„Modelul german” nu mai e valabil şi în acest caz?

Adesea este invocată în mass-media românească preluarea şi adoptarea de „modele” din „lumea civilizată”, indiferent de utilitatea reală a acestora. 

Sugerate fiind cel mai adesea tocmai şi strict „modelele” convenabile a fi aplicate de către „sistem” sub masca bunelor şi chiar celor mai bune intenţii, indiferent dacă se pretează cu adevărat sau nu. 

Iar dacă tot este constant intoxicată opinia publică românească sub „bombardamentul” modelelor de tot felul, numai dinspre vest să fie, atunci s-ar pune cât de firesc întrebarea – şi „Ne-ntrebăm şi noi…” în rubrica purtând acelaşi nume, de nu cumva ar fi cât se poate de normal să fie măcar pomenite, dacă nu chiar scoase în evidenţă şi alte exemple altfel cât se poate de semnificative din societăţi consolidate, despre bune practici, despre reflexe edificatoare în sensul spiritului şi simţului civic. 

Exercitat de protestatarii autori ai unei demonstraţii în faţa Bundestagului din capitala Germaniei sub forma dispunerii fotografiilor cu cei vătămaţi sau chiar răpuşi de pe urma armelor biologice fals poreclite „vaccinuri” anti-CoVID, în scaunele cu rotile amplasate rânduri-rânduri pe peluza din faţa instituţiei de stat.  

„Sigur şi eficient” s-a dovedit a fi doar praf în ochii celor duşi de nas, ceea ce era absolut anticipabil, previzibil şi de aşteptat întâmplându-se deja în sensul că efectele adverse de pe urma aşa-ziselor „vaccinuri” şi-au făcut simţite din plin consecinţele, sub forma zecilor şi zecilor de milioane de vătămări şi fatalităţi la nivel mondial – şi e strict doar începutul îmbolnăvirilor şi deceselor!, demontate fiind încet şi sigur toate absurdităţile fără temei din jurul păcălelii cheie „Noi credem în ştiinţă”. Lovind ca un bumerang şi arena sportivă, cu miile fiind vătămările şi fatalităţile din lumea iubitorilor mişcării, enumerate la această legătură din goodsciencing.com

Ori oare acest „model german”, al ingeniosului protest cât se poate de justificat şi binevenit, drept o măsură necesară şi salutară de reacţie a opiniei publice la cele păţite pe propria piele în urma manipulării pas cu pas la care a fost supusă de „sistem”, n-ar trebui adus în discuţie, pus în lumină, dezbătut şi cel mai bine preluat şi adoptat şi în spaţiul public românesc, întru primenirea şi însănătoşirea sa morală?

Ba bine că nu.

Dar bineînţeles că subiectul este de evitat de către mass-media coruptă, aservită şi pe pilot automat, subiectul făcând parte din gama adevărurilor inconvenabile, atât de detestate într-o naţie care doar clamează c-ar vrea să-i fie spus tot adevărul, gol-goluţ.    

Naţie în care destui sunt tare, tare zeloşi şi susceptibili a prelua, adopta şi copia fără filtrul raţiunii modele din „lumea civilizată” – iar imitaţia e forma cea mai sinceră de flatare, urmându-i exemplul şi aplicând cu sârg un… „fals nereuşit” al aşa-zisului „stil de viaţă”, apropo de tot ce ţine în general de materialism, consumism, comoditatea confortului şi aşa mai departe, mult mai greu însă când vine vorba de aspecte realmente primordiale ale existenţei pe pământ, ce ţin şi de conştiinţă individuală şi colectivă, principii, etică, moralitate şi nu numai.  

Aşadar „modelul german”, atât de adesea şi insistent invocat în varii situaţii, nu mai e valabil şi în acest caz, altfel cât se poate de elocvent şi notabil? 

O scurtă înregistrare video, publicată pe o reţea de socializare în topicul „Moarte subită” şi inserată într-un articol pe tema protestului de la Berlin – accesibil la această legătură, poate fi vizionată în cadrul respectivului material. 

Fotografia de mai sus e inserată în articolul de pe thetruthseeker.co.uk, citând site-ul „2nd smartest guy in the world”. 

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 9