Fraţii Morar, 17 goluri din 29 pentru Unirea, la Lugoj

Dan Morar, interul Unirii, şi Patric Pocola, atletul LPS-ului, tot din Sânnicolau, la meciul colegelor lor

Unirea Sânnicolau Mare a luat sîmbătă în serios deplasarea la Lugoj, pentru ultimul joc din acest an în seria C a eşalonului secund, Diviziei A de handbal masculin, fraţii Alexandru şi Dan Morar marcînd 10 respectiv 7 goluri în victoria cu 29-26, la pauză 14-11, în faţa unui CSM lugojean fără succes şi în derivă.

Unirea, conducînd şi cu diferenţe de 6-7 goluri la Lugoj, rămîne pe locul 2, cu şase victorii şi 3 eşecuri, aşteptînd acum sosirea în 29 ianuarie la Sânnicolau Mare a liderei HCM Făgăraş. Lotul Unirii a fost primenit prin schimbarea de generaţii, cea a lui Dan Morar, inter stînga care în 25 octombrie a împlinit 19 ani, preluînd acum ştafeta în componenţă şi cu juniori ca fratele său Alexandru, 17 ani.

Tatăl fraţilor, Ioan Morar, antrenor la Sânnicolau Mare – vorba lui Dan – „de cînd se ştie”, a subliniat tradiţia în handbal a urbei, cu rezultate meritorii şi o pepinieră reunind toate categoriile de vîrstă, de la 12 ani la juniori I, atît la băieţi cît şi la fete. De fapt, Morar, care în 1 noiembrie a devenit preşedinte al clubului Unirea, după ce din 2008 condusese secţia de handbal a grupării, este încrezător că echipa de junioare III, învingătoare pe linie în turneul de la Timişoara, poate emite pretenţii îndreptăţite la calificarea la turneul final al Campionatului Naţional: „Din informaţiile mele, potenţialele contracandidate în faza semifinală sunt echipe de învins şi putem spera chiar la o eventuală medalie în acest sezon”.

Unirea, aici în apărare, în negru, a bătut la un gol diferenţă atît LPS cît şi Jimbolia

Următorul turneu al junioarelor III, al patrulea, penultimul, va avea loc în luna februarie la Sânnicolau Mare, unde Unirea îşi poate aconta în mod normal calificarea matematică, fie şi după doar 3 jocuri, urmînd ca ultima reuniune, de la Jimbolia, să fie doar una de palmares.

Lăudabil, juniori din Sânnicolau Mare şi-au încurajat colegele în turneul de handbal timişorean, între ei în sala Banu Sport fiind şi Patric Pocola, un băiat de-al locului transferat la Timişoara, la LPS Banatul, unde se antrenează în probele atletice de 2.000 metri şi 400 metri cu profesorii Simona Şerban şi Adrian Laurenţiu.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Fraţii Morar, 17 goluri din 29 pentru Unirea, la Lugoj

 1. Bogdan Boldea spune:

  Dumnezeu sa-l ierte!
  Bogdan Boldea, arbitru de handbal

 2. mirela spune:

  suntem alaturi de tine,Dani! Dumnezeu sa il ierte!

 3. Dani Patru spune:

  D-zeu sa’l ierte ..

  Dani si Alex vor fii cei mai buni..in memoria celui care a insemnat ceva pentru sportul romanesc..

  suntem alaturi de voi..

 4. Caradaica Alexandra spune:

  dani si ceilalti colegi mereu alaturi de noi :*:* multumim ca ne-ai sustinut dani :* echipa unirea mereu pe primul loc:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = trei

 


Ultimele articole din categoria Handbal: