În derby-ul Seriei D, CSŞ Bega Timişoara – CSŞ Şcoala 1 Oţelu Roşu 2:3

CSŞ Bega Timişoara a încheiat duminică turul Seriei D în Campionatul Naţional juvenil, Divizia Juniori, cu un eşec la limită în sala „Profesor Mircea Albu” din Circumvalaţiunii, 2:3 cu CSŞ Şcoala 1 Oţelu Roşu, lider în urma căruia a rămas cu două puncte în urmă.

Dar, după cum a explicat profesorul Dan Mihai Jitaru, antrenor care utilizează în Divizia Juniori, cea mai „mare” a piramidei juvenile la fileu, numeroşi componenţi ai formaţiei aliniate în Divizia Cadeţi, „abia ultimul meci din retur, practic revanşa de la Oţelu Roşu, va constitui pentru noi testul elocvent în privinţa nivelului nostru. Ca strategie pe care o urmăm, rezultatele în sine şi perioada de campionat din timpul seriei nu ne interesează în mod deosebit, căci aici mai mult construim, cu gîndul la zonale, semifinale, eventual turneul final. Mai avem practic două luni de pregătire pentru testele relevante ale sezonului”.

Astfel, aproximativ acelaşi lot s-a impus pe linie la zero în Divizia Cadeţi, încheind turul cu 3 victorii într-o serie de numai 4 formaţii şi aşteptînd returul, în ianuarie.

În Divizia Juniori, superioară, rezervată categoriei de vîrstă 1994-1995, şi în care Seria D reuneşte 6 cluburi, timişorenii urmează a mai juca o primă rundă din retur, în 16 decembrie, în deplasare cu CSŞ Caransebeş, după ce, pînă acum, s-au impus în faţa celor de la Pro Volei Arad cu 3:0 şi CSŞ Caransebeş, cu 3:1, iar la Blaj au învins cu 3:0, cedînd în schimb acasă, 2:3 cu CNMB Râmnicu Vâlcea şi 2:3, ieri, cu cei din Oţelu Roşu.

Eşecul a survenit după ce CSŞ Bega a pornit foarte bine, avînd 10:3 şi 24:22 în primul set, pe care însă l-a pierdut. Timişorenii au egalat apoi la unu, cu 25:13, şi au cedat din nou la limită, 24:26, pentru a egala ulterior din nou la seturi… 2-2. După care au irosit tie-break-ul, 12:15…

„Sperăm însă în surprize în returul de la Râmnicu Vâlcea şi Oţelu Roşu! Cu mai mare atenţie, ne-am fi impus de fapt ieri cu 3:1, în faţa unei echipe care se bazează foarte mult pe Traian Gemănariu, superior tuturora şi atacînd de peste tot. 85% din mingi trec pe la el, este un tînăr cu 3 ani de experienţă la loturile naţionale, care sare foarte bine, care are o tehnică bună, bună, bun la palmă, dar chiar şi aşa trebuia să ne impunem, doar că a intervenit nerespectarea indicaţiilor tactice, şi asta pentru că n-au experienţa necesară să nu-i fure jocul. Am pierdut meciul avînd în unele seturi 6-7 puncte avantaj, dar trîntea el din servici, foarte tare, 5-6 puncte, şi am cedat…”, a mai spus Jitaru.

Lotul utilizat ieri de Dan Jitaru: Daniel Luncă, Mircea Roşu, Florian Kaburek – libero, Lucian Bădiceanu – coordonator, Alin Itu, Alex Isac, Alex Duţă, Robert Vîrlan, Marius Petri, Vlad Ene, Marius Roşu, Flavius Mihu.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 1

 


Ultimele articole din categoria Juniori: