„Tricolorele” României U16, locul 8 în Muntenegru după 4 eşecuri în ultimele tot atâtea jocuri ale Diviziei B europene

Ceea ce a început promiţător pentru baschetbalistele junioare sub 16 ani ale României la Podgorica, cu 3 victorii la rând în grupa turneului Diviziei B a Campionatului European reunind 20 de naţionale, s-a încheiat apăsător, cu o serie şi mai lungă de înfrângeri, tot în grupă iar apoi în sferturile de finală şi în întâlnirile de clasament pentru locurile 5-8, „tricolorele” desăvârşind astfel participările estivale ale selecţionatelor federaţiei de specialitate din Bulevardul Basarabia pe palierul secund continental al Diviziei B în Campionatul European, după ce junioarele mai mari sub 18 ani s-au clasat nu demult pe locul 17 în Bulgaria, tinerele sub 20 de ani s-au situat recent pe 5 în reuniunea de la Craiova, juniorii băieţi sub 16 ani pe 4 la Piteşti iar cei sub 18 ani tot pe locul 7, precum anul trecut. 

Silvia-Maria Pop

După 70:33 cu Elveţia, 65:48 cu Austria şi 68:54 cu Slovacia în grupa cvintet din capitala Muntenegrului, România U16 n-a mai învins începând de lunea trecută la turneul Diviziei B europene de la Podgorica, înclinându-se drastic în faţa câştigătoarea seriei, Lituania, cu 54:83, şi pierzând sfertul de finală cu naţionala ţării gazdă, care i-a ieşit în cale în urma înfrângerii cu balticele.

Muntenegru U16 intra joi la pas în semifinale, cu 61:37 – al doilea eşec sever al „tricolorelor”, depăşite însă apoi şi-n jocurile de clasament ale zonei 5-8, 53:67 cu britanicele şi 56:65 cu lituaniencele, care au prins astfel locul 7.

Junioarele românce sub 16 ani urmând traiectoria tinerelor sub 20 de ani, pierzătoare tot la scor în sferturile de finală ale turneului de la Craiova, selecţionate totuşi mai competitive decât cea a categoriei sub 18 ani, doar a 17-a la Sofia.

Altfel, în urma României U16 s-a clasat Slovacia, 66:48 în jocul pentru locul 9 cu Olanda, pe când pe poziţia a cincea s-a situat Islanda, 69:62 cu britanicele. Medaliile de bronz au fost adjudecate de suedeze, 61:52 cu Estonia, iar finala Diviziei B continentale a baschetbalistelor sub 16 ani a fost câştigată de Germania împotriva gazdei Muntenegru, cu 65:57.

Programul etapei I în „Conferinţa” Ligii Naţionale de baschet masculin pentru seniori din noua ediţie 2023-2024 este prezentat pe coloana clasamentelor secţiunii Baschet.

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 9

 


Ultimele articole din categoria Baschet: