FOTO. Pe podium la Cupa României de MTB

Vara adevărată, cu coduri galbene ori portocalii de căldură, cu concedii şi vacanţe la munte ori la mare, începe încet-încet să se retragă şi să facă loc culorilor şi temperaturilor de toamnă. La fel se retrag şi concediile ori vacanţele, făcând loc zilelor la muncă şi – pe aproape – celor de școală. Ce rămâne însă aproape la fel de neschimbat sunt week-end-urile cu concursuri de ciclism, profitând de vremea excelentă şi traseele numai bune de bătătorit.

La sfârşit de săptămână, Moldova a fost gazda evenimentului I Wheel for Moineşti-Zemeş, a zecea ediție a proiectului de dezvoltare comunitară care în acest an a fost și etapa finală a Cupei României de MTB – Cross-Country Maraton (XCM). Sportivii de top ai C. S. Tibiscus au fost printre cei peste 150 de participanți astfel că gălățeanul Marius Ionaşcu a terminat pe locul I al categoriei M50+ la tura de 74 km iar Cristian Jidovu din Cisnădie pe locul III al categoriei M40-49 la aceeași tură, în timp ce Miruna Ionaşcu s-a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în clasamentul general al turei de 40 km. Fiind și ultima etapă a Cupei României de MTB-XCM 2023, s-au anunțat și câștigătorii – printre aceștia reprezentanții C. S. Tibiscus Cristian Jidovu – locul I categoria MASTER2 (același loc ocupat ca la ediția din 2022) și Marius Ionaşcu – locul I categoria MASTER3.

Rezultatele acestea de marcă vin la săptămână după ce tot gălățeanul Marius Ionaşcu s-a clasat pe locul II al categoriei M50+ la proba 2 Munți (72 km lungime, diferență de nivel 2175 m) din Cheia MTB Challenge, un concurs de MTB aflat la a șaptea ediție desfășurat în zona Văii Teleajenului din Prahova între 26-27 august.

În același week-end, dar la Timișoara, Cupa Pădurea Verde a fost un concurs dedicat copiilor mici și mari care iubesc ciclismul prin pădure, locul III al categoriei M40+ la proba MTB 21 km fiind câștigat de lugojeanul Tiziano Balia. Rezultat foarte bun ce vine după locul 6 categoria M40-49 pe care Tiziano Balia l-a ocupat la cursa de 38 km șosea, alături de lugojeanul Adrian Curuțiu – locul 6 categoria M30-39 ani la aceeași cursă, din Alba Carolina Bike Race desfășurată doar cu o zi mai devreme.

Și tot în ultimul week-end din august, Râmnicu Vâlcea a fost gazda celei de-a XI-a ediții a Maratonului Olteniei, un concurs de Trail Run și MTB la care locul II în clasamentul general respectiv locul I al categoriei M40-49 a fost câștigat de severineanul Titel Ruşinaru, la proba de ciclism 22 km.

„Cu aceste frumoase rezultate, sportivii amatori de la C. S. Tibiscus Timişoara sunt mândri de cele 31 de titluri de campion naţional, de 1.525 locuri pe podium obţinute la 1.376 acţiuni, rezultate de excepţie strânse de o mână de pasionaţi ai sportului din Timişoara, Lugoj, Oradea, Turnu Severin, Cisnădie, Braşov ori Galaţi”, după cum a remarcat Marius Karnyanszky din partea Clubului Sportiv Tibiscus Timişoara.

Fotografiile au fost oferite de CS Tibiscus, care mulţumeşte celor de la Cheia MTB, Maratonul Olteniei respectiv „I Wheel for Moinești-Zemeș”.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Ciclism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: