CSM Volei-Alba – CSM Lugoj 4:0 la ”Cupa Blajului 2018”. Serbia, cu Pušić (UVT Agroland), unica fără set cedat în faza I la ”Mondialul” nipon

Prim-divizionarele bănățene de volei feminin UVT Agroland Timișoara și CSM Lugoj participă la finalul acestei săptămâni la „Cupa Blajului 2018”, un triunghiular organizat de CSM Volei-Alba Blaj și în care fiecare meci se va disputa în cel puțin patru seturi. Iar la fel ca săptămâna trecută, la „Cupa Timișoara 2018”, câștigată pentru al doilea sezon la rând de clubul ardelean, pentru formația antrenată de Bogdan Paul nu vor juca Andreea Petra, incomplet refăcută după accidentarea la gleznă suferită la lotul național al României, și noua achiziție Teodora Pušić, care s-a calificat alături de reprezentativa de volei feminin a Serbiei în faza a doua a turneului final al Campionatului Mondial din Japonia.

Încă un turneu de pregătire în perspectiva noului sezon pentru grupările timișene din Divizia A1, la Blaj reîntâlnindu-se începând de ieri trei dintre echipele care au participat și săptămâna trecută la ”Cupa Timișoara 2018”. Iar gazda triunghiularului, CSM Volei-Alba, vicecampioană a țării dar și continentală, a câștigat vineri seară primul meci al turneului, 4:0 cu lugojencele, pe seturi 25:16, 25:18, 25:15, 25:17, într-o oră și 35 de minute de joc. Criteriul mai atipic utilizat cu ocazia acestui turneu are de-a face cu aspectul că CS Știința Bacău a declinat în ultimul moment participarea, după ce confirma inițial prezența la start, iar cum nu s-a găsit pe ultima sută de metri o echipă înlocuitoare, s-a convenit în favoarea disputării măcar unui set în plus în fiecare întâlnire care s-ar încheia cu 3:0. 

În continuarea celei de-a patra ediții a turneului, sâmbătă de la ora 18, UVT Agroland – CSM Lugoj, iar duminică de la 11: CSM Volei-Alba Blaj – UVT Agroland. În jocul inaugural, Darko Zakoč a mizat pentru câștigătoarele din Blaj pe Aleksandra Cirovic, un coordonator în vârstă de 21 de ani în teste de la Vizura Beograd, Ioana Baciu, căpitanul Nađa Ninković, Ana Lazarević, Katerina Zhidkova, Sara Hutinski și ca libero, Suzana Ćebić și Marina Vujović, iar pe parcurs și la Sonja Newcombe, fără a juca și Lucie Smutná și Nneka Onyejekwe.

Pe plan internațional, luna aceasta aduce în prim-plan turneul final al ”Mondialului” feminin la nivelul senioarelor, demarat weekend-ul trecut în Japonia, unde selecționata condusă de Zoran Terzić este singura din competiție care nu a pierdut până acum nici un set în prima fază, noua achiziție a timișorencelor, Teodora Pušić, jucând în trei din cele cinci partide, mai precis cu Kenya, Kazahstan și Puerto Rico, disputate până acum de Serbia la Campionatul Mondial.

Sistemul competițional prevede pentru faza a doua împerecherea primelor patru clasate din grupele A și D, și respectiv B și C. Formațiile își păstrează punctele din faza I, iar meciurile se vor disputa între echipele care au fost repartizate în urne diferite în prima fază. Primul meci pentru Serbia este programat duminică, 7 octombrie, cu Mexic, iar următoarele cu Germania pe 8 octombrie, Japonia (10 octombrie) și Olanda (11 octombrie).

Componența celor două grupe din faza a II-a:

Grupa E: Serbia, Olanda, Japonia, Brazilia, Germania, Republica Dominicană, Puerto Rico și Mexic.

Grupa F: Italia, SUA, China, Rusia, Thailanda, Turcia, Azerbaidjan și Bulgaria.

Primele trei clasate din fiecare grupă se vor califica în faza a III-a, în Final 6.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = optzeci unu

 


Ultimele articole din categoria Volei: