeş, şi trebuie să ne reorientăm, cu meciuri jucate la unguri, la sîrbi”, ne-a mai spus Cerasela Şerban, care contează pe Iovanca Demian, Adriana Melniciuc, Teo Cotumbianu, Aryana Gădian, Ioana Ordean, Carina Pleş, Cristina Ban, Noemi Ignat, Codruţa Dragomir, Denisa Sfetescu, Tanya Gligorovici, Daiana Vlaicu şi Cybele Catargiu, cu toate din generaţia ´97 şi mai mici.

 

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Se cade pe capete în voleiul feminin juvenil, proiect pentru Timişoara la senioare

  1. cstm spune:

    Interesant, ar fi foarte frumos sa reapra o echipa de senioara la volei feminin in Timisoara.
    Bafta si sa reusiti in acel proiect.

  2. cristian spune:

    Interesant articolul, am si eu o intrebare…cine este secundul echipei CSS Bega ?…am fost in sala la Deva si cred ca am recunoscut-o pe Ramona, fosta jucataore e Universitatii ! Stie cineva exact ?
    in rest, multa bafta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × cinci =

 


Alte articole legate de acest subiect: