Banalități

Numirea unui selecționer la echipa națională a căzut în derizoriu. Nicăieri în lumea civilizată nu s-a întâmplat așa ceva. Dacă într-o lună și jumătate nu s-a putut lua o decizie, tragem concluzia normală că la Federația Română de Fotbal există un management prost. Chiar și Ladislau Bölöni, pe care îl consider un om serios, a tergiversat mult în a da un răspuns ferm. Edi Iordănescu dă dovadă de infatuare și nu acceptă să fie considerat o soluție de avarie.

În cele din urmă se va alege varianta Adrian Mutu, așa cum am prevăzut acum o lună. Nu știu, dar am impresia că toată această situație creată a fost direcționată către Mutu. Pe acesta nu-l recomandă rezultate ca antrenor, dar bastonul de mareșal se află în ranița fiecărui soldat.

Dacă la echipa națională nu avem selecționer, în schimb la FC Universitatea 1948 Craiova a revenit pentru a opta oară (!) antrenorul Nicolò Napoli. Aș fi curios ce-o să le spună jucătorilor în vestiar. În funcție de opțiuni și posibilități financiare, echipele din liga întâi s-au pregătit fie în Turcia sau Spania, fie pe plan local.

UTA a efectuat un stagiu de pregătire centralizat în Antalya. Ultimele două echiziții sunt Easton Ongaro, canadian de origine, și nigerianul Philip Otele, urmând ca în zilele următoare să mai apară un jucător de atac. Rămând la capitolul jucători să remarcăm că Buleică și Tomozei, de care UTA s-a debarasat ușor, au ajuns în curtea clubului Dinamo. Roger Junior a semnat cu echipa CFR Cluj și vă părăsi clubul UTA nu peste multă vreme.

Jucătorul Drăgușin i-a reproșat antrenorului Florin Bratu că nu l-a folosit suficient la echipa națională U21. Acum are posibilitatea să joace la Sampdoria în campionatul italian, dar face gafe aproape în fiecare etapă.

Echipele din liga a doua mai au timp aproape o lună și jumătate până la reluarea campionatului. Politehnica a ales să se pregătească la Timișoara, Ripensia a anunțat că va trece și prin Turcia. În speranța că cele două echipe vor avea un sezon mai bun, să le urăm mult succes.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 4