Juniorii 4 ai Moşniţei, vicecampioni ai României după ce conduceau la pauza finalei naţionale cu HC Omer Constanţa. Şcoala Generală 7 Timişoara pe locul 6

Juniorii 4 antrenaţi de Dan Morar la CSC Moşniţa au jucat duminică după-amiază ultimul act cu trofeul pe masă al turneului final al Campionatului Naţional FRH de handbal băieţi, după ce sâmbătă seară treceau de prahovenii de la CSO Mizil cu 30-21 (17-13) în semifinala competiţiei de la Târgu Jiu, unde au condus şi la pauza întâlnirii pentru titlu cu HC Omer Constanţa, cu 14-13, dobrogenii câştigând cu 28-25. Iar locul secund completează excelenta participare a juniorilor moşniţeni îndrumaţi de Dan Morar la turneele finale la care s-au calificat în actualul sezon juvenil, după ce recent, la a treia categorie de vârstă, s-au poziţionat la Craiova pe 6, treaptă ocupată pe Jiu în sus la juniori 4 de timişorenii de la Şcoala Generală nr. 7, sub îndrumarea profesorului Cosmescu. 

CSC Moşniţa Nouă a ajuns până în finala naţională pe ţară a juniorilor 4, după succese la scor în una dintre grupele patrulater ale turneului reunind echipe a 16 cluburi din România, 31-17 şi 33-19 miercuri cu cei de la „Generală 7” Timişoara şi CSŞ Sibiu, 36-20 joi cu ACS Sporting Ghimbav, iar ulterior, în prima grupă valorică 1-8, în faza a II-a principală a turneului, 41-23 cu gazdele de la CSM Târgu Jiu şi 32-21 cu Dinamo Bucureşti.

Juniorii îndrumaţi de Dan Morar şi Alina Cioriciu s-au calificat astfel în semifinale, unde au dispus aproape la fel de clar de prahovenii Mizilului, ceea ce le-a asigurat prezenţa în finala la titlu cu constănţenii lui Aihan şi Erkan Omer, în care timişenii Moşniţei s-au aliniat cu portarii Ciolan şi Ioniţescu, respectiv Paul Rotariu, Ciochia şi Soos – toţi autori a câte 6 goluri fiecare, Radu Rotariu cu 3 reuşite, Nedelcu şi Andreiciuc cu câte două fiecare, precum şi Petracovschi, Pantea, M. Costatrăilă, V. Costatrăilă, Atomei, Gherman, Ignat şi Jurcă.

Handbaliştii juniori ai Moşniţei au condus la pauză cu 14-13, rezultatul final fiind favorabil celor de la malul Mării Negre, cu Alexandru Militaru marcator de 12 ori.

În plan individual, Paul Rotariu a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului final, în a cărei echipă au fost incluşi 4 juniori de la CSC Moşniţa Nouă, ceilalţi provenind de la campioana de pe litoral: Cristian Radu (portar, HC Omer) – Maylo Andreiciuc (extremă stânga, CSC Moşniţa Nouă), Alexandru Militaru (inter stânga, HC Omer), Nicolas Popa (centru, HC Omer), Radu Rotariu (inter dreapta, CSC Moşniţa Nouă), Alvaro Nedelcu (extremă dreapta, CSC Moşniţa Nouă), Rareş Soos (pivot, CSC Moşniţa Nouă).

Nu doar juniorii 4 ai Moşniţei au devenit vicecampioni, dar şi elevii îndrumaţi de profesorul Emil Cosmescu la Şcoala Generală 7 Timişoara s-au calificat în grupa I valorică 1-8 a turneului final din Gorj, situându-se în cele din urmă pe locul 6 după cedarea jocului de clasament pentru locul 5 în faţa gazdei CSM Târgu Jiu. Iar la turneul final pe ţară al băieţilor handbalişti juniori 4 a participat de pe Bega şi LPS Banatul Timişoara, clasată a 16-a şi ultima după pierderea cu 30-24 a meciului de clasament al codaşelor cu Academia Junior Ploieşti.

La turneul final au participat 3 formaţii din zona centrală a ţării, din Făgăraşul şi Ghimbavul braşovean dar şi din Sibiu, respectiv şi altele din interiorul curburii carpatice, din Baia Mare şi Odorheiu Secuiesc, prezenţa echipelor timişene fiind foarte semnificativă, cu 3 reprezentante dintre care două clasate între primele şase. Podiumul a fost completat de prahovenii Mizilului, care au trecut în finala mică la lovituri de departajare de dinamoviştii Bucureştiului.

O finală prahovean-bucureşteană şi în finala naţională la titlu a junioarelor 4, CSM Ploieşti trecând cu 31-26 de fetele „Municipalului” din capitală şi cucerind trofeul, cu Szejke Odorheiu Secuiesc în completarea podiumului, pe 3 după câştigarea finalei mici în faţa gazdei LPS Suceava. Redirecţionată spre grupa a II-a valorică 9-16 a fazei finale din Bucovina, ACS Dominicii Timişoara a pierdut finalmente jocul de clasament pentru poziţiile 11-12, în faţa craiovencelor, cu 19-21 la pauză 11-7.

Iar după participările în ţară ale juniorilor 3 ai Moşniţei şi juniorilor 4 din Moşniţa, de la Şcoala Generală 7 Timişoara şi LPS Banatul la băieţi respectiv Dominicii Timişoara la fetele junioare 4 în cadrul turneelor finale naţionale la medalii, urmează şi prezenţa alb-violeţilor de la SCM Politehnica la o categorie superioară de vârstă, cea a juniorilor 2, faza finală cu 8 cluburi fiind găzduită zilele viitoare, de miercuri până duminică, de Timişoara, detalii în plus fiind accesibile aici

Poliştii juniori 2 vor debuta miercuri contra lui CSM Ploieşti, în al doilea meci al seriei patrulater din care fac parte, Grupa B, alături de CSU din Suceava, LPS Vaslui şi prahoveni, urmând ca joi şi vineri să-i întâlnească pe moldavi, vasluienii şi bucovinenii. Iar primele două clasate în fiecare serie se vor califica în semifinalele în cruciş de sâmbătă.

Din Grupa A fac parte CSM Bucuresti, Academia Minaur Baia Mare, CSS Craiova şi LPS Târgu Mureş.

Sala Constantin Jude din Timişoara va găzdui turneul final FRH al juniorilor 2, la care alb-violeţii au ajuns prin a câştiga grupa zonală din prima fază a campionatului şi apoi Grupa Valoare din faza a doua.

Lotul juniorilor 2 al Politehnicii Timişoara, conform fotografiei de grup.

Rândul de sus – Bogdan Stănescu (extrema stanga 2006), Bogdan Fiț (extrema stanga 2007), Dragoș Dăneasa (centru 2006), Vlad Dăescu (centru 2007), Damian Toacă (pivot 2007), Darius Matinca (extrema dreapta 2006), Răzvan Stănescu (extrema dreapta 2006)

Rândul din mijloc – Ionuț Suculiuc (antrenor secund), Ciprian Floriștean (portar 2007), Cristian Morar (portar 2007), Bogdan Vinka (portar 2006), Alexandru Nae (antrenor principal)

Rândul de jos – Andrei Brichisala (pivot 2007), Robert Varadi (pivot 2007), Alexandre Moreau (extrema stanga 2007), Alexandru Moțățăianu (inter stanga 2006), Luca Turcitu (inter stanga – centru 2006), David Troanță (inter dreapta 2007), Andrei Goga (pivot 2007), Denis Cosmescu (inter dreapta 2007).

   

 

  

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 10

 


Ultimele articole din categoria Handbal: