CSU UV Timișoara, al doilea 0:3 acasă, acum în Cupa României

Nici nu și-a intrat bine în drepturi noua ediție de campionat a Diviziei A1 de volei masculin, demarată cu jocurile de sâmbătă și luni ale etapei I, și multipla campioană la zi a elitei seniorilor din Carpați a fost deja eliminată încă din prima fază preliminară a Ligii Campionilor, în ciuda faptului că principalii 4 autori de puncte ai dunărenilor în eșecul din retur au fost sportivi de peste hotare, ceea ce spune cu atât mai multe despre nivelul întrecerilor interne la fileul băieților, realitate având darul de a oferi o mai obiectivă punere în perspectivă a competitivității la fileul mioritic. Cadru în care CSU UV Timișoara a încheiat a 10-a ultimele două campanii, penultima în 2021, luând-o sâmbătă de la capăt în uvertura campionatului cu un 0:3 acasă cu vicecampionii zălăuani, bisat în această după-amiază în calificările Cupei României, 0:3 pe teren propriu cu CS Știința Explorări Baia Mare. 

CSU UV a încheiat mai bine ambele apariții acasă la începerea noului sezon, opunând cea mai mare rezistență oaspeților favoriți în cel de-al treilea și ultimul set, insuficient însă pentru a evita eșecuri previzibile și implacabile în fața unor garnituri consacrate în elită, primi pași după care are în program o deplasare în Divizia A1 tocmai pe terenul campioanei Arcada Galați, proaspăt învinsă cu scorul de 3:2 (25:19, 22:25, 32:30, 22:25, 15:9) și apoi cu 15:10 în ”setul de aur”, și implicit eliminată încă din preliminariile CEV Champions League – Men, în Cehia, de CEZ Karlovarsko, după ce dunărenii tranșau acasă manșa I cu 3-2.

Un timișorean, tânărul Ovidiu Darlaczi, s-a numărat între cei 13 voleibaliști ai Arcadei care au jucat returul din Cehia, dar dintre cei 9 autori de puncte ai învinșilor cei mai prolifici patru s-au arătat a fi străinii Ivan Raic – nouă achiziție cu 24 de puncte, un alt croat – Filip Sestan, adus în vara lui 2020, cu 21 de puncte, Bissette cu 12 și Toro Ramella cu 7, gălățenii fiind redirecționați prin eliminare în Cupa CEV – a doua ca importanță, în care vor juca în prima jumătate a lunii noiembrie contra unei alte echipe din Cehia, LVI Praga.

Un alt duel așadar ca și imposibil de adjudecat pentru timișoreni, în așteptarea primirii dejenilor în etapa a III-a, până atunci astăzi de la ora 17:30 găzduind și manșa I a calificărilor din Cupa României, după ce sâmbătă găzduiau jocul inaugural al întregii ediții de campionat.

CSU UV Timișoara – CS Știința Explorări Baia Mare a fost ultimul meci al manșei I în turul de calificare din Cupa României la volei băieți programat la mijlocul acestei săptămâni, iar și această întâlnire a avut tot un deznodământ în 3 seturi, după exact o oră de joc efectiv.

Știința Explorări era singura învinsă într-un duel în mai mult de 3 seturi al etapei inaugurale, 2:3 în weekend acasă cu CS Dinamo, pe când celelalte 5 partide au fost tranșate la zero, cinci dintre victorii fiind adjudecate în condiții de deplasare, pe când doar campioana Arcada s-a impus acasă, cu noua apariție Olimpia Titanii București.

Astăzi spre seară, CSU UV Timișoara a cedat Științei Explorări Baia Mare, ocupantă a locului 7 la finele campaniei anterioare, cu 0:3 în manșa I a calificărilor din Cupa României, pe seturi 18:25, 20:25, 22:25, la puțin peste o oră de la începerea partidei, urmând ca meciurile retur să aibă loc miercurea viitoare, 20 octombrie, pe terenurile echipelor care ieri și astăzi au fost oaspete.

Bănățenii s-au dăruit mult sâmbătă la amiază în fața vicecampionilor, pierzând doar în prelungiri setul 3, dar strădaniile din weekend s-au făcut resimțite în ”intermediara” contând drept tur al optimilor Cupei, astfel încât favoriții au luat o opțiune ca și decisivă pentru intrarea în sferturi.

Și cu străini în lot, băimărenii s-au detașat în special prin reușitele lui Moreira – 16, completat de Târță cu 13, Dragomir cu 10, Klochko cu 6 și Cheagă cu 4, pe când Rodina a fost principalul realizator al universitarilor timișoreni, cu 15 puncte.

De prisos de pomenit că, fiind diluată valoric și numeric, Cupa României se rezumă la întâlniri între prim-divizionare, câștigătoarele calificărilor urmând a le întâlni în sferturi pe fruntașele Diviziei A1 în ediția anterioară.

În manșa I a calificărilor de miercuri:

CSU Știința București – CS Unirea Dej 3:0 (25:13, 25:22, 25:12).

CS ”U” Cluj – Olimpia Titanii București 0:3 (20:25, 15:25, 18:25).

CS Rapid – Dinamo 0:3 (22:25, 12:25, 15:25). Rapid pierdea luni ultimul meci al etapei I în ”A1”, 0:3 cu CSA Steaua. Rezultatele rundei de debut și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei.

Fără nici o echipă juvenilă de băieți la toate grupele de vârstă ale Campionatului Național în sezonul trecut, voleiul masculin de pe Bega reia chinul de căruță în Divizia A1 de seniori… 0:3. Clubul Sportiv Universitar Universitatea de Vest din Timișoara se trezește subit în ceasul al XIII-a și după un deceniu că ar exista și presă dar face cu impostură și inconștiență pe epidemiologul, condiționând accesul

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 18

 


Ultimele articole din categoria Volei: