CSU Politehnica Timișoara cucerește Superliga masculină de floretă seniori

Floretiștii de la CSU Poli Timișoara, pe rândul de sus, în stânga, câștigători la București ai Superligii de floretă seniori pe echipe în fața lui CSU Cluj și a Stelei (foto: www.frscrima.ro)

 

În alcătuirea Iulian Teacă, Valentin Niță, Teofil Moisuc, Cătălin Tiță, formația de floretă seniori a CSU Politehnica Timișoara a câștigat joi Superliga masculină, la București, un pas înainte față de locul secund, obținut anul trecut.

Cu un triumf în ultima manșă a Superligii, 45-39 cu Steaua, campioană în 2013, timișorenii au devansat-o pe CSU Cluj, de care erau depășiți în penultima manșă, a treia, de miercuri, în prima zi a competiției, cu 44-45.

CSU Politehnica și-a adjudecat celelalte dispute din ziua inaugurală, 45-25 cu ACS Balestra și 45-4 cu CSTA București, precum și cele de joi, 45-34 cu CS Satu Mare și 45-25 cu CSȘ Ploiești.

CSU Poli Timișoara a câștigat titlul național urmată fiind pe podium de CSU Cluj și CSA Steaua, iar în continuare de CS Satu Mare, CSȘ Ploiești, ACS Balestra și CSTA București, după ce în 2013 ierarhia Superligii era următoarea: 1. Steaua 1, 2. CSU Politehnica, 3. CS Satu Mare, 4. CSU Cluj, 5. CSȘ Ploiești, 6. Steaua 2, 7. Farul.

Floretiștii Timișoarei au obținut bune clasări și în Superliga individuală, Iulian Teacă încheind competiția al doilea, după ce în 2013 se situa pe locul 5, Valentin Niță al cincilea, după clasarea pe locul 3 anul trecut, Teofil Moisuc al optulea, în urcare tot cu 3 poziții, iar Andrei Neguț și Cătălin Tiță pe locurile 11 și 12, din 28 de sportivi. Câștigător a fost Radu Dărăban, de la CSU Cluj, care se impunea anul trecut cu Steaua pe ambele fronturi, Superliga și Cupa României.

Deși nu la fel de competitivă pe plan internațional precum sabia și spada, cu clasări pe podiumurile Campionatului Mondial și European, dar și al Jocurilor Olimpice de vară, la Londra echipa masculină de sabie obținând medaliile de argint iar la Beijing reușindu-se situări pe locurile 2 și 3 la spadă feminin și sabie masculin, floreta carpatină își are locul său bine definit în întrecerile Federației Române de Scrimă iar gruparea timișoreană, mereu poziții fruntașe, anul 2013 încheindu-l pe locul secund și în Superliga feminină de seniori, tot după Steaua 1 și înaintea Petrolului.

Iată rezultatele înregistrate miercuri, 14 mai:

Manșa 1

CSU Poli Timișoara – ACS Balestra 45-25
CS Satu Mare – CSTA București 45-15
CSS Ploiești – CSU Cluj 24-45
Steaua a stat.

Manșa 2
CSA Steaua – ACS Balestra 45-42
CS Satu Mare – CSU Cluj 37-45
CSS Ploiești – CSTA București 45-13
CSU Poli Timișoara a stat.

Manșa 3

CSA Steaua – CSTA București 45-13
CSU Poli Timișoara – CSU Cluj 44-45
CSS Ploiești – ACS Balestra 45-24
CS Satu Mare a stat.

Manșa 4

CSA Steaua – CSU Cluj 45-42
CSU Poli Timișoara – CSTA București 45-4
CS Satu Mare – ACS Balestra 45-30
CSS Ploiești a stat.

Iată rezultatele înregistrate joi, 15 mai:

Manșa 5

CSA Steaua – CSS Ploiești 45-28, CSU Poli Timișoara – CS Satu Mare 45-34, CSTA București – ACS Balestra 22-45; CSU Cluj a stat.

Manșa 6

CSA Steaua – CS Satu Mare 45-33, CSU Poli Timișoara – CSS Ploiești 45-25, CSU Cluj – ACS Balestra 45-22; CSTA București a stat.

Manșa 7

CSA Steaua – CSU Poli Timișoara 39-45, CS Satu Mare – CSS Ploiești 45-29, CSU Cluj – CSTA București 45-2; ACS Balestra a stat.

CSU Cluj s-a clasat pe locul 2 în componența Radu Dărăban, Attila Donca, Szabolcs File, Gerard Tuzhanyi, iar CSA Steaua cu Alexandru Georgescu, Dragoș Iamandei, Vlad Porușniuc și Virgil Sălișcan. Pe 4, CS Satu Mare, cu Alpar Bartok, Benjamin Bodo, Bogdan Dascălu și Sebastian Flucuș, iar în continuare, pe 5, CSS Ploiești, în formula Cătălin Anghel, Alexandru Călin, Victor Gheorghe, Mihai Rădulescu, pe 6, ACS Balestra, Eugen Constantin, Alexandru Costache, Andrei Costache, Ionuț Joița, iar pe 7, CSTA București: Mădălin Chirnogeanu, Andrei Ciobănică, Daniel Onofrei, Antonio Roșca.


 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Scrimă și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Scrimă: